Denne storslåede nationalpark står på lige fod med de bedste nationalparker i både det østlige og sydlige Afrika, når man taler om safari og dyreliv. Og den slår de fleste med flere længder, når talen går på natursceneri, uberørt vildnis og eksklusivitet i form af få turister og små unikke camps - rigtige bush camps som i mange andre "konkurrende" nationalparker efterhånden er erstattet med større og mere luksuriøse safarilodges. Hertil kan man så lægge nogle af de absolut bedste guider, og så man har den perfekte safaridestination!

Da David Livingstone krydsede Luangwa River i 1866, kom han med endnu én af sine sigende kommentarer om det syn, han stod foran: "It is impossible to describe its luxuriance".

Ligesom Lower Zambezi Nationalpark er også South Luangwa Nationalpark præget af en stor flod - nemlig Luangwa River, der danner parkens østlige grænse. Få steder - hvis nogen overhovedet - kan man opleve en så stor og vigtig flod, der er totalt uberørt af mennesket. Ingen dæmninger, ingen landbrug langs flodbredderne og næsten ingen forurening. Luangwa River er et fantastisk syn og har en næsten helende effekt på en stresset krop og sjæl. Her er man langt væk fra dagligdagens trommerum!

Som i Zambezi-floden skal man ikke se længe på vandoverfladens krusninger, før flodhestens "mule" dukker op. Flodhestene er overalt - Luangwa River er hjemsted for verdens største bestand af flodheste! Og om aftenen kan man se dem græssende på flodsletterne.

Den 9050 km2 store South Luangwa Nationalpark, hvis vestlige grænse er højderyggen Muchinga Escaprment, har et enestående og vekslende økosystem med både åbne sletter, bush, vådområder og tæt skov. Det giver ideelle levevilkår for et rigt dyre- og fugleliv. Antiloper - især store flokke af impala og puku - ses næsten overalt; leoparden trives i skovområderne; løven, den afrikanske vilde hund og hyænen følger byttedyrene mens elefanten holder sig tættere på vandet.
I den tørre vintertid er der et væld af dyr og fugle omkring floderne og de dampos (en slags lav ofte sumpet græsslette, der enten har permanent eller årstidsbestemt vand), hvor der stadig er til at finde vand.

Pånær næsehornet - der også her blev udryddet pga. krybskytteri - kan man i South Luangwa Nationalpark se de resterende Big Five: elefant, bøffel, løve og leopard. Især løve og leopard er parken kendt for, da South Luangwa er en af de meget få nationalparker, hvor det er tilladt at køre på aften/nat safari med spotlight. Det øger betydeligt chancen for at se især leoparden - og løver på jagt.
Et par endemiske arter kan parken også bryste sig med - Thornicroft-giraffen og Cookson-gnuen, og for fuglekiggerne er der i hele Luangwa-dalen over 400 forskellige arter, både fra det sydlige og østlige Afrika.

Har man tiden, kan det på det varmeste anbefales at kombinere to eller flere camps, så man oplever hele spektret af natur og dyreliv - og det er på ingen måde svært at bruge en uges tid i South Luangwa Nationalpark!

Vær opmærksom på, at de fleste små bushcamps kun er åbne mellem maj og november. Kontakt os, så vi kan finde de camps, der matcher bedst til jeres ønsker - hver camp har deres egen specielle stil, aktiviteter og atmosfære.

[youtube]https://www.youtube.com/embed/2oYQ44o3fqk[/youtube]