Loading…

Surprisingly Cuba

Denne rundrejse i Cuba er for dig med spejderånd og sans for eventyr, som dog gerne vil nyde gavn af en smule hjælp fra vores venlige, cubanske guide for at undgå alle fodfejlene, man begår på egen hånd.

Man må være forberedt på afvigelser og uregelmæssigheder i forhold til programmet, da der f.eks. anvendes offentlig transport en stor del af tiden. Hvis man foretrækker en rejse, hvor man på forhånd kender alle detaljer, skal man nok vælge en anden rejseform. Er man derimod parat til at kaste sig ud i eventyret og tage tingene som de kommer, vil man blive rigeligt belønnet. Indlogering er en blanding af små hoteller og private hjem.

Dag 1: Ankomst til Havana
Dag 2: Havana byrundtur
Dag 3: Havana - Viñales
Dag 4: Udflugt til Viñales dalen
Dag 5: Viñales - Havana
Dag 6: Havana – Baracoa
Dag 7: Baracoas kakaoplantage
Dag 8: Baracoa - Santiago de Cuba
Dag 9: Santiago de Cuba byrundtur
Dag 10: Santiago de Cuba - Bayamo byrundtur
Dag 11: Bayamo - Camagüey
Dag 12: Camagüey byrundtur – Trinidad
Dag 13: Trinidad byrundtur & Topes de Collantes vandretur
Dag 14: Trinidad fridag
Dag 15: Trinidad - Cienfuegos byrundtur - Havana
Dag 16: Afrejse Havana

Afslut Surprisingly Cuban med strandophold på Cayo Levisa
Afslut med nogle dage på Cayo Levisa, der er en smuk koralø langt væk fra turistede områder. Øen har en af Cubas smukkeste sandstrande,

Afslut med all-inclusive strandophold på Breezes Jibacoa
En anden strandfavorit for dem, der gerne vil slutte med et strandhotel, der har det hele og er større. Det ligger kun 1,5 times kørsel fra Havana og har privat strand og opholdet er all-inclusive. Tag nogle dage til Breezes før I forlader Cuba og få en luksuriøs afslutning på jeres rundrejse!

Dag Beliggenhed Vis alle
1 Ankomst til Havana
2 Havana
3 Havana - Viñales
4 Viñales
5 Viñales - Havana
6 Havana - Baracoa
7 Baracoas kakaogård
8 Baracoa - Santiago De Cuba
9 Santiago De Cuba byrundtur
10 Santiago De Cuba - Bayamo byrundtur
11 Bayamo - Camaguey
12 Camaguey byrundtur - Trinidad
13 Trinidad byrundtur og Topes de Collantes
14 Trinidad fridag
15 Trinidad - Cienfuegos byrundtur - Havana
16 Havana

Dag 1 : Ankomst til Havana

I modtages i José Martí lufthavn. Transfer til et lille hotel i Havanas gamle bydel, Habana Vieja. Dette er et vidunderligt område at vandre rundt i og nyde Havanas specielle stemning. I vil få information om, hvor I får Salsa-undervisning, hvor I finder den verdensberømte Coppelia is, og hvad der foregår af aktuelle, kulturelle begivenheder i Cuba.

Dag 2 : Havana

Efter morgenmaden bliver I hentet på hotellet af den lokale guide, hvorefter I sammen går på en spændende rundtur i den gamle bydel. Dette historiske gamle skatkammer bliver på fantastisk vis åbnet, når man sammen med en lokal på hjemmebane går gennem labyrinten af brostensgader omgivet af de smukke, men aldrende huse, hvoraf nogle er under restaurering, mens andre er i langsomt forfald. De fascinerende huse med tegltage, tunge trædøre og smedejernsbalkoner er opført af spanierne i det 16. og 17. århundrede, efter de i 1512 havde indlemmet Cuba i deres kongerige. En af de store seværdigheder er Plaza de Armas, der om aftenen oser af liv med oplysning af filigranlamper og salsaorkestre. Om dagen indtager turisterne guvernørpaladset, der er et af de fineste eksempler på barokarkitektur i Havanna. Det var fra 1741 og indtil uafhængigheden bolig for den spanske guvernør, og paladsets gårdhave er smukt dekoreret med planter og en hvid marmorstatue af Columbus. Den lille kanon El Fuerte fyres stadig af ved aftenstid til minde om tiden, hvor man på den måde lod folket vide at de daværende byporte blev lukket i. På Plaza de la Catedral ser man den imponerende katedral, der i mange år husede den berømte spanske søfarer Columbus' formodede jordiske rester. Ikke langt derfra ligger den berømte restaurant La Bodeguita del Medio, hvor Ernest Hemingway drak sine ”Mojítos” (spansk rom/myntedrink) i selskab med andre forfattere, kunstnere, digtere og spirende politikere. Resten af eftermiddagen er på egen hånd. Spørg jeres guide for tips til den videre udforskning af det centrale Havana.Der spises frokost på en lokal restaurant.

Dag 3 : Havana - Viñales

Med shuttle bus til Viñales, hvor der er transfer til jeres casa particular, hvor I bor ved en lokal familie med aftensmad den første aften. Viñales er et af de smukkeste områder i Cuba med frodig vegetation, rød muldjord og tobaksplantager. Egnen er desuden kendt for de karakteristiske ’Mogotes’ - store runde klippeblokke med stejle sidder, der er resterne af et gammelt limstensplateau, og som kun findes få andre steder i verden. Området er perfekt til udendørs aktiviteter, og Viñales By er også et besøg værd. Det er en fredelig lille by omkring en hovedgade, hvor husene er malet i forskellige farver.

Dag 4 : Viñales

Halvdagstur til Viñalesdalen, hvor man finder noget af den smukkeste natur på hele Cuba. Landskabet domineres af de pukkelformede kalkstensbjerge, Mogotes, der lodret skyder op mellem bananpalmer, mangotræer og tobaksmarker. Undervejs møder man bønderne, der cykler eller rider forbi med en hjemmerullet cigar i munden. På markerne ser du okserne trække plovene gennem den røde jord, udover at de også bruges som transportmiddel til og fra markerne. På vejen til provinshovedstaden Pinar del Rio kører man igennem området Vuelta Abajo, hvorfra cubanerne henter bladene til Havanas cigarfabrikker, der ruller dem til berømte mærker som Cohiba, Montecristo og Romeo y Julieta. Om eftermiddagen kan I udforske mere af området evt. på cykel.

Dag 5 : Viñales - Havana

Om morgenen kan I suge mere af de smukke landskaber i Viñales til jer, inden I med bus kører tilbage til Havanna og indlogeres for en enkelt nat.

Dag 6 : Havana - Baracoa

Tidligt morgenfly til Baracoa, en idyllisk lille kystby på den østligste tip af Cuba. Byen blev grundlagt i 1512, men har kun haft vejforbindelse med resten af Cuba siden 1960, hvilket afspejles i den helt unikke atmosfære. Bjergene omkring Baracoa er dækket af skov og planter, der kun findes her. Eftermiddagen byder på byrundtur i hyggelige lokale Baracoa. Overnatning hos lokal familie, casa particular, med morgenmad og aftensmad den første aften. Om aftenen er der en introduktion til Baracoas Casa de la Trova, lokalt musik- og dansested samt andre aften steder i byen.

Dag 7 : Baracoas kakaogård

I dag går turen lidt udenfor Baracoa, for at besøge en æge kakao gård. I vil lære om processen fra kakao plante til chokolade og smage på produktet i de dejlige frodige omgivelser, hvor der også spises frokost. Eftermiddagen er fri på egen hånd til evt. at vandre ud til en afsidesliggende strand.

Dag 8 : Baracoa - Santiago De Cuba

Om morgenen kører bussen jer til Santiago og I kan undervejs nyde omgivelserne, da ruten går gennem bjergene og langs kysten til Santiago. Ved ankomsten til Santiago hentes I og køres til jeres hotel.

Dag 9 : Santiago De Cuba byrundtur

Om formiddagen vil der være byvandring i Santiagos historiske centrum med en lokal guide. Santiago var i tidernes morgen centrum for Cubas slavehandel, senere blev byen erklæret den officielle vugge for revolutionen. På Antiguo Cuartel Moncada, der var Cubas næststørste militærpost, er der stadig mange skudhuller i murene. De siges at stamme fra dengang i 1953, da en vis Fidel Castro sammen med en styrke på lidt over hundrede oprørere stormede Batistas militærforlægning. I centrum af byen ligger Parque Céspedes, en skyggefuld plads, der er omdrejningspunktet i byen. Her mødes gamle, unge, rige og fattige for at udveksle nyheder og betragte livet på gaden. En af byens smukkeste gader er Padre Pico, der fører op ad en stejl bakke sydvest for torvet. Langs gaden ligger 1500-tals huse, der engang husede franskmænd, som var flygtet fra slaveoprøret på Haiti. Syd for byen, højt over bugten ligger den spanske fæstning El Morro, hvor de afrikanske slaver blev holdt fanget, indtil de skulle sælges. Fra borgen er der en udsigt til Det caribiske Hav og Sierra Maestra Bjergene, som kan tage vejret fra de fleste. Resten af dagen og aftenen er til fri disposition, men vi hjælper gerne med gode ideer. Vi anbefaler virkelig, at alle går ud og hører live musik på et af Santiagos spillesteder.

Dag 10 : Santiago De Cuba - Bayamo byrundtur

Om morgenen tages bussen til Bayamo. Overnatning på centralt beliggende hotel. Bayamo blev grundlagt af Diego Velazquez i 1513, og er et besøg værd – om ikke andet så for at opleve en by, der ikke er overrendt af turister, samt opleve den provinsielle atmosfære. Byen er rig på national stolthed og betragtes ofte som ’den cubanske nationali mes arnested’ samt ’den cubanske revolutions vugge’. Desuden har Bayamo altid været centrum for filsofi og har bibeholdt en rig intelletuel og kunstnerisk tradition. Der er en eftermiddags byrundtur samt besøg på den lokale trova, musiksted

Dag 11 : Bayamo - Camaguey

Om formiddagen tages bussen mod Camagüey, hvor der er transfer til hotel. Camagüey er byen med de store lerkar, tijarones, som før i tiden blev brugt til at opsamle vand og de har en speciel tijaron vand, man kan smage. Desuden er byen rig på kirker. Om aftenen er der besøg ved den lokale trova; musik- og danse sted.

Dag 12 : Camaguey byrundtur - Trinidad

Om morgenen er der byrundtur og den lokale guide vil fortælle om Camagüey og dens interessante historie. Byen er kendt for dens prestigefylde dansetrup, men ellers en stor provinsby som ikke er ideelt udviklet til turismen, i skærende kontrast til de omkringliggende strande. Til gengæld er Camagüey ægte cubansk – og da byen ligger midt i Cubas landbrugsbælte, er der gode muligheder for at støde på et par af de lokale cowboys ’guajiros’. I tager bussen til Trinidad og køres til jeres casa particular, hos en lokal familie med aftensmad den første aften. Om aftenen er der en orientering med fokus på restauranter, barer, live musik og dans på den lokale Casa de la Trova.

Dag 13 : Trinidad byrundtur og Topes de Collantes

Heldagstur i og omkring Trinidad med frokost inkluderet. En dag fyldt med oplevelser, hvor du får set Trinidads koloniale centrum, samt oplever Cubas lunger i form af Topes de Collantes. Trinidad kan være særdeles livlig om aftenen, og du får måske brug for at sove den følgende dag.

Dag 14 : Trinidad fridag

Dagen er til fri disposition. I kan vandre rundt i Trinidads brostensbelagte gader eller tilbringe dagen på stranden Playa Ancon, eller I kan nyde dagen på en katamaran ud for Trinidads kyst – et lækkert måltid med alt godt fra havet kan inkluderes. Alle aktiviteter er frivillige og helt op til jer.

Dag 15 : Trinidad - Cienfuegos byrundtur - Havana

Transfer til Cienfuegos. Cienfuegos bugt (22 km2) er den vigtigste på Cubas sydkyst næstefter Santiago de Cuba. Den blev grundlagt i 1819 under navnet Villa Fernandina de Jagua. Beliggende centralt i den sydlige del af øen, er den en af de yngste og smukkeste byer på Cuba. Den blev grundlagt af franske immigranter fra Louisiana, da Napoleon solgte dette område til USA. Den neoklassiske arkitektur og de brede boulevarder har overlevet både orkaner og borgerkrig, og selvom de er ude over deres storhedstid står de stadig som smukke mindesmærker for datiden. Efter byrundturen er der frokst på en lokal restaurant. Om eftermiddagen afgår bussen til Havana og transfer til hotelet.

Dag 16 : Havana

Transfer til lufthavnen. Eller forlæng ferien med et par dage ved stranden - I fortjener det!


Priser og varighed

Priser fra: : kr. 15.326,00 pr. person

Varighed: 16 dage / 15 nætter

Inkluderet

* 15 nætter på 3* hotel/casas med morgenmad
* 3 x frokost
* 2 x aftensmad
* Entreer
* Indenrigsfly Havana - Baracoa
* Alle nævnte transporter
* Alle nævnte udflugter med engelsktalende guide

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke Inkluderet

* Oversøiske fly
* Øvrige måltider
* Drikkevarer
* Drikkepenge
* Visum

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.e.

03273 091219 LAT

Andre rejseforslag

Kør-selv På Lokale Cuba

Frihed til at opleve Cuba i eget tempo og komme tæt på den cubanske befolkning er kodeordene for den…

Cuba & Mexico Deluxe

Nytænkt rundrejse for dem der søger historie og smuk natur i luksuriøse rammer - med private chauffø…

La Bella Cuba

På denne rejse gennem Cubas smukkeste seværdigheder fører vores engelsktalende guide jer ind i lande…