Cape Peninsula - dramatisk natur, bavianer og pingviner
I Sydafrikas sydvestlige hjørne peger en godt 100 km lang halvø ud i Atlanterhavet – Cape Peninsula. Den strækker sig fra Cape Town til det berygtede Cape of Good Hope og landets næstsydligste punkt, Cape Point. I 1998 blev hele halvøen inklusiv Cape of Good Hope Nature Reserve og Table Mountain erklæret for nationalpark, og Cape Peninsula Nationalpark står nu som en af Sydafrikas allerstørste attraktioner.

Der venter den besøgende et fantastisk landskab med snoede bjergveje der skærer sig ind i klipperne højt over det brusende hav. Chapman’s Peak Drive, der siges at være en af verdens smukkeste vejstrækninger, begynder i Hout Bay, og langs de 10 km bliver man belønnet med en bjergtagende udsigt – i perioden juli til november måske endda med de migrerende sydlige rethvaler i sigte. Man skal dog være opmærksom på, at denne strækning kan være lukket i tilfælde af fare for stenskred.

I den en sydlige del af Cape Peninsula Nationalpark knejser Cape of Good Hope og Cape Point, og hele området, det tidligere Cape of Good Hope Nature Reserve, er hjem for flere forskellige dyrearter bl.a. bjergzebraer, strudse, antiloper og de allestedsnærværende bavianer. Vil man lytte til et godt råd, skal man ikke fodre bavianerne og i øvrigt følge henstillingen til at holde bilvinduer lukkede. Lang tids sameksistens med især turister har givet disse aber visse dårlige vaner!

Har man taget den vestlige rute til sydspidsen, skal man på hjemvejen køre langs den østlige side af halvøen, der vender ud mod False Bay. Her vil man lidt syd for den lille hyggelige by Simon’s Town støde på Boulders Beach, hvor en koloni på godt 3000 Jackass-pingviner holder til.

Fortsætter man videre nordpå fra Simon’s Town fører vejen gennem vinområdet Constantia til Table Mountain og Sydafrikas moderby, Cape Town – og det er en helt anden historie.