Loading…

Rejser til Portugal - COVID-19

Rejser til Portugal - COVID-19

Hele Portugal er nu åben så danskere frit kan holde ferie på Fastlandet eller Azorerne samt Madeira (inklusive Porto Santo). Da hele Portugal er ”gult” betyder det samtidig, at en eller flere af de tre nævne regioner først kan blive orange igen, hvis smittetallet kommer over 150 nysmittede per 100.000 per uge ELLER hvis ”positiv-procenten” kommer op på 4 eller derover. Lige nu er alle regioner langt under disse grænser, så sandsynligheden for en ny nedlukning er begrænset (selvom vi har lært, at garantier ikke skal gives i forbindelse med denne krise).

 

Danske rejsevejledninger:

Danmark har fjernet kravet om, at man skal testes før man boarder et fly med destination Danmark. Dette løser et kæmpe problem, og gør at man ikke skal sørge for at blive testet efter ankomsten til Portugal (der gælder lidt andre regler på Azorerne, mere om dette nedenfor).

Man bliver dog stadig testet ved ankomst til en lufthavn i Danmark, men så er man jo allerede hjemme i trygge Danmark.

 

Portugisiske regler (som varierer fra region til region):

 

Fastlandet:

Man skal fremvise en negativ PCR-test ved boarding af fly til Portugal, og den må højst være 72 timer gammel. Børn på under 2 år er fritaget, men selvom du er vaccineret, skal man fortsat fremvise negativ test.

Vær desuden opmærksom på, at følgende lande har incidens-tal på over 500, og at man dermed ikke kan rejse fra disse lande ind i Portugal uden at skulle i karantæne:

Sydafrika, Brasilien, Cypern, Kroatien, Indien, Lithauen, Holland og Sverige. Lovteksten desværre er uklar, men de fleste tolker den sådan, at man dermed ikke kan rejse eksempelvis fra Danmark til Lissabon via Amsterdam uden at skulle i karantæne i Portugal. Dette krav om karantæne fra de nævnte lande gælder KUN på fastlandet.

 

Madeira:

Der skal fremvises negativ COVID-test (højst 72 timer gammel) ved ankomst. Børn op til 11 år er fritaget for testkravet.

Madeiras lokalregering tilbyder fortsat at betale en test før hjemrejsen, hvis man ønsker dette, men da det ikke længere er et krav fra Danmarks side, formoder vi, at de fleste vil takke nej til dette tilbud.

Madeira accepterer desuden dokumentation for vaccine (2 doser) eller for at man har været tidligere smittet (indenfor 3 måneder).

 

Azorerne:

Der skal fremvises negativ COVID-test (højst 72 timer gammel) før boarding af fly til Azorerne. Børn op til 12 år er fritaget for testkravet.

Hvis opholdet strækker sig over 7 nætter eller mere, skal man testes igen på 6. og 12. dag efter ankomst. Disse tests er gratis. Skulle det ske, at man bliver testet positiv, betaler lokalregeingen for hotelophold i karantæne-perioden – bemærk dog, at flybilletten hjem ikke betales af Azorerne. Visse rejseforsikringer dækker dog denne udgift.

 

Generelt:

For gæsternes sikkerhed gælder der fortsat visse regler, såsom kravet om brug af maske, forbud mod indtag af alkohol i det offentlige rum (undtagen på restauranter og terrasser) og nogle steder med begrænsninger i lukketid (især indkøbscentre) og begrænset kapacitet (nemlig restauranter og andre lukkede rum).

 

Opdateret: 18.maj

Kilde: Turismo de Portugal