FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Iguazú & Iberá, Argentina

Missiones


I nordvest Argentina løber Iguazúfloden sammen med Paranáfloden, og danner en naturlig grænse til Brasilien og Paraguay. Området er kendt under navnet Mesopotamien ligesom assyrernes gamle land, der også var omgivet af floder.

Landskaberne forbløffer til stadighed den besøgende med deres farver og udtryk lige fra de rullende bakker ved Entre Rios, de våde marsklandskaber ved Corrientes, til de røde bakker ved Missiones. Det subtropiske klima bliver modereret af vindene fra Atlanten, den store regnmængde og den frodige vegetation. Hertil kommer et varieret dyreliv, der er med til at gøre denne del af Argentina til den mest tryllebindende oplevelse.

Det er her, man finder det mest spektakulære vandfald i verden, ”Cataratas del Iguazú”, der med sine 275 fald over en strækning på 3 km og en højde på op til 70 meter falder ned i en grøn slugt på grænsen mellem Brasilien og Argentina. På Guarani betyder Iguazú ”Det store vand”. Det meste af faldene findes på den Argentinske side, hvor de danner en naturlig grænse til Brasilien gennem Garganta del Diablo, Djævlens gab. Faldene er omgivet af den tætte tropiske regnskov, hjemsted for mindre pattedyr og mere end 400 forskellige arter fugle og mange farverige sommerfugle. Dette område er en af verdens mest storslåede naturattraktioner og besøges af tusinder af turister hvert år.

Misiones
Ved Missiones finder vi et andet af områdets store attraktioner, Jesuit ruinerne San Ignacio bygget i 1700 tallet af jesuitermunke. Efter deres fordrivelse fra hvad eftertiden har beskrevet som paradis eller flirt med kommunismen, opslugte junglen deres bygningsværker frem til 1897, hvor de blev genopdaget for i dag at være deklareret et mindesmærke for menneskeheden af UNESCO.

Iberá
Iberá marsklandet, et fugtigt område på over 700.000 ha. kendt som fiskernes paradis, er en sand edens have af dyreliv. På Guarani betyder Iberá ”Det skinnende vand”, en beskrivelse der passer perfekt på, hvad den besøgende kan opleve i dette område. Sumpen og lagunerne giver et perfekt levested for yacares, aber, hjorte, capybaras og over 400 arter af fugle. Området er meget vådt og flere steder kan kun besøge med kano.

Praktiske informationer