Loading…

La Ceiba

Byen, der fik sit navn efter et enormt Ceiba træ ved havnen, er landets tredjestørste og har masser at byde på. Den fik stor betydning i 1905, da Standard Fruit Company oprettede deres hovedkontor her. Der er stadig stor produktion og eksport af ananas, grape og selvfølgelig bananer.

Nu er byen dog for de fleste blot et stop på vej til og fra Bay Islands, hvilket er lidt en skam. Man bør bestemt bruge nogle dage inden på nogle af de enorme nationalparker, som ligger i kort afstand fra byen og rummer store oplevelser. Det er blandt de bedste naturoplevelser man finder i landet og det kan anbefales at vælge et lodge ved Pico Bonito eller Rio Cangrejal. Sidstnævnte byder på noget af det bedste White Water Rafting - man laver klasse 2-5 rafting det meste af året. Ellers er der vandreture i skoven, Canopy touring i trætoppene, hesteridning, mountainbiking, ture til garifuna-landsbyer og meget mere at opleve.

La Ceiba er nem at komme til med fly fra de andre storbyer og de har flere daglige færgeafgange til øerne Útila og Roatán. Desuden kører mange busser flere gange om dagen til og fra de andre store knudepunkter i landet.

Et stort højdepunkt i byen er det årlige karneval som mere er en byfest for den lokale helgen, som har udviklet sig til den største, faste byfest i hele Centralamerika. Den varer en hel uge og starter den tredje lørdag i maj. Er man til natteliv, er La Ceiba bestemt også bemærkelsesværdig med nydelige hoteller, strandbarer og en sand tropisk cocktail af reggae, rock og salsa. Ellers er det ikke byen som sådan, der tiltrækker – de fleste bor med god grund ude ved nationalparken Pico Bonito nogle dage for så at tage videre ud til de tropiske øer.

Udvalgte hoteller i La Ceiba (1)

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere