Loading…

Los Volcanes Nationalpark

Parque Nacional Los Volcanes er det officielle navn, men før (og i folkemunde stadig) var Cerro Verde dens navn. I denne nationalpark er der, uanset hvad man kalder den, spektakulære naturoplevelser at finde, hvilket også gør den til et Unesco beskyttet Biosfære reservat. Hovedattraktionen er de tre spektakulære vulkaner Izalco, Santa Ana (også kaldet Llamatepeq) og Cerro Verde.

Volcàn Izalco var engang kun et hul i jorden, hvorfra en sort røgsøjle af svovl stod op. Herfra begyndte den at vokse til vulkanen på 1952 meter, som vi kender i dag. Izalco fortsatte i knap 200 år med konstant at udspy røg, lava og flammer - dog på en relativ uskadelig måde. Det var et imponerende syn både nat og dag og den vandt ikke unden grund ryet som værende Stillehavets fyrtårn, hvorefter søens folk kunne navigere.

Santa Ana er El Salvadors højeste vulkan med sine 2381 meter, og på det lokale sprog Nahuat kaldes den Llamatepeq. Den viste sin kraft i et voldsomt udbrud i 2005, og som følge af skaderne blev parken lukket for besøg i halvandet år.

Cerro Verde på 2030 meter er nationalparkens tredje vulkan, som parken bærer navn efter. Dens udslukte krater og sider er blevet grobund for den grønne tågeregnskov, som får mange til at tro den er et grønt bjerg og ikke en vulkan.

Området byder selvsagt på rigtig gode muligheder for gåture, ikke mindst trekking op ad de tre prægtige vulkaner, som er af forskellige sværhedsgrader. Desuden er parken et paradis for fugleelskere, da der er rigtig mange arter i området. Den ligger blot omkring en times kørsel fra San Salvador.

Udvalgte hoteller i Los Volcanes Nationalpark (1)

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere