Loading…

Absolut skønhed i Sydpatagoniens øhav

Indånd den salte havluft, når I drager fra lande med kurs mod det sydligste punkt på det amerikanske kontinent. Gå på opdagelse i Sydpatagoniens uberørte, storslåede landskaber ombord på et intimt Australis luksuscruise. Her står spektakulære syn og overvældende naturoplevelser i kø og venter blot på at blive oplevet!

Med afsæt i verdens sydligste by, Ushuaia i Argentina, går turen til mystiske Kap Horn gennem smukke kanaler og forbi billedskønne bugter. Enorme, storslåede gletsjere, som Pia- og Porter-gletsjerne, tårner sig langt op over havoverfladen, og jeres skib vil føles lillebitte til sammenligning med de naturskabte kæmper. Også gletsjerne ved Agostini Sound vil give denne følelse, især når I nærmer jer dem i mindre gummibåde. Inden ankomst i Punta Arenas i Chile vil I hilse på regionens dyreliv, Magella pingvinerne eller de sydamerikanske søløver, alt efter sæson.

Dag 1:
I kan gå om bord fra kl. 10-17 på Avenida San Martín 409, lige ved molen, og forberede jer på afgang kl. 18.00. Efter I har fundet jer til rette, løfter I glassene i en velkomstskål, mens kaptajnen og besætningen introduceres. Snart efter sætter skibet kurs mod syd. I navigerer gennem det legendariske Magellan stræde og den maleriske Beagle kanal, som er porten til Patagoniens vilde skønhed og Tierra del Fuegos kanaler.

Dag 2:
Der sejles gennem Murray kanalen og Nassau bugten, for at nå frem til Kap Horns nationalpark, hvor der er landgang såfremt vejret tillader det. Her vil I opleve magien ved at gå gennem et af verdens sydligste punkter, omgivet af skønhed og mystik. Det magiske Kap Horn blev opdaget i 1616 og er et 425 meter høj klippebjerg. I mange år fungerede det som en sejlrute mellem Stillehavet og Atlanterhavet og blev betragtet som ’verdens ende’. Parken blev erklæret for biosfære reservat i 2005.
Om eftermiddagen lægger I til i Wulaia bugten, der tidligere var hjem for et af regionens største Yamana bosætninger, og stedet hvor Darwin lagde til i 1833. Gennem en skov af Magellan lenga træer, vinterbark, bregner og endemiske planter vandrer I til et udsigtspunkt, hvor skønheden af dette historiske område åbner sig fuldt ud.

Dag 3:
Om morgenen sejler I langs Beagle kanalens nordvestlige strækning ind i den maleriske Pia fjord. Her går I i land og vandrer op til et udsigtspunkt med panoramaudsigt over den imponerende Pia gletsjer, der strækker sig fra bjergets top til havets overflade. Om eftermiddagen oplever I et zodiac sejlads mellem majestætiske klippevægge, inden I ankommer til den storslåede Porter gletsjer.

Dag 4:
Om morgenen sejler I gennem Cockburn kanalen ind i Agostini sundet, hvor bjergkædes gletsjere spejles i havvandet. Formiddagen er afsat til en spændende udflugt i zodiac både til en idyllisk lagune, formet af Aguila gletsjerens smeltevand. Om eftermiddagen oplever I den dramatiske Condor gletsjer på nært hold, alt imens I lærer om gletsjernes fascinerende dannelse og deres dybtgående indflydelse på de Fuegiske kanalers barske landskab.

Dag 5:
I går i land på Magdalena Island tidligt om morgenen, hvis vejrforholdene er til det. På øen vil I kunne se en enorm koloni af Magellan pingviner, der vralter rundt mellem hinanden. I september og april erstattes denne udflugt af en vandretur på Marta Island, hvor I i stedet kan komme tæt på de sydamerikanske søløver fra Zodiac både. Derefter ankommer I til Punta Arenas i Chile, hvor I kan gå i land ca. kl. 11.30.