Loading…

Akumal

Akumal er en lidt afsidesliggende stranddestination, for dem der gerne vil have mere natur omkring sig, end man finder i store resortbyer som Cancun.

Akumal deles af hovedvejen op i to dele - selve byen hvor de lokale bor ligger på den ene side, mens man ud mod stranden selvfølgelig kan finde turisterne samt hoteller, restauranter, cafeer, kiosker, souvenirbutikker og diveshops.

Strandområdet består af den offentlige strand kaldet Akumal Beach, som nu er blevet så populær, at der opkræves en lille entre for at komme ind. Dette er pga. de populære havskildpadder som stort set altid holder til tæt ved kysten. Man prøver at passe på området ved kun at tillade folk at snorkle på revet med guider, som kan hyres i det besøgscenter, man finder lige ved indgangen til stranden. Det er dog muligt at hoppe i vandet med eget snorkeludstyr, men visse områder med den største koncentration af skildpadder vil være afskåret af bøjer.

Herudover kan man besøge Half Moon Bay, som hovedsageligt består af ferielejligheder og private villaer. Stranden her er mere rolig og der er et par hyggelige restauranter også. For enden af Half Moon Bay finder man i forlængelse af havet den flotte ferskvandslagune, Yalku, som føles som at svømme i et akvarium.
Generelt for strandene er, at da revet går så langt op mod kysten, er strandene mere eller mindre stenfyldte, så det anbefales at have badesko på. Men vandet er turkist og skønt!

Akumal ligger ca. 20 minutters kørsel fra både Playa del Carmen og Tulum, sådan næsten midt imellem. Til Cancun lufthavn er der ca.1,5 times kørsel afhængigt af trafikken. Den eneste offentlige transport til Akumal er små, lokale busser kaldet Colectivos, der stopper et par kilometer ude ved hovedvejen, men her kan man kun have en mindre kuffert eller taske med. Derfor er det bedst at have en lejebil i Akumal eller en privat transport til/fra lufthavnen som minimum.

Med udgangspunkt i Akumal kan man på dagsture og se rigtig mange attraktioner i området - især skal nævnes Tulum by, smukke strande og Mayaruiner. Ikke langt derfra ligger Cobá pyramiden inde i junglen, Sian Kaan reservatet og meget mere.

Udvalgte udflugter i Akumal

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Akumal

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere