Isalo National Park er Madagaskars mest besøgte nationalpark, og det er der god grund til. Kløfter med savanne og gult græs, skulpturelle stenformationer og lodrette klippevægge præger en del af parken, mens man andre steder finder kløfter, hvor floder løber igennem og skaber frodig regnskov og små naturlige pools, hvor besøgende kan tage en dukkert. Med andre ord har parken en stor variation af landskab, flora og fauna - og det er netop den store variation, parken er så kendt for.

Omkring 340 forskellige dyrearter lever på parkens godt 800 kvadratkilometer jord. Heriblandt er der over 80 forskellige fuglearter og flere forskellige slags lemurer. Dertil er der over 400 forskellige plantearter, hvoraf mange af dem er endemiske for regionen.

Det varierede landskab gør parken til et oplagt mål for hikere, og der kan arrangeres vandreture på alt fra et par timer til en hel uge.

Skal man besøge parken, tager mange udgangspunkt i den lille by Ranohira, hvor parkens hovedkontor ligger. Derudover er der flere billige hoteller og restauranter i byen. Langs parkens sydlige grænse ligger der flere glimrende resorts.