Kruger Nationalpark er ikke bare Sydafrikas største turistattraktion, men også en af verdens berømteste og mest besøgte nationalparker. Parken ligger i landets nordøstlige hjørne, grænsende op til Zimbabwe mod nord og Mozambique mod øst, og dækker et område på næsten 20.000 km2 – omtrent samme størrelse som Israel. Dette fantastiske vildnis er hjem for et imponerende antal af forskellige plante- fugle- og dyrearter, hvis lige man ikke finder mange andre steder i Afrika - 147 forskellige arter pattedyr (heriblandt The Big Five, geparden og den truede afrikanske vilde hund), 507 fuglearter, 114 forskellige krybdyr, 34 paddearter, 49 fiskearter og 336 forskellige træsorter.

Kruger Nationalpark tog sin begyndelse i 1898, da præsident Paul Kruger oprettede Sabie Game Reserve, et område på godt 250.000 ha mellem Sabie River og Crocodile River. Til at begynde med var formålet med reservatet at øge vildtbestanden, så de rige og betydningsfulde igen kunne drives storvildtjagt. Denne “idé" blev heldigvis skrinlagt, og i stedet skabte man et reservat, der havde til formål at beskytte det skrøbelig dyreliv, der langsomt var begyndt at lide under menneskets indblanding.

I 1903 oprettede man yderligere et vildtreservat, Shingwedzi på 500.000 ha, der dækkede området mellem de to floder Letaba og Limpopo. Kruger Nationalpark, som vi kender den i dag, blev en realitet i 1926, da Sabie, Shingwedzi og hele området imellem blev slået sammen til en stor nationalpark.

For få år siden tog man endnu et skridt i naturbevarelsens navn og fjernede hegnene mellem Kruger Nationalpark og de private reservater Sabi Sands og Timbavati. Dette forøgede nationalparkens areal med næsten 15%, og skabte det, man i dag kalder Greater Kruger Nationalpark. De ophævede grænser gælder dog kun dyrelivet, da de private reservater stadig er lukket land, for folk der ikke bor på de private safarilodges.