Loading…

Santa Clara

Santa Clara, der blev grundlagt i 1689, er byen hvor det afgørende slag fandt sted under revolutionen. I 1958 angreb oprørsstyrkerne, ledet af Che Guevara og Camilo Cienfuegos, Santa Clara, og indtog byen efter blot to dage. Under et døgn efter nederlaget ved Santa Clara flygtede diktatoren Batista fra Cuba og resten er historie.

I dag er der indrettet museer og opført mindesmærker, der vidner om det berømte slag og lederen over dem alle, Ernesto ”Che” Guevara. Ved den store statue af ham på Plaza de la Revolución ligger det mausoleum, hvor han blev stedt til hvile i 1997, da hans jordiske rester blev ført til Cuba fra Bolivia. Museet giver et godt indblik i hans efterhånden legendariske liv som revolutionær og hans rolle i den cubanske revolution.

Santa Clara er en hyggelig by med en afslappet, lokal atmosfære og få turister. Byen er Cubas femtestørste med næsten 250.000 indbyggere. Desuden er Santa Clara omgivet af skønne landbrugsområder med kvæg, tobak og masser af sukker samt små, søvnige fiskerlandsbyer. Ca.30 km fra Santa Clara finder man den smukke gamle by Remedios med en velbevaret arkitektur fra kolonitiden, og længere mod nordvest ligger de tropiske øer Cayo Santa Maria og Las Brujas.

Udvalgte hoteller i Santa Clara

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere