Loading…

Kulinarisk Og Historisk Rundrejse

Oplev mexicanernes historie, kunst og kulinariske traditioner på denne rejse. Besøg markederne, smag den krydrede mad og sip til de stærke drikke.
Mexico kan opleves på mange måder. Men en foretrukken er gennem maden, kunsten og historien. Og det er omdrejningspunktet for denne rejse.

I smager jer gennem street food boder, går på markeder og kokkererer mexicanske specialiteter. I lærer om nogle af Mexicos mest berømte kunstnere og får lejlighed til at beundre deres værker. Og I oplever historien, når I bevæger jer gennem Mexicos gader og stræder. I oplever med andre ord essensen af Mexico.

Dag 1: Ankomst Mexico
Dag 2: Oaxacas markeder og madlavningskurus
Dag 3: Street food, Mezcal, chokolade og chili i Oaxaca
Dag 4: Oaxaca – Puebla
Dag 5: Street food i Puebla
Dag 6: Puebla - Tonantzintla - Cholula - Mexico City
Dag 7: Kunstens Mexico City
Dag 8: Madlavningskursus i Mexico City
Dag 9: Historisk byrundtur i Mexico City
Dag 10: Mexico City - Guadalajara
Dag 11: Kunst og historie i Guadalajara
Dag 12: Tequila, agave og destillerier
Dag 13: Afgang fra Mexico

Se detaljeret program under rejseplan

Dag Beliggenhed Vis alle
1 Ankomst Mexico
2 Marked og traditionel madlavning
3 Oaxaca med Street Food og Mezcal
4 Mitla, Tule træet, chili og chokolade
5 Oaxaca - Puebla
8 Kunstens Mexico City
9 Mexicansk madlavningskursus
10 Mexico City
11 Mexico City - Guadalajara
12 Guadalajara - Tlaquepaque
13 Tequila
14 Guadalajara

Dag 1 : Ankomst Mexico

Når I ankommer i Lufthavnen, bliver I hentet og kørt til jeres hotel.

Dag 2 : Marked og traditionel madlavning

Køkkenet fra Oaxaca er kendt for sin forfining og kompleksitet, og I vil lære at forberede lækre retter fra området. Jeres lærer er en lokal kvinde, der lærte at lave mad fra sin mor, og moren lærte det fra sin mor osv. I starter med at besøge det lokale marked, hvor I smager og køber jeres ingredienser til senere. Der gives et let foredrag om Oaxaca-køkkenet, inden i hopper i forklædet for at kreere en lækker 4-retters menu.

Dag 3 : Oaxaca med Street Food og Mezcal

I starter med at besøge markedet Benito Juarez, centrum for byens madoplevelser. Her får I mulighed for at smage de kendte græshopper (chapulines), en lokal og traditionel ost og quesadillas med en tilhørende drik lavet af frisk frugt. Herefter fortsætter I til markedet 20 de Noviembre, hvor I kan nyde en traditionel Tlayuda eller et stykke grillet kød (kaldet tasajo) med guacamole og babyløg. Til slut vil I også få stillet den søde tand og få en mezcal-smagning lavet af forskellige agaver.

Dag 4 : Mitla, Tule træet, chili og chokolade

I dag besøger I det arkæologiske sted Mitla. Besøgene vil bemærke, at de forhistoriske colombianske bygninger på stedet er omgivet af moderne huse, eftersom nutidens moderne by ligger omkring det arkæologiske sted. I besøger også det over 1000 år gamle Tule træ.

Om eftermiddagen får I et indblik i fremstillingen af to af Mexicos mest berømte produkter - Chili og Chokolade.

Dag 5 : Oaxaca - Puebla

I bliver hentet på jeres hotel i Oaxaca og kørt til busstationen, hvorfra I tager en bus til Puebla.

Dag 6 : Street Food Tur

I dag har I en guide med på en streetfood tur gennem Puebla. I får indblik i de lokale specialiteter og selvfølgelig mulighed for at prøvesmage.

Dag 7 : Puebla - Mexico City

I dag går turen fra Puebla til Mexico City med et par stop undervejs. I ser kirken i Tonantzintlas, der er dekoreret helt specielt, og I ser den store pyramide i Cholula.

Dag 8 : Kunstens Mexico City

Idag skal I på et must-see besøg for enhver kunstelsker, der befinder sig i Mexico City. I den skønne bydel Coyoacan boede to af landets største malere gennem tiden - Frida Kahlo og hendes mand Diego Rivera. Deres berømmelse strækker sig stadig udover hele verden. Deres smukke blå hus står idag som museum og giver et fantastisk indblik i deres liv og færden. Desuden giver det et godt billede af den smukke stil man indrettede de koloniale huse i i det typiske Mexico.

Besøget komplementeres med kunstsamlingen i Dolores Olmedo's flotte gamle hacienda. Hun var kunstsamler og filantropist og en nær ven af Diego Rivera - hun har således 137 værker af hans og 25 af Fridas til udstilling samt meget, meget mere at byde på i den fantastiske samling hun efterlod offentligheden efter sin død.

Dag 9 : Mexicansk madlavningskursus

I dag står på en kulinarisk oplevelse - I skal på et ægte Mexicansk madlavningskursus. Udflugten starter ved Mercado Medellin. Herfra går I på marked for at købe alle de ingredienser, som I senere skal bruge i madlavningen. Der venter jer et hands-on madlavningskursus, hvor I får tips og tricks til at lave traditionelle mexicanske retter. Når I er færdige med maden, nyder I den som en ægte traditionel mexicansk "comida", hvor I deles om de forskellige retter. Til maden serveres selvfølgelig mexicansk vin.

Dag 10 : Mexico City

I dag skal I på rundtur i det historiske centrum. I besøger El Zocalo, det enorme hovedtorv flankeret af smukke, koloniale bygninger. I kommer også forbi nationalmuseet med de berømte murmalerier af Diego Rivera, katedralen, de tre kulturers torv og meget mere. Til slut går turen gennem Chapultepec parken og beboelsesområdet Las Lomas.

Dag 11 : Mexico City - Guadalajara

I dag har i formiddagen fri. Senere på dagen bliver I kørt til lufthavnen, hvorfra I flyver til Guadalajara. Når I lander I Guadalajara bliver I hentet i ankomsthallen og kørt til jeres hotel.

Dag 12 : Guadalajara - Tlaquepaque

Idag er der byrundtur i den spændende by Guadalajara, hvor I blandt andet kommer til at se regeringspaladset, Orozco vægmalerierne, katedralen og det smukke teater kaldet Degollado.

Dag 13 : Tequila

Tequila ligger 50 km nordvest for Guadalajara, og som man næsten kan gætte, har byen har lagt navn til den verdensberømte spiritus siden det 17. århundrede. Planten kaldet den blå agave kan findes rundt om og i hele byen, hvilket giver landskabet en unik blågrøn farve. Tequila er fortsat landets største produktion, og den famøse spiritus eksporteres nu til mere end 100 lande. På denne tur til Tequila vil I komme til at besøge "Museo del Tequila", som giver en komplet historie om den fremtrædende industri. Derudover er det selvfølgelig et must at besøge et destilleri for at se hele den traditionelle og moderne produktionsproces af tequila... naturligvis efterfulgt af en smagsprøve!

Dag 14 : Guadalajara

Det er tid til at tage afsked med Mexico for denne gang.


Priser og varighed

Priser fra: : kr. 16.690,00 pr. person

Varighed: 14 dage / 13 nætter

Inkluderet

* 12 overnatninger på gode hoteller
* Spændende og unikke udflugter
* Madlavningskurser
* Alle landtransporter som beskrevet i programmet

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke Inkluderet

* Oversøiske fly samt indenrigsfly
* Ikke nævnte måltider og drikkevarer
* Drikkepenge

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.

15749 090119 CV

Andre rejseforslag

Eventyr I Mayaernes Mexico

Vi har opgraderet en af de mest populære rundrejser i Mexico. Her oplever I spektakulær kultur, natu…

Gennem Centrale Mexico Til Stillehavet

Kom med på en unik og kulturel rejse fra Mexico City ud til det smukke Stillehav - med afslutning ve…

Kobberkløften Og Baja California

Rejs med tog gennem Kobberkløften - en af verdens smukkeste togture. Derudover oplever i historie og…