Loading…

Australien for begyndere maj-oktober

Tag til Australien på denne tid af året og oplev den kendte nationalpark Kakadu, de travle storbyer Sydney og Melbourne, kæmpemonolitten Uluru midt ude i ødemarken og Great Barrier Reef.


De fleste mennesker kommer kun til Australien en gang i deres liv. Både I og Australien fortjener, at turen bliver fænomenal.

Australien er godt nok verdens mindste kontinent - men det er samtidig verdens 6. største land. Landet dækker over mange forskellige klimazoner, og derfor bør rejsetidspunkt hænge nøje sammen med valg af rute og destinationer. I månederne maj til oktober undgår I regntiden. På denne rundrejse får I derfor chancen for at opleve den kendte nationalpark Kakadu, der kun er tilgængelig i disse måneder. Derudover oplever I de travle storbyer Sydney og Melbourne, kæmpemonolitten Uluru midt ude i ødemarken og Great Barrier Reef, med en utrolig koral- og fiskeverden.

Vi har valgt at inkludere en del udflugter og oplevelser i vores rejseforslag. Man kan sagtens lave en billig tur til Australien, hvis man lader det være op til jer at tilkøbe det hele dernede. Men vi synes faktisk, at Australien - og I - fortjener bedre! Læg også mærke til de mange måltider, der er med i prisen.
Dag Beliggenhed Vis alle
1 Ankomst Darwin
2 Darwin
3 Afgang på 3 dages campingsafari i Litchfield og Kakadu National Park
5 Kakadu National Park - Darwin
6 Darwin-Sydney
7 Sydney
8 Med tog fra Sydney til Blue Mountains
10 Sydney
11 Sydney
12 Sydney - Uluru/Ayers Rock
13 Oplevelser omkring Uluru og Kata Tjuta
14 Uluru - Cairns
15 På udkig efter dyr
16 Great Barrier Reef
17 Fridag i Cairns
18 Afejse Cairns

Dag 1 : Ankomst Darwin

Ved ankomsten til Darwin finder I selv til jeres hotel. Ofte vil der være ankomst tidligt om morgenen. I så fald sørger vi naturligvis for, at I kan få jeres værelse allerede ved ankomsten, så I kan nå at få et par timers hvil, inden I begiver jer på opdagelse i Darwin.

Dag 2 : Darwin

Fridag til oplevelser på egen hånd.

Dag 3 : Afgang på 3 dages campingsafari i Litchfield og Kakadu National Park

I en international gruppe med maks. 16 gæster oplever I de næste par dage den australske bush. I kører i en specialbygget 4-hjulstrækker, som gør, at I kan komme frem til de store, smukke vandfald. I sover i gode komfortable telte - eller måske i "swag" under åben himmel, hvis I har lyst. I får vin til maden, som I spiser under stjernerne. I tager på krokodillecruise og hører historierne om Regnbueslangen og Drømmetiden. Få den australske bush helt ind under huden - uden at få alt for meget skidt under neglene.

Der er afgang fra hotellet i Darwin tidligt om morgenen og første stop bliver den lidt oversete Litchfield National Park, som ligger godt 1½ times kørsel syd for Darwin. Litchfield er især kendt for sine mange og store termittuer, som nogle steder næsten minder helt om kunstfærdige skulpturer. Et andet "must" i Litchfield er en svømmetur i en af de mange smukke vandfalds-pools - så det er der naturligvis også afsat tid til. Over middag går turen lidt nordpå igen - denne gang med kurs mod Mary River, hvor der om eftermiddagen venter en sejltur på floden på udkig efter krokodiller, bøfler, fugle og andet spændende dyreliv. Vådområdet her omkring Mary River har en af de højeste koncentrationer af saltvandskrokodiller i hele verden - så vi tør næsten godt love krokodillegaranti! Sidst på eftermiddagen finder I jeres camp for natten. I overnatter i gode komfortable telte, og middagen indtages naturligvis ved lejrbålet under stjernerne. Det er sådan, man gør, i den australske bush!

Dag 4 : Mary River - Kakadu National Park

Forude venter nogle af de allerstørste højdepunkter i dette hjørne af Australien. Fra morgenstunden kører I til de to vandfald Twin og Jim Jim Falls. For at komme ind til Twin Falls skal man først køre af et stykke grusvej, som kun er farbart med 4-hjulstræk på bilen. Derefter venter en kort sejltur og endelig en vandretur, før man er fremme ved vandfaldet. Tag et velfortjent hvil på den fine, hvide sandstrand for foden af vandfaldet. 4-hjulstrækket skal igen igang for at komme frem til Jim Jim Falls, hvor I kan nyde synet af vandet, som vælter ud over klippekanten 150 meter over jeres hoveder. Det meste af dagen bruges på de to spektakulære vandfald, inden turen går til nattens campsite. Hvis I har lyst, kan i vælge at sove ude under stjernerne i en såkaldt "swag". En swag er en australsk opfindelse - en slags sovepose, hvor der er syet en blød madras i bunden. Man ligger supergodt i en swag, og det er helt specielt at falde i søvn med udsigt til de klare stjerner.

Dag 5 : Kakadu National Park - Darwin

Man vågner tidligt i bushen, uanset om man sover under åben himmel eller i teltet. Fugle begynder at pippe, det pusler i buskadset - er det mon en wallaby? Det er næsten ikke til at blive liggende i sengen! Fra Nawurlandja får man en fantastisk udsigt over hele vådområdet, og ikke sjældent ser man rock-wallabier gemme sig mellem klipperne på vejen op til toppen. Ved Ubirr vil guiden fortælle jer om, hvordan den oprindelige befolkning har levet her i området i tusindvis af år. Ubirr er kendt for sine mange hulemalerier, og især fortællingen om regnbueslangen er særdeles vigtig for den oprindelige befolkning. Over middag besøges Bowali Visitor Centre, som er en fin opsamling på, hvad I har oplevet de sidste par dage. Sidst på dagen går turen retur til Darwin - I skal bare læne jer tilbage i sædet og nyde udsigten. I bliver afleveret direkte ved døren til jeres hotel i Darwin.

Dag 6 : Darwin-Sydney

Efter nogle dage i bushen har I nu udsigt til en ganske anden oplevelse! Fra Darwin flyver I til Australiens største by, Sydney. Her har I i alt fem nætter på et centralt beliggende hotel.

Dag 7 : Sydney

Dagen er til rådighed til, at I selv kan gå på opdagelse i Sydney.

Dag 8 : Med tog fra Sydney til Blue Mountains

I er sikkert ikke blevet trætte af Sydney endnu, men vi synes alligevel, at I også skal have muligheden for at opleve en af Australiens mest kendte nationalparker - nemlig Blue Mountains National Park, som ligger ca. 100 km vest for Sydney. De fleste turister tager herud på en endagstur fra Sydney. Det, synes vi, er synd, for det er faktisk i stilheden om morgenen og om aftenen, at man får de smukkeste oplevelser i Blue Moutains. Derfor tager I idag toget fra Sydney til hovedbyen i Blue Moutains, Katoomba. Der er afgang hver time, og køreturen tager to timer. Billetter købes på togstationen. I kan evt. nøjes med at pakke en weekendtaske og få den overskydende bagage opbevaret på hotellet i Sydney - I kommer tilbage hertil. I bestemmer selv, hvornår I tager toget, men vi anbefaler, I tager afsted i god tid, så I får det meste af dagen i Katoomba (men vent til efter klokken 09.00, så er billetten lidt billigere). Hvis I hellere vil leje en bil og køre herud, kan det naturligvis også sagtens lade sig gøre. Katoombas togstation ligger centralt i byen og i gåafstand til jeres hotel. Alt i Katoomba er faktisk i gåafstand, og seværdighederne ligger kun en kort gåtur fra centrum af byen.... Eftermiddagen er til rådighed til selv at gå på opdagelse i Blue Mountains. Der er et hav af vandreture. En tur med både svævebanen og verdens stejleste jernbane er "must-do's" i Blue Mountains. Det mest kendte udsigtspunkter er Echo Point med klippeformationen "De Tre Søstre". Vent gerne til sidst på eftermiddagen med at gå herhen - så er lyset smukkest, og de fleste af dagsturisterne taget tilbage til Sydney.

Dag 9 : Med tog retur til Sydney

Udnyt formiddagen i de blå bjerge inden alle dagsturisterne kommer kørende hertil fra Sydney. Når der bliver trængsel ved udsigtspunkterne, kan I nyde en god frokost i Katoomba, inden I selv igen tager toget retur til Sydney og finder til jeres hotel, hvor I nu har tre overnatninger.

Dag 10 : Sydney

De to næste dage er til rådighed i Sydney.

Dag 11 : Sydney

Fridag til at gå på opdagelse i Sydney.

Dag 12 : Sydney - Uluru/Ayers Rock

I finder selv i lufthavnen for afrejse mod Yulara - den lille by, som er bygget ved Uluru. Fra lufthavnen går en gratis bus til Yulara. I har to overnatninger på et godt turistklasse hotel her i den røde outback. Hvis I har mere lyst til at tage med på en tur, som ligner den fra Kakadu er det naturligvis også muligt. Kontakt os for nærmere information. Inkluderet i hotelprisen er en lang række aktiviteter - I skal blot kontakte receptionen på jeres hotel for at få mere at vide om, hvad der er muligt at deltage på denne første eftermiddag.

I aften venter en ganske særlig oplevelse. Før solnedgang bliver I hentet på jeres hotel og kørt hen til en isoleret bakketop, hvorfra I sammen med aftenens andre gæster nyder et glas boblevin og den fabelagtige solnedgang bag Uluru. Uluru er 348 meter høj og godt 10 km i omkreds og er et af de mest hellige steder i Australien for den oprindelige befolkning. Når mørket falder på, tændes stearinlysene, og I går til bords. Der venter jer en dejlig tre retters menu - naturligvis akkompagneret af australsk vin. Menuen står på "bush tucker" - den australske version af nordisk mad. Her er rig mulighed for både at smage på kænguru, krokodille og quandong (som er en frugt). Når maverne er fulde og stjernerne klarest, venter en "star talk", hvor den sydlige stjernehimmel bliver afkodet for jer. Mælkevejen er exceptionel klar og tydelig herude i outbacken, da her ikke er megen lysforurening. Efter te/kaffe og portvin bliver I kørt tilbage til hotellet til en god nats søvn.

Dag 13 : Oplevelser omkring Uluru og Kata Tjuta

I står tidligt op idag. I bliver hentet på hotellet før solopgang og kørt til et privat solopgangs-spot, hvorfra I - sammen med kun 15 andre gæster - ser solopgangen over Kata Tjuta og Uluru. I nyder en let australsk morgenmad, mens guiden fortæller om områdets specielle flora og fauna og om, hvordan den oprindelige befolkning har levet her i tusinder år. Når solen er stået helt op, venter en gåtur rundt om Uluru, mens I hører om de mange historier, der knytter sig til stedet. Morgenens kulturhistoriske rundtur sluttes af med et besøg på det lokale kulturcenter, hvor man sommetider kan være heldig at se en fra den lokale anangustamme male et prik-maleri. Op ad formiddagen køres I tilbage til jeres hotel, og I har nu nogle timer midt på dagen på egen hånd. Måske trænger I til en lur efter den tidlige start, eller måske lyder en tur i poolen tillokkende. Det er også muligt at tage med på en af de gratis ture eller workshops, som foregår den dag - og husk også, at I skal have tid til frokost. Om eftermiddagen hentes I igen på hotellet og bliver kørt til Kata Tjuta. I modsætning til Uluru består Kata Tjuta af flere klipper, hvilket betyder, at man her kan gå inde mellem toppene. Der er flere forskellige ture at vælge imellem, men den mest spektakulære er klart turen gennem "Valley of the Winds". Aftenen er til fri disposition. Der er flere restauranter at vælge imellem på resortet. Vi kan varmt anbefale, at I køber en god steak i det tilhørende supermarked, og laver jeres egen australske BBQ (grillaften). Der er en grill til fri afbenyttelse på jeres hotel.

Dag 14 : Uluru - Cairns

I flyver fra den tørre røde ørken til Cairns i det tropiske, nordlige Queensland. Her er sol og sommer året rundt og et kæmpe stort udbud af aktiviteter. I har 4 overnatninger i Cairns - og dagene er fyldt med spændende og forskelligeartede oplevelser.

Dag 15 : På udkig efter dyr

Formiddagen er til rådighed i Cairns. Over middag bliver I hentet på jeres hotel og kører til højlandet vest for Cairns. Forhåbentlig fik I set en masse dyr i Kakadu - og forhåbentlig er I heldige at se endnu flere idag. Atherton Tablelands er et skønt frugtbart område med stor biodiversitet pga. den vulkanske jord. Dagen står i dyrelivets tegn. Før solnedgang skal I især holde udkig efter kænguruer, firben, øgler, fugle, sommerfugle og flyvende hunde. Ved solnedgangstide går I på udkig efter det utrolige dyr, næbdyret. Da de første englændere kom til Australien og så et næbdyr, troede de, at nogle holdt dem for nat. De troede simpelt hen, at nogle havde syet et andenæb på en bæver! Men næbdyret er ganske rigtig et dyr - og et helt unikt et af slagsen. Sammen med myrepindsvinet er næbdyret det eneste nulevende dyr af ordenen kloakdyr. Middagen nydes på en lokal restaurant, og i mørket tager I herefter på en vandretur i regnskoven. Måske er I heldige at se de sjældne træ-kænguruer eller de små søde oposumer. Frøer og ugler er med til at skabe de helt rigtige regnskovslyde, som på en eller anden måde bliver kraftigere i mørket. Turen slutter tilbage i Cairns sent på aftenen.

Dag 16 : Great Barrier Reef

En tur til verdens største koralrev er et must, når man er i Queensland. Så det er, hvad dagen idag byder på. Der er mulighed for både at snorkel, få et prøvedyk eller opleve revet fra en glasbundsbåd. Undervejs serveres naturligvis en lækker frokost!

Dag 17 : Fridag i Cairns

Denne sidste dag i Cairns er til fri disposition. Vi har et hav af forslag til, hvad dagen kan bruges på - men måske I bare skal bruge den på at købe souvenirs og suge det sidste af Australien til jer før hjemrejsen imorgen.

Dag 18 : Afejse Cairns

I finder selv i lufthavnen, når det er tid til afrejse fra Australien.


Priser og varighed

Priser fra: : kr. 20.402,00 pr. person

Varighed: 18 dage / 17 nætter

Inkluderet

* Alle overnatninger på gode turistklassehoteller
* 3 dages campingssafari til Licthfield & Kakadu National Park inkl. fuld pension med et glas vin om aftenen, ophold i gode, stationære telte og guide hele vejen
* Middag i outbacken med transport fra til/hotellet, 3 retters menu inkl. vin og "startalk"
* Solopgangstur ved Uluru inkl. let morgenmad og transfer fra/til hotellet
* Eftermiddagstur til Kata Tjuta inkl. vin i solnedgangen
* Heldagstur til højlandet vest for Cairns inkl. middag
* Heldagstur til Great Barrier Reef inkl. frokost
* 5 X morgenmad

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke Inkluderet

* Oversøiske fly samt indenrigsfly
* Ikke nævnte måltider og drikkevarer
* Nationalparkgebyrer, hvor dette kun kan betales lokalt
* Drikkepenge

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.


10766 130220 AO

Andre rejseforslag

Australien for begyndere november-april

Tag med på en rejse, hvor I besøger nogle af Australiens sydlige kystbyer heriblandt Apollo Bay og P…

Kangaroo Islands Højdepunkter

Oplev de ikoniske landskaber og møder med det lokale dyreliv, som øen er berømt for.