FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Zululand (1) , Sydafrika

zululand

Mange mener, at man oplever det “virkelige Sydafrika" i Zululand, der dækker det meste af det centrale og nordøstlige KwaZulu-Natal. Hele dette fascinerende område bærer tydeligt præg af zuluernes kultur og traditioner. Rundt om i landskabet kan man se de karakteristiske, små runde zuluhytter, og på vejene holder unge drenge styr på kvæg og geder som ofte synes at have fortrinsret. ”Zululandsbyer” som Shakaland og Dumazulu giver et indblik i zuluernes hverdag – om end noget turistet.

Zuluerne har gennem tiderne udkæmpet mange krige og dermed fået ry for at være den mest krigeriske stamme i Sydafrika. På den såkaldte Battlefield-rute, der går gennem Eshowe, Ulundi, Dundee og Vryheid, støder man på mange minder og levn fra den blodige tid, hvor zuluerne kæmpede mod både boere og englændere.

Udover Zululands store kulturelle arv er området også kendt for sin enestående natur. En af de største oplevelser er naturreservatet iSimangaliso Wetland Park, der ligger mellem Mapelane Nature Reserve og Kosi Bay ved grænsen til Mozambique, og i 1999 blev erklæret for World Heritage Site af UNESCO - i øvrigt Sydafrikas første. Livsnerven i reservatet er søen St.Lucia, der er hjem for flodheste og nilkrokodiller. Søen er omgivet af sandklitter, mangrovesumpe, skove og frodige græssletter – et unikt økosystem der giver perfekte levevilkår for en fascinerende flora og fauna. Udover cruises på søen er der et væld af andre spændende aktivitetsmuligheder og udflugter i det 332.000 ha store reservat, der også omfatter St. Lucia Game & Marine Reserve, Mkuze Game Reserve og Sodwana Bay Nationalpark, hvor man kan dykke og snorkle på Afrikas sydligste koralrev.

Safari er der også rig mulighed for i Zululand. Lige øst for iSimangaliso Wetland Park ligger et af Sydafrikas største og smukkeste vildtreservater, Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve, og hertil kommer fantastiske private reservater som Phinda Private Game Reserve, Thanda Private Game Reserve, Mkuze Falls Private Game Reserve og Amazulu Private Game Reserve.

Praktiske informationer