Loading…

Gondwana Tented Eco Camp

I Gondwana Game Reserve, som ligger midt på Garden Route, er det muligt at kombinere rejsen rundt i Sydafrika med et 6 dages naturbevaringsprojekt, hvor man både hjælper med til at monitorere geparder, tjekke leopardbestanden og lærer, hvordan man "tracker" sig frem til forskellige slags dyr.

Dagene består af en god blanding af bevaringsarbejde, gamedrives, bushwalks - og tid til bare at nyde den lækre teltlejr, man overnatter i, når man deltager i bevaringsarbejdet. Basen for opholdet er den specialdesignede miljøvenlige teltlejr, som ligger i en dal midt i reservatet. Her er 5 store telte med eget badeværelse og udsigt ud over floden. En lille bro over floden forbinder teltene med det store fællestelt, hvor der er opholdsstue, spiseområde og køkken. Der er også en afslapningsområde med hængekøjer og pool - og fantastisk udsigt til Langeberg og Outeniqua bjergene i horisonten. Gondwana Game Reserve er malariafrit område og der er "Big 5".

Dagene er naturligvis helt forskellige og lidt uforudsigelige, da det er natur og vilde dyr, man har med at gøre. Projekterne varierer både i forhold til sæsonen og i forhold til, hvad det akutte behov er.

En typisk dag på bevaringsprojektet vil dog ofte se ca. sådan ud:
06:00: Man bliver vækket
06:30: Morgenmad
07:00: Afgang til formiddagens første aktivitet (f.eks. med at finde geparder eller tjekke leopard-kameraerne)
10:30: Næste formiddagsaktivitet (f.eks. med at tjekke vækstbetingelser for bestemte planter, der er vigtige for de forskellige dyr i reservatet)
13:00: Frokost - enten madpakke eller retur til campen
14:00: Man fortsætter med feltarbejdet
16:00: Gamedrive med overvågningsaktiviteter
19:00: Middag på lodgen
20:30: En kort snak om, hvad der venter næste dag

Eksempler på aktiviteter
* Tracking og monitorering af dyrelivet i reservatet: elefanter, flodheste, løver, geparder mv.
* Monitorering af leopard-kameraerne til at tjekke bestanden af den udrydningstruede Cape leopard. Her er der mulighed for at lære, hvordan forskerne arbejder med både fotos, kameraer og trackingsystemer for at holde øje med bestandens udvikling.
* Identificering af fuglearter, hvor man lærer, hvordan man genkender fuglene og holder øje med deres bevægelser i reservatet
* En del af monitoreringsarbejdet er kun muligt, hvis man er i stand til at "tracke" dyrene - dvs. genkende dyrespor og andre generelle tegn på bevægelse i landskabet (knækkede grene, afføring osv), så en del af tiden bruges også på at lære, hvordan man finder frem til dyrene og iøvrigt observerer deres adfærd- og bevægelsesmønstre.
* Fjernelse af invasive plantearter
* Vedligeholdelse af hegn, veje og boma
* Mulighed for at hjælpe til i den nærtliggende landsby

Opholdet egner sig kun til voksne og børn over 16 år. Der arrangeres flere gange om året særlige "familieuger", hvor aktiviteterne tilrettelægges, så de passer til børn mellem 6 og 12 år.
Ikke tilgængelig

Priser og varighed

Priser fra: : kr. 8.824,00 pr. person

Varighed: 6 dage / 5 nætter

Inkluderet

* 5 nætter/6 dages ophold i luksustelte midt i Gondwana Game Reserve
* Alle måltider
* Alle aktiviteter og gamedrives
* Al transport i reservatet/ til den nærliggende landsby

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke Inkluderet

* Fly til/fra Sydafrika
* Transport til reservatet
* "Conservation fee" - R200 pr person pr. ophold)

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.

10909 071218 SW

Andre rejseforslag

Mpala Safari Lodge, 8 dage/7 nætter

Eksklusiv safari i Greater Krüger Nationalpark, Sydafrika - her får I hele pakken med luksuslodge, s…

Safari og oplevelser i Greater Krüger

Sydafrika har sjældent været så billigt som nu! Luksus er nu til at betale sig fra – og de billigere…

Rundrejse til Sydafrikas store nationalparker

Denne rejse til de største af Sydafrikas nationalparker er for jer, som ikke har lyst til at køre se…