Loading…

Eventyr i Jordan

Denne rejse til Jordan er en fantastisk kombination af arkæologiske højdepunkter krydret med store naturoplevelser. Fra den moderne storby Jordan bevæger I jer i romernes fodspor i Jerash. Tag turen gennem kløften til Petra og bliv overvældet af synet af "Skatkammeret" inden I overnatter som beduinerne i telte i ørkenen med udsigt til den enorme stjernehimmel. Rejsen slutter af med en flydetur i det Det Døde Hav. Alt sammen på en uge - og kun en kort flyvetur fra Danmark!
Dag Beliggenhed Vis alle
1 Ankomst til Amman
2 Byrundtur i Amman og besøg ved Jerash og Ajloun
3 Amman via Madaba og Mount Nebo til Petra
4 Petra
5 Petra - Wadi Rum
6 Wadi Rum - det døde hav
7 Afrejse Jordan

Dag 1 : Ankomst til Amman

Ved ankomsten til Amman bliver I modtaget i lufthavnen af vores lokale samarbejdspartner og kørt til jeres hotel. I har to overnatninger i Amman.

Dag 2 : Byrundtur i Amman og besøg ved Jerash og Ajloun

Efter morgenmaden går turen videre til den romerske ruinby, Jerash, som i oldtiden var kendt som Gerasa. Byen lå i mange hundrede år begravet i sandet, men regnes idag for at være en af de bedst bevarede romerske byer i verden. Her er templer, torve og to teatre. "Hovedgaden" er flankeret af søjler og belagt med de originale sten, og det sindrige romerske kloaksystem ses stadig helt tydeligt i vejsiden. Sidste stop på dagens rundtur er Ajloun. Her besøger I borgen, som ligger i 1200 meters højde med en fantastisk udsigt over Jordandalen - et perfekt sted at bygge en borg, hvis man vil forsvare sig mod korsfarerne. Turen slutter i Amman sidst på dagen.

Dag 3 : Amman via Madaba og Mount Nebo til Petra

I dag går turen til Petra. Først venter dog en byrundtur i Amman. Centrum af Amman er et livligt område med souken, cafeer, restauranter, moskeer og kirker side om side. Det er hér dagens rundtur begynder. Det bliver også tid til at inspicere citadellet, inden turen går videre til Madaba, hvor I besøger Skt. Georgskirken. Hele Madaba kaldes "mosaikkernes by", men den store mosaik i denne græsk ortodokse kirke er særligt imponerende. Mosaikken, som består af mere end 2 mio. farvede sten, er fra det 6. århundrede og forestiller et landkort over hele regionen. Næste stop inden Petra er Nebo bjerget, hvor det siges, at Moses døde, efter han havde set det hellige land. I klart vejr kan man se byportene til Jerusalem. Natten tilbringes i Petra.

Dag 4 : Petra

Petra er et af verdens 7 nye vidundere - og sikke et vidunder! For 2.000 år siden huggede nabatæerne denne fantastiske by ud i de gyldent-røde sandstensklipper og skabte et vigtigt handelscenter. I henved 300 år var byen dog stort set glemt, indtil den schweiziske opdagelsesrejsende Johann Ludwig Burckhard i 1812 genopdagede byen.

Adgangen til Petra sker gennem en 2 km lang, smal kløft kaldet el Siq. Stejle klipper rejser sig lodret op ved siden af jer, når I går igennem kløften, og det er svært at forestille sig det syn, der møder en, når man når ud for enden af kløften. Her ligger Skatkammeret, El Khazneh - og man forventer næsten at se Indiana Jones komme ridende ud herfra. "Skatkammer" er måske ikke den rette betegnelse, da der næppe har været nogen skat herind. Det er mere sandsynligt, at bygningen har været brugt som kapel eller på anden måde har haft en særlig betydning for nabatæernes tro. Det 40 meter høje skatkammer, som er udhugget direkte i klipperne, er dog blot ét af dagens mange betagende syn. Resten af dagen bruges på at udforske Petra, hvor man stadig kan se huse, romerske bade, templer og relieffer som alt sammen er hugget ind i klipperne. Der er mulighed for en kortere ridetur, hvis man ønsker det.

Dag 5 : Petra - Wadi Rum

Fra Petra er der afgang mod Wadi Rum, som bedst kan sammenlignes med Jordans egen (mindre!) udgave af Grand Canyon. Her blev dele af det episke drama, "Lawrance of Arabia" filmet og her venter jer et storslået ørkenlandskab! Wadi Rum har tilnavnet "Månedalen" pga. kombinationen af de særlige farvede klippeformationer, der - som forrevne øer - rager op i det ellers så øde, røde og sandede landskab. Eftermiddagen bruges på at udforske Wadi Rum i 4-hjulstrækker. Natten tilbringes i beduintelt i ørkenen. En af de store oplevelser foruden ørkenen selv, er nemlig natten, mørket og den enorme stjernehimmel, som følger med. Glæd jer til en aften i ørkenen!

Dag 6 : Wadi Rum - det døde hav

I lægger ørkenen bag jer og bliver kørt til Det Døde Hav, som er verdens lavest beliggende sø. Søen har et meget højt salt- og mineralindhold - hvorfor der intet højerestående liv findes i søen - tilgengæld er søen dermed både sjov og helbredende at bade i. I har en enkelt nat ved Det Døde Hav.

Dag 7 : Afrejse Jordan

Efter morgenmaden bliver I kørt i lufthavnen, hvorfra I flyver mod Danmark.


Priser og varighed

Priser fra: : kr. 10.677,00 pr. person

Varighed: 7 dage / 6 nætter

Inkluderet

* Modtagelse i lufthavnen og transport til hotellet
* Privat transport på hele turen
* Alle overnatninger inkl. en ovrnatning i telt i Wadi Rum ørkenen
* Morgenmad alle dage
* Middag i Wadi Rum
* Entréer
* Privat guide dag 2-6
* Tur med 4 hjulstrækker i Wadi Rum
* Ridetur ved Petra

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse.
Prisen gælder ved standard-hoteller. Det er muligt at opgradere til både 4 og 5* hoteller - kontakt os for pris.

Ikke Inkluderet

* Fly
* Måltider ikke nævnt i programmet
* Drikkevarer
* Drikkepenge

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.

10721 051219 MAJ

Andre rejseforslag

Smuttur til Dubai

Dubai er perfekt til en forlænget weeekend eller som stop-over på vej mod eventyr i Asien, Afrika el…

Kulturelle Abu Dhabi

Oplev den spændende kultur og de imponerende byggeprojekter i Abu Dhabi. En oplagt tur at kombinere…

Abu Dhabi for hele familien

Den perfekte Abu Dhabi-rejse for børnefamilien. I besøger de imponerende forlystelsesparker og komme…