Loading…

USA & Hawaii

Rejser til USA

Udvalgte rejseforslag i USA & Hawaii

{{package.Title}}

{{package.Teaser.trim() | limitTo: 100}}...

Varighed: {{ctrl.Duration(package, 'dage', 'nætter ', '/') }}

Priser fra: {{ctrl.FormatPrice(package.Price, 'Spørg på pris', 'kr')}}

Udvalgte udflugter i USA & Hawaii

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i USA & Hawaii

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere

Rejser til USA – mulighedernes land


USA er - om noget - mulighedernes land. Om I er til livlige metropoler, fantastiske naturoplevelser, små hyggelige byer, lækre strande - eller om bare I vil opleve lidt af det hele, kan I få det på en rejse til USA - her har I virkelig mulighed for store rejseoplevelser.

New York og det østlige USA


En rejse til det østlige USA byder på muligheder for fantastisk storbyferie i både New York, Boston og hovedstaden Washington. Snyd heller ikke jer selv for de historiske og naturskønne rammer i New England - især om efteråret, hvor træerne får de mest fantastiske farver, er New England en stor oplevelse.

Det vestlige USA


Californien og det vestlige USA repræsenterer på mange måder alt det, man forbinder med det klassiske USA. San Francisco er med sine stejle gader og hyggelige sporvogne et skønt sted at holde nogle dages storbyferie. Las Vegas er næsten et fatamorgana midt i ørkenen, og en kør-selv ferie langs Highway 1 byder på hyggelige kystbyer. Nationalparkerne i det vestlige USA er et helt kapitel for sig. Både Grand Canyon og Yosemite er "must sees" på en rejse til det vestlige USA.

Det sydlige USA


Det sydlige USA er lang perlerække af ofte oversete byer og oplevelser fra smukke, historiske Charleston til jazz og kreolerstemning i New Orleans og fra Elvis' Graceland i Memphis til stolte cowboy-traditioner i Texas. Er man interesseret i USAs historie er det svært at komme udenom de sydlige stater!

Florida


De fleste forbinder nok Florida med en solskinsrejse. Og Florida kaldes da også for Solskinsstaten - men staten har meget mere at byde på, og man kan sagtens får en helt ferie til at gå med blot at udforske Florida. Oplev det hele - fra små, hyggelige byer over Disney World og Universal Studios til Kennedy Space Center, hvor rumraketter affyres fra.

Hawaii


Hawaii er for mange indbegrebet af tropisk badeferie og blomsterkranse. Og der er bestemt også mange skønne og fantastiske strande på Hawaii. Men faktisk er Hawaii-øerne et sandt skatkammer af oplevelser. Her er aktive vulkaner, uberørt natur og en fascinerende kultur.

Kør-selv ferie i USA


Her kommer man tæt på naturen og på amerikanernes hverdag. Befolkningen i USA er et kapitel for sig selv. De fleste amerikanere er utrolig imødekommende, og selv om deres "how are you" ikke skal tages som en opfordring til en længere redegørelse for ens velbefindende, kan man som turist roligt indlede en snak og få nye venner - om ikke for livet - så for en time eller to. Kør-selv rejsen i USA kan foregå med både bil eller motorhome. Der er naturligvis også masser af muligheder for at rejse rundt i USA, hvis man ikke har lyst til at køre selv, da man nemt kan komme rundt med bus eller tog - sammen finder vi dén løsning, som er bedst for jer.

Storbyferie i USA


USA har nogle af verdens mest interessante storbyer, hvor man uden problemer kan tilbringe en hel ferie. Man kommer selvfølgelig ikke udenom New York, hvor museer, skyskrabere, forretningsfolk og hyggelige parker mødes. USA har dog mange andre.

Praktiske informationer

Taxa, bus og metro

I storbyerne i USA er det nemt at komme rundt med al transport. Den billigste løsning er bus og metro, hvilket fungerer rigtig fint i de større byer. Taxa er nemt, men selvfølgelig også lidt dyrere. I Los Angeles kan det også lade sig gøre at komme rundt med bus og taxa, men det anbefales at have egen bil, fordi der kan være relativt langt mellem seværdighederne.

 

Billeje

Hvis man påtænker at besøge flere nærliggende byer og seværdigheder, kan det være en fordel at leje bil. Vejnettet i hele USA er godt, det er forholdsvist nemt at finde rundt, og så er det oven i købet en billig transportform – både i leje og i brændstof. En GPS kan desuden være en stor hjælp, hvis man påtænker at køre rundt inde i byerne.

 

Fly
Der er rigtig mange lokale flyselskaber i USA, og man kan næsten ikke finde en større by, der ikke har sin egen lufthavn. Det er naturligvis en noget dyrere transportform, end hvis man vælger at leje bil, men alt efter jeres rejsetype, -længde og -budget, kan det sagtens være det rigtige valg for jer.

Drikkepenge er almindelig praksis i turistbranchen – dvs. hoteller, restauranter, taxaer, guider osv. På restauranter er normal kutyme at lægge 10–15 % i drikkepenge af den samlede regning, men det afhænger selvfølgelig af, hvor tilfredse I har været med servicen. Nogle steder kan der desuden være en forventning om mere. Vær i øvrigt opmærksom på, om drikkepengene i forvejen er lagt på den samlede regning. Hvis det er tilfældet, kan I lægge lidt ekstra ved siden af, hvis servicen har været god. I taxaer er det også almindeligt at give drikkepenge, hvis man er tilfreds med chaufførens kørsel og service.

Det kan i øvrigt være en god idé altid at have 1-2 USD ved hånden til mindre serviceydelser (piccolo, concierge, osv.).

Valutaen i USA er amerikanske dollars (USD), og det er den mest udbredte valuta i hele verden. Man kan hæve amerikanske dollars i hele USA, og der er opsat hæveautomater (ATM) på stort set alle gadehjørner i de store byer. Hvis man gerne vil undgå at hæve penge og hellere vil medbringe valuta hjemmefra, er det intet problem. Alle banker i Danmark ligger inde med dem, og det er tilladt at medbringe et relativt stort beløb I USD.

 

Kreditkort (MasterCard og Visa) kan benyttes i stort set alle butikker og på alle hoteller i hele landet. Hvis ikke stedet tager imod kreditkort, ligger der med stor sandsynlighed en hæveautomat lige i nærheden.

Vejret

{{city.City}} {{data.MonthDisplay}}
Dagstemperatur (°) {{data.Temperature}}
Nedbør (mm) {{data.Rainfall}}

Områder i USA

USA er et land der har ufatteligt meget at byde på, da det er et land der har godt og vel har alt når det kommer til byer, landskaber, natur og kultur. Det kan derfor være svært at finde ud af hvor man gerne vil hen, da alle disse oplevelser befinder sig fordelt på 52 forskellige stater. Grundet landets størrelse er USA også det eneste land i verdenen der kan tilbyde alle 5 klimazoner: tropisk, polar, subtropisk, tempereret og kontinentalt.

 

Byerne i USA

USA byder på fantastiske storbyer som har hver deres stil. Her er i blandt New York City som kan skabe den ultimative storbyferie, da det er byen der simpelthen har alt. Dette er også bedre kendt som byen der aldrig sover, dog har byen en masse at byde på som himmelstræbende skylines, byområderne Chelsea, Chinatown og Soho (South of Houston St.) eller centralpark som fungerer perfekt, hvis i har brug for at slappe lidt af i grønne omgivelser.

 

Boston er en by der er meget europæisk inspireret, dertil er den utrolig charmerende og smuk. Det er en by med store kontraster, hvor du kan nyde de gamle murstenshuse samt nogle de ældste historiske bygninger som ligger op af et moderne bygningsværk. Derudover er det en by hvor stort set alle attraktioner ligger inde for gåafstand, så transport er ikke en nødvendighed, når man er inde i byen.

 

Las Vegas er en by der er blevet opført ”in the middle of nowhere”. Byen er placeret i Nevadas ørken med det formål at være hele USA’s forlystelses og spilleby nummer ét. Dog har byen meget mere at byde på end enarmede tyveknægte og kasinoer. Byen har et perfekt udgangspunkt for udflugter til Hoover Dam som er en af verdens største dæmninger, samt udflugter til Grand Canyon eller Bryce Canyon.  

 

Nationalparker i USA

USA har også et stort antal af nationalparker fordelt ud på forskellige stater, Hver nationalpark har deres helt egen karakter og er derfor helt unik på deres egen måde. En af de nationalparker vi anbefaler er Yellowstone National Park. Dette er verdens første nationalpark der åbnede tilbage i 1872. Den 3.500  store park har et af de mest afvekslende dyreliv og varierede natur i Nordamerika. Dertil er gejseren Old Faithfuld også at finde i parken.

 

En nationalpark der også er besøget værd er Yosemite National Park. Denne nationalpark byder bl.a. på flotte granitklipper, betagende blomstrende enge og ikke mindst Nordamerikas højeste vandfald Yosemite Falls med en højde på over 700 meter. Derudover er der også Glacier point som giver en fantastisk udsigt over en meget stor del af parken.

 

Naturoplevelser i USA

USA har en natur der er særdeles varierende, hvor man kan udforske tørre ørkenlandskaber rå klippekyster, dybe skove, øde sletter og meget mere på sin rejse igennem USA. Death Valley er et godt eksempel på netop dette. Her finder man her på 13.200  fascinerende ørkenlandskab, hvor temperaturerne kommer op til 50 grader. Derfor skal man være opmærksom på varmen. Der er en grund til at guldjægerne gave parken sit navn tilbage i 1800-tallet.

 

Niagara Falls viser også den fantastiske natur USA har at byde på. Dette er et imponerende syn, når man står og betragter de kolossale vandmasser, der vælter ud over klippekanten ned i Niagara floden. Tag en elevator ned til foden af vandfaldet, hvor man kan gå langs vandfaldet på en gangbro. Her kan du komme helt tæt på, hvor man virkelig kan mærke naturens sande kræfter.

 

Dette er bare en brøkdel af, hvad du kan opleve af USA’s mange seværdigheder. Derfor har vi herunder opdelt USA i områder, så det er nemmere for dig når du vil finde ud af mere om din næste destination. 

Californien & det vestlige USA

En rejse til det vestlige USA er på mange måder en rejse til det USA, vi kender fra film. Storbyerne Los Angeles og San Francisco behøver næppe nogen nærmere præsentation. De må på ingen måder samm…
Læs mere
Antelope Canyon, USA

Det sydlige USA

Velkomme til Dixieland! Officielt består de amerikanske sydstater af 16 delstater: Florida, Georgia, Maryland, North Carolina, South Carolina, Virginia, West Virginia, Delaware, Alabama, Kentucky,…
Læs mere
New Orleans, USA

Florida

Florida kaldes også Solskinsstaten. Og for mange danskere er en rejse til Florida da også det, der redder vinteren - her er sol og varme året rundt og km-vis af skønne strande at slappe af på - og akt…
Læs mere
Blåt livreddertårn på Miami Beach

Hawaii

Midt i Stillehavet stikker en flok lavaøer op over havoverfladen; Hawaii-øerne. Der er mange af dem, men ens for dem alle er, at de hvert år tiltrækker tusinder af rejsende fra nær og fjern med deres…
Læs mere
Solnedgang på Hawaii, USA

New York & det østlige USA

En rejse til det østlige USA er naturligvis ensbetydende med fantastiske storbyer som New York og magtens centrum, Washington D.C, men faktisk skal man ikke bevæge sig særlig langt udenfor storbyerne,…
Læs mere
Brooklyn Bridge, New York, USA

Det øvrige USA

"Det øvrige USA" er måske lidt misvisende, da her jo også findes store højdepunkter. Her er dog tale om destinationer, som til tider ligger lidt udenfor den gængse rejserute, men som alligevel har så…
Læs mere
Yellowstone nationalpark

Portland

Portland har et stort udvalg af madvogne (byen har mere end 600) og er for nyligt blevet erklæret "hjemsted for verdens bedste gade mad". Downtown Portland tilbyder nem adgang til gode restauranter og…
Læs mere