Loading…

Uganda - Afrikas perle

Vi kan lige så godt starte med at nævne det bedste først; på denne 16 dages rundrejse i Uganda oplever I bjerggorillaer på helt tæt hold!
Vi kan lige så godt starte med at nævne det bedste først; på denne 16 dages rundrejse i Uganda oplever I bjerggorillaer på helt tæt hold!

Men Uganda er meget mere end bjerggorillaer, og inden I når frem til dem i Bwindi Impenetrable National Park venter mange andre store oplevelser. Turen begynder meget passende i Ugandas største nationalpark; Murchison Falls National Park. Her venter game drives på savannen og bådture på Nilen mod de spektakulære Murchison Falls.

I Queen Elizabeth National Park skal I holde godt udkig efter løver og leoparder, mens det på vandretur i Bigodi Swamp heldigvis især er fuglelivet, man betragter.

Se bøfler, flodheste og elefanter på en sejltur på Kazinga Channel – og husk også at holde udkig efter både krokodiller og fugle. Måske er i heldige at se en gruppe chimpanser i den uberørte Kyambura Gorge, og ved Ishasha regionen kan man være heldig at se de sjældne træklatrende løver.

Højdepunktet er naturligvis besøget hos bjerggorillaerne i Bwindi Impenetrable National Park. Det er en helt unik oplevelse at betragte disse blide kæmper i deres naturlige element.

Turen begynder i Ugandas største nationalpark – og slutter i en af de mindste; Lake Mburo National Park. Hvad Lake Mburo National Park ikke har i størrelse, har den til gengæld i udvalg af varieret flora og fauna.

Turen foregår i en international gruppe med engelsktalende rejseleder med plads til kun 12 deltagere. Oplevelsen er intim – og helt unik!

Der er to overnatningsmuligheder: ”lazy camping”, hvor man som oftest sover i telt (som er rejst på forhånd og har komfortable feltsenge), og her deler man bad og toilet. Ellers er der den lidt mere komfortable udgave, hvor man sover på lodges undervejs (bemærk; ikke luksuslodges!).

Dag 1: Ankomst Entebbe
Dag 2: Entebbe - Fort Murchison
Dag 3: Fort Murchison - Safari
Dag 4: Fort Murchison - Bådtur på Den Hvide Nil
Dag 5: Ankomst Kibale Forest National Park
Dag 6: Kibale Forest National Park - Chimpanse og sump gåtur
Dag 7: Ankomst Queen Elizabeth National Park
Dag 8: Queen Elizabeth National Park - Safari
Dag 9: Queen Elizabeth National Park - Kyambura Gorge og Ishasha Sector
Dag 10: Ankomst Lake Bunyonyi
Dag 11: Bwindi Impenetrable National Park - Sightseeing
Dag 12: Bwindi Impenetrable National Park - Gorilla trekking
Dag 13: Ankomst Kisoro
Dag 14: Kisoro - Frit valg mellem en lang række aktiviteter
Dag 15: Ankomst Lake Mburo National Park
Dag 16: Lake Mburo National Park - Safari og bådtur
Dag 17: Ankomst Kampala eller Entebbe
Dag Beliggenhed Vis alle
1 Ankomst til Uganda
3 Game drives og bådtur
4 Sejtur langs Nilen
5 Murchison Falls til Kibale National Park
8 Oplevelser i Queen Elizabeth National Park
9 Oplevelser i Queen Elizabeth National Park
10 Queen Elizabeth National Park– Lake Bunyonyi

Dag 1 : Ankomst til Uganda

Ved ankomsten til Uganda har I den første overnatning i Entebbe.

Dag 2 : Transport til Murchison Falls National Park

Fra morgenstunden bliver I hentet på hotellet og kørt mod Murchison Falls National

Park. Undervejs er der flere stops og god mulighed for at nyde det formidable landskab.

Ved frokosttid er I ved Ziwa Rhino Sanctuary, hvor de sidste af Ugandas næsehorn holdes

under skarp bevågning. Til fods skal I ud i bushen, for at finde dem. Efter frokost

fortæstter I til Murchison Falls Nationalpark, hvor dagen slutter med en drink i

solnedgangen og udsigt til Nilen.

Dag 3 : Game drives og bådtur

Den første del af dagen bruges på game drives i nationalparken og langs Nilens bredder. Eftermiddagen bruges på en bådtur på Nilen, hvor man sejler helt hen til vandfaldene. Hold udkig efter flodheste, krokodiller, bøfler, elefanter – og naturligvis de store flokke af fugle, som lokkes af vandet.

Dag 4 : Sejtur langs Nilen

Tidligt om morgen er der sejltur ned af Nilen til der, hvor Nilen løber ud i Lake Albert, som er Afrikas syvende største sø. Turen tager det meste af dagen, og man bruger god tid til at nyde den smukke nationalpark og dyrelivet i deltaet. Hvis I er heldige får I et glimt af den sky træskonæb. Eftermiddagen er til afslapning – og måske en lur.

Dag 5 : Murchison Falls til Kibale National Park

Fra morgenstunden er der afgang mod Kibale National Park, hvortil man ankommer sidst på eftermiddagen. Undervejs gøres der stop, hvor man kan nyde den smukke udsigt til Nilen, søen og The Great Rift Valley. Velankommet til Kibale venter et godt aftensmåltid, inden I sikkert snart går til ro efter dagens køretur. Husk ørepropperne. I er nu i tropisk regnskov, og frøerne og cikaderne kæmper om at lave mest spektakel. Det er meget eksotisk.

Dag 6 : Oplevelser i Kibale

Nationalparken er efter sigende hjem for den største koncentration af forskellige primater i hele Østafrika. Især chimpanserne er naturligvis meget populære. Morgenen begynder med en vandretur gennem skoven på udkig efter netop det – chimpanser. Men husk også at nyde naturen iøvrigt. Den frodige skov tiltrækker også store koncentrationer af både sommerfugle og farverige, eksotiske fugle. Over middag venter en vandretur i Bigodi Swamp, hvor der som oftest også bliver tid til et besøg i den lokale landsby.

Dag 7 : Kibale National Park – Queen Elizabeth National Park

Tidligt om morgenen er der afgang mod Queen Elizabeth National Park. Turen går gennem byen Fort Portal – en slående kontrast til regnskovens ro. Ved middagstid er der ankomst til Queen Elizabeth, hvor den enestående udsigt over den smukke Kazinga kanal. Kanalen forbinder de to søer, Lake George og Lake Edward og tiltrækker store fugleflokke samt en af verdens største koncentrationer af flodheste og nilkrokodiller. Efter frokost er der lidt tid til at slappe af, inden eftermiddagen byder på game drive.

Dag 8 : Oplevelser i Queen Elizabeth National Park

Dagen bruges på game drives i nationalparken. Her er store flokke af både løver, elefanter og den særlige antilopeart, Uganda kob. I skal naturligvis også på en sejltur på Kazinga kanalen, hvor der er gode muligheder for at betragte dyrelivet fra vandsiden.

Dag 9 : Oplevelser i Queen Elizabeth National Park

Endnu en dag i denne skønne nationalpark. En af de store attraktioner her i nationalparken er Kyambura Gorge, hvor der er mulighed for at se chimpanser. Da man her befinder sig i en kløft er det som oftest relativt nemt at se chimpanserne. Efter frokost går turen til den sydlige del af nationalparken, hvor de berømte træklatrende løver holder til. Udover her i Queen Elizabeth er det kun i Tanzania, det er muligt at se løver klatre i træer.

Dag 10 : Queen Elizabeth National Park– Lake Bunyonyi

Efter morgenmaden køre I til Lake Bunyonyi, der ligger i smukke bakkede omgivelser i det vestlige Uganda. Området her kalder også ”Afrikas svar på Schweiz” – så kan I næsten selv forestille jer, hvordan her ser ud..... Søen tiltrækker mange fugle og er ligeledes kendt for sin population af oddere. Resten af dagen tilbringes her ved søen. Man kan svømme her, eller tage en kanotur – hvus man da ikke bare vil nyde det smukke sceneri fra bredden. Husk kikkerten, så I kan spotte nogle af de mange fuglearter.

Dag 11 : Lake Bunyonyi - Bwindi Impenetrable National Park

Forude venter turens virkelige højdepunkt. Fra morgenstunden går turen nu til Bwindi Impenetrable National Park, som er hjemsted for bjerggorillaerne. Hvis I trænger til at bruge benene lidt, er her er smuk 14 km vandretur langs søen og over bakkerne.

Dag 12 : Gorilla trekking

I dag er dagen, hvor I skal på gorilla trekkning. Først kører man til nationalparkens hovedkvarter, hvor tilladelsen udleveres og en række informationer skal gives, før I kan begynde på trekket. Der er meget strikse regler, der skal overholdes, og man kan ikke på forhånd vide, hvilken gruppe gorillaer man bliver sendt afsted for at finde. Derfor ved man heller ikke, hvor langt man skal gå, så det er bare med at væbne sig med tålmodighed og en god portion eventyrlyst. Turen går nu gennem den vilde regnskov i den retning, trackerne mener, gorillaerne er. Når I finder familien, har I maks. en time sammen med dem, inden turen går retur mod informationscenteret. Det er svært at beskrive følelsen af at sidde få meter fra de udrydningstruede kæmper. Uanset hvor langt der er ind til ”jeres” familie, tør vi godt love, at det er alle anstrengelserne værd! Det er vigtigt at sige, at gorillaerne er vilde, og der er derfor ingen garanti for at man ser dem. Men succesraten er høj.

Dag 13 : Lake Bunyonyi til Kisoro

Fra Lake Bunyonyi går turen nu helt ned i det fjerneste hjørne af Uganda – helt nede ved grænseområdet mellem Uganda, Rwanda og Congo. Her ligger byen Kisori, hvor ”gorillakvinden” Dian Fossey ofte kom. Hun holdt til på hotellet Travellers Rest Hotel, når hun var i byen – og det er naturligvis her, I skal bo de næste to nætter.

Dag 14 : Oplevelser i Kisoro

Dagen tilbringes i og omkring Kisoro. Der er en række muligheder for aktiviteter såsom gorillatrekking, fugleture, bestigning af vulkaner, kanoture osv.

Dag 15 : Kisoro – Lake Mburo National Park

Der er afgang mod Lake Mburo National Park. Det er en af de mindre nationalparker i Uganda – til gengæld er her et rigt udvalg af både flora og fauna! Eftermiddagen bruges på et besøg i en lokal landsby.

Dag 16 : Lake Mburo National Park

Tidligt om morgenen er der afgang på gamedrive. Her er et varieret udvalg af dyr – bl.a. 68 pattedyrsarter og 315 fuglearter. Søen Lake Mburo er primært flankeret af åben savanne så til den ene side kan man have bøfler og leoparder – og til den anden side krokodiller og flodheste. Og overalt er der fugle; isfugle, ørne, pelikaner, storke osv. Et sandt paradis! Om eftermiddagen venter en bådtur på søen, hvor man kan se det hele lidt fra den anden side, inden I igen om eftermiddagen og aftenen tager på gamedrive. Forhåbentlig er de nataktive dyr nu ved at vågne op til dåd!

Dag 17 : Lake Mburo National Park - Kampala

Turen er næsten slut. I kører det sidste stykke til Kampala, Ugandas hovedstad. Inden i når så langt, krydser i dog ekvator, hvor der naturligvis gøres et stop. I kan blive kørt direkte i lufthavnen, men i kan naturligvis også vælge at tage en ekstra nat i Kampala, hvis i foretrækker det.


Priser og varighed

Priser fra: : kr. 18.447,00 pr. person

Varighed: 16 dage / 15 nætter

Inkluderet

* Lufthavnstransfer
* Alle overnatning i "lazy camping" (mulighed for opgradering - spørg på pris)
* Al transport og guide på hele turen
* Morgenmad alle dage samt drikkevand
* Park-entreer
* Gorilla og chimpansetrekking

Bemærk: prisen er pr. person og baseret på, at der er min 4 deltagere. Maks antal deltagere: 12

Pris ved 2 personer: fra kr. 23.825
Pris ved 4 personer: fra kr. 17.790
Pris ved 6 personer: fra kr. 15.805

Ikke Inkluderet

* Oversøiske fly samt indenrigsfly
* Ikke nævnte måltider og drikkevarer
* Gorillatilladelser (vi sørger for tilladelserne for jer. pris USD: 600,-. pr. person)
* Drikkepenge
* Første nat før turens begyndelse
* Evt. sidste overnatning i Uganda

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.

11447 071218 GT

Andre rejseforslag

Chimpanser, safari & badeferie

På denne kombinationsrejse får I muligheden for at se chimpanser i Uganda, søge efter "The Big 5" i…

Gorillaer, safari & Zanzibar

Hvis I vil helt tæt på bjerggorillaer i Uganda og søge efter "The Big 5" i Kenya, er denne rejse nog…