Indien
sylwia-bartyzel-eU4pipU_8HA-unsplash
Du er her:
  • Indien

Rejser til Indien


Intet andet land kommer bare tæt på, at være så foranderligt, så levende og fascinerende som Indien. Det føles som om, at hver gang du besøger landet er det som et nyt kig i et Kalejdiskop. Landets historie er bygget på legender, myter og store religioner. Ethvert sted i Indien syntes at have sin egen historie; og det er ikke vigtigt om du besøger de sneklædte Himalayabjerge, Rajahstans ørkener og borge eller Keralas backwaters. Indien kan være et svært land at rejse i, men langt de fleste mener at det er det værd.

Verdens største demokrati og landet med verdens anden største befolkning må ikke misses, hvis man er historisk, kulturel eller arkitektur interesseret. Med hele 28 steder på UNESCOs liste over verdensarv er der oplevelser for alle. Alle byerne er forskellige, og hver by har tilføjet noget helt unikt til det store lands interessante historie. Men det er ikke kun byer, bygninger, og menneskerne der er værd at opleve – Indiens nationalparker er spektakulære.


Udvalgte rejseforslag i Indien

Capture
Luksusrejse: Indiens Gyldne Trekant
anil-xavier-Tp-kViKErbw-unsplash
Kerala & Det Sydvestlige Indien
george-thomas-thevaril-LiZOv2K8ygw-unsplash
New Delhi & Det Nordlige Indien
rohit-varma-vY10lHXZF2o-unsplash
Nationalparker & Den Bengalske Tiger
jannes-jacobs-21Nhd42_1sM-unsplash
Indien Nord til Syd Backpackerrejse
debashis-rc-biswas-dyPFnxxUhYk-unsplash
Nepal & Nordvest Indien
jannes-jacobs-21Nhd42_1sM-unsplash

VÆRD AT SE


Delhi


Byen består af syv adskilte byer, hvor kun New og Old Delhi er beboet i dag. Bortset fra bymuren står store dele af det gamle Delhi, som da byen blev grundlagt som Shahjahanabad i 1600-tallet. Størstedelen af indbyggerne er muslimer, som bl.a. opsøger Jami Masjid, Indiens største moské, der sammen med Det Røde Fort er højdepunkterne på en vandretur i Old Delhis labyrintiske, snævre gader. De bugner af basarer, restauranter og moskéer samt traditionelt klædte muslimer.

jk-gJhev0YgUcE-unsplash

Taj Mahal


Taj Mahal (paladsets krone) er Indiens største turistattraktion og kom på UNESCO’s liste over verdensarv i 1983. Den smukke bygning, som ligger nær byen Agra i den nordlige delstat Uttar Pradesh, er et hovedværk i islamisk-indisk arkitektur, men er over alt andet et monument til kærligheden. Shah Jahan byggede nemlig Taj Mahal som et minde om sin yndlingshustru, Mumtaz Mahal (hvilket betyder paladsets udvalgte), som døde i barselssengen efter sin 14. fødsel i 1631. Året efter begyndte 20.000 arbejdere at bygge Taj Mahal, som stod færdigt 21 år senere.

julian-yu-_WuPjE-MPHo-unsplash

Nationalparkerne


Indien byder på fantastiske nationalparker, som ligger spredt i landet, og med alt fra jungle bogens oprindelsessted til parken, hvor Jim Corbett fik sin legendariske status, er der oplevelser nok til enhver opdagelsesrejsende. Den mest kendte indbygger i de fleste af parkerne er den majestætiske bengalske tiger, og et besøg i dets hjem giver mulighed for at opleve det smukke dyr i sine naturlige omgivelser, hvis man er heldig at spotte den. Men den bengalske tiger deler sit hjem med en lang række andre fascinerende dyr som leoparder, gaurer, elefanter og mange flere. På en jeep tur rundt i parkerne vil man opleve de fantastiske dyr, mens man nyder de smukke omgivelser, de befinder sig i. Så alt efter hvilken park man besøger, venter der en lang række oplevelser, som man sent vil glemme.

kyran-low-MvkLKGtBcUA-unsplash

Kerala


Kerala er måske Indiens smukkeste stat. Med 600 kilometer kyststrækning ved det Arabiske Hav, det fascinerende backwaters netværk og de frodige bakker med krydderi- og teplantager er Kerala den perfekte destination i Indien, hvis man ønsker at komme ned i gear og leve i nuet. Man kan sejle på houseboat og se de smukke landskaber, mens man stille bevæger sig på floder, søer og kanaler; man kan slappe af ved maleriske strande med palmer i baggrunden; eller man kan blande sig med de lokale og gå på opdagelse i de lokale plantager for at se, hvordan Indiens store te- og krydderiproduktion starter. Derudover er Kerala også kendt for historiske vartegn og traditionel dans. Så en ting er sikkert – man kommer ikke til at kede sig i Kerala.

Billeder fra Indien

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/