Loading…

Pico Bonito National Park

Absolut en af de mest varierede og spændende nationalparker i Centralamerika, som strækker sig over et kæmpe område og er opkaldt efter bjerget af samme navn, som er 2436 meter højt. Denne skov vil uden tvivl være med til at gøre La Ceiba til et stort mål for øko-turisme i fremtiden.

Der er stadig begrænset adgang til store dele af skoven, men der er efterhånden mange stier i de nedre dele. Kun få har besteget det højeste punkt og det tager flere dage og godt kendskab til forholdene.

De stejle bjergsider fremtryller en hel masse større og mindre vandfald og floder, som man flere steder kan bade sig i. Faktisk består Pico Bonito af flere forskellige øko-systemer på de forskellige højdeniveauer og dermed er biodiversiteten også fantastisk stor. Man finder dyr som tapirer, bæltedyr, jaguarer, aber, oddere blandt mange andre og flere af arterne. Mange af dem lever dog inde i den kerne af parken, som er svært tilgængelig. Til gengæld ser man utroligt mange fugle næsten overalt – såsom høge, ørne, papegøjer, duer, kolibrier, tukaner og den fantastiske Quetzal, som er Guatemalas nationalfugl.

Man kan komme ind i parken ad forskellige indgange til stisystemerne, og selvom man godt kan gå på egen hånd anbefales det stærkt at tage en lokal guide med. Dette af flere grunde: Dels for ikke at fare vild, dels da der kan være farlige slanger og dels for at få mere indsigt i de spændende træer og planter omkrig én. Disse ture kan arrangeres fra det hotel man bor på. Man kan arrangere trekking, canopy touring, ture på mountain bike og hesteryg og ikke mindst skal nævnes de fantastiske muligheder for diverse grader af river-rafting på Rio Cangrejal.

Udvalgte hoteller i Pico Bonito National Park

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere