Hwange Nationalpark er med sine 14.650 km2 Zimbabwes største og en af Afrikas mest dyrerige nationalparker. Parken ligger i landets nordvestlige del og grænser op til Botswana og Kalahari Ørkenens tørre sand. Området var engang jagtmarker for Ndebele-høvdinge, men da de hvide kom til landet, blev høvdingenes jagt erstattet af rovdrift på elfenben og dyreskind. Det var først i 1920, at myndighederne fik øjnene op for denne skadelige udvikling, og Wankie (som området hed dengang) blev erklæret for reservat i 1928, og i 1949 blev Hwange Nationalpark en realitet. Idéen var at redde de udrydningstruede dyr - især elefanterne - og samtidig tiltrække turister på vej til og fra Victoria Falls, der var - og stadig er - Zimbabwes største attraktion.

Hwange Nationalpark har i dag landets største koncentration af dyr. Især elefanterne har nydt godt af det fredede område og de kunstige vandhuller, der er blevet anlagt. Parken har i dag så mange elefanter, at de næsten udgør et problem. Men netop disse dyr, der ofte ses tæt på lodgene, er også parkens største attraktion. Udover elefanter og de mere velkendte savannedyr kan man bl.a. møde den smukke sabelantilope, den sjældne roanantilope, løve, leopard, næsehorn, og hvis man er heldig den truede vilde hund.

De mange vandhuller spredt rundt om i parken, gør det lettere at finde dyrene, og man kan sidde i timevis nær vandhuller og nyde det spektakulære syn. Der er yderligere bygget udkigstårne og skjulesteder ved flere vandhuller.

Fuglelivet er mindst lige så rigt som dyrelivet. Over 400 forskellige fuglearter holder til i parken, lige fra den store og knap så charmerende grib til den smukke lillabrystede ellekrage. Selv parkens træer er interessante. Her vokser både det specielle Zimbabwe-teaktræ, den kæmpemæssige røde mahogni og afrikansk ibenholt.

Hwange er heldigvis ikke overrendt af turister. De fleste køretøjer ses i en radius af 10 km fra hovedkvarteret ved Hwange Safari Lodge. Bor man på en af de mindre private lodges, der ligger et stykke derfra, kan man næsten helt undgå andre køretøjer på sine game drives. Mange af lodgene ligger tæt ved vandhuller, hvor man om morgenen og aftenen kan sidde og se dyrene komme ned for at drikke.