Loading…

Lower Zambezi National Park

Livsnerven i Lower Zambezi-dalen, der strækker sig helt fra Kariba-dæmningen i vest til den mozambianske grænse i øst, er den mægtige Zambezi River, som Zambia deler med Zimbabwe. I en stor del af området er dyreliv og natur beskyttet af Lower Zambezi Nationalpark i Zambia og Mana Pools Nationalpark på den anden side af floden i Zimbabwe. Det giver gode vilkår for dyrelivet, og Lower Zambezi Nationalpark går nu for at være en af de bedste safariområder i Zambia.
Floden Chongwe, der løber ud i Zambezi, danner grænsen mellem selve nationalparken og det beskyttede område Chiawa Game Management Area. De fleste dyr finder man i selve nationalparken, men langt de fleste lodges i Chiawa-området kører game drives begge steder. Og hvorend man bor, vil der altid være flodheste på "dørtrinnet"!

Den enevældige hersker af Zambezi River er nemlig flodhesten. Næsten overalt ser man øjne, ører og næsebor, der rager op over vandoverfladen. Og fuglekvidderen overdøves af prusten og den umiskendelige "latter, der efter et par timer ved floden føles ligeså naturlig og allestedsnærværende som lyden af en sirene i storbyen.

I den tørre vintertid tiltrækker den livgivende Zambezi River store flokke af elefanter og bøfler, der ses ved flodbredden på både den ene og den anden side, på småøer midt i floden eller ligefrem svømmende over floden. I kano eller båd kan man ofte komme tæt på disse kæmper - og fra denne vinkel føler man sig ret lille! Hold også øje med vandleguaner, krokodiller og naturligvis det rige fugleliv, der her i dalen tæller omkring 350 forskellige arter.

De dominerende rovdyr i Lower Zambezi Nationalpark er løve, leopard og hyæne. Geparden findes ikke i parken, der er præget af tyk bush og skovområder - perfekt til leoparden, men ikke geparden der har brug for de åbne sletter til jagt. Giraffen mangler også, ligesom næsehornet. Selvom nationalparken blev proklameret i 1983, var næsehornet udryddet i midten af 80'erne pga. krybskytteri. Også elefanten var tæt på at lide samme skæbne, men i dag er bestanden sund og voksende - ikke mindst pga. både offentlige og private organisationer, der gør et stort stykke arbejde for bevarelse og beskyttelse af hele Zambezi-dalen.

Ligesom safari til fods er et must i Luangwa, er kanosafari en af de største oplevelser i Lower Zambezi Nationalpark. Det er næsten ubeskriveligt, når man tidligt på morgenen glider afsted i et eventyragtigt landskab, hvor morgendisen rejser sig fra vandoverfladen, mens solens stråler langsomt bryder igennem de tætte trækroner langs bredden og kaster lys på Zambezi-højderyggen, der rejser sig i horisonten. Den næsten uhyggelige stilhed, der breder sig når Zambezi-floden indsnævres, afbrydes kun af fugleskrig og de allestedsnærværende flodheste, som de dygtige guider holder en respektfuld afstand fra. Men der er ingen tvivl om, hvor der er kongen af Zambezi River

Udvalgte udflugter i Lower Zambezi National Park

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Lower Zambezi National Park

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere