Sukkerrør, flod og rom
Demerara er et område i det nordøstlige Guyana, der frem til 1815 var en hollandsk koloni. Landskabet er præget af endeløse sukkerrørsmarker, og det er herfra, det velkendte brune, uraffinerede sukker har fået sit navn – Demerara-sukker.
Gennem området løber den brede Demerara-flod, som passerer forbi hovedstaden Georgetown, inden den munder ud i Atlanterhavet. Langs floden finder man små lodges og opholdssteder, der gør det muligt at kombinere afslapning med korte udflugter ud i den smukke natur – alt sammen kun en kort afstand fra storbyen.
Demerara er også synonymt med rom. Områdets sukkerrør har i århundreder lagt grund til den berømte Demerara-rom, som oprindeligt var mørk og kraftig, brygget på kvaset fra sukkerrørene. I dag produceres en bred vifte af romtyper, der spænder fra de fyldige og kraftige til de mere lette og raffinerede varianter – men altid med rod i områdets stolte traditioner.