Loading…

Adelaide til Darwin - Explorers Way Throught Centre

Kryds lodret gennem Australiens midte og oplev røde, tørre ørkenlandskaber på dette særprægede Outback-eventyr.

Hvis I er vilde med åbner vider, øde sletter og områder, der sjældent bliver besøgt af turister, så er denne Adelaide til Darwin - Explorers way Throught Centre den perfekte rejse for jer. I krydser lodret gennem Australien og den barske, røde Out back, der er særligt kendetegnende for Australiens midte. Her er befolkningstætheden lav og turister tager sjældent turen ad de lange, lige vejstrækninger, som ellers har en masse at byde på - det vilde dyreliv, de mærkværdige og imponerende klippeformationer og den uspolerede nattehimmel er blot noget af dét, der er unikt ved denne tur.

I starter i syd i Adelaide og kører nordpå. I passerer gennem bittesmå byer ogområder præget af ørkenlandskaber, men også ikoniske varetegn såsom Uluru, også kendt som Ayers Rock. I oplever også Alice Springs, en kendt Outback-by, hvor I kommer til at lære, hvad det kræver at få så afsidesliggende en by til at fungere. Der er også store naturoplevelser i vente, når I besøger Kakadu National Park, Kings Canyon og selvfølgelig området omkring Uluru på jeres rejse mod Darwin i nord. Tag med på rejsen, der er enhver eventyres drøm, når I udforsker én af de mest øde strækninger i Australien.

Dag Beliggenhed Vis alle
1 Adelaide - Port Augusta
5 Uluru
6 Uluru - Kings Canyon
8 Alice Springs
9 Alice Springs - Tennant Creek
13 Kakadu National Park
14 Kakadu National Park - Darwin

Dag 1 : Ankomst i Adelaide

Velkommen til fantastiske Australien! Ved ankomst i lufthavnen i Adelaide, afhenter I jeres lejebil, der vil være jeres tro følgesvend de næste 2 uger. Herefter kører I afsted på rejsens første strækning, der tager jer fra Adelaide til Port Augusta i Spencer Gulf. Her kan I besøge Wadlata Outback og den 80 hektar store Arid Land Botanic Garden, hvor I kan lære om plante-, fugle- og dyrelivet i Outbacken. Dog vil I også få rig mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med alt dette i løbet af de næste 2 uger, når I krydser midt gennem landet fra det sydlige til det nordlige Australien gennem den øde Outback.

Forventet distance: 310 km.

Dag 2 : Fra Port Augusta til Coober Pedy

Start dagen tidligt, når I kører gennem den øde og maleriske Outback til verdens opalhovedstad, Coober Pedy.
Coober Pedy er en unik ørkenby, der er kendt for sin lange tradition inden for opalminedrift, der har tiltrukket bosættere fra hele verden. På grund af de ekstreme temperaturer, der er her i området, bor de fleste af byens indbyggere under ørkenjorden i små, underjordiske huse, her bedre kendt som "burrows". I får muligheden for selv at gå under jorden, hvis I besøger byens underjordiske museer, kunstgallerier eller kaster jer ud I en omgang opaljagt.

Forventet distance: 540 km.

Dag 3 : Fra Coober Pedy til Marla

Fortsæt nordpå ad motorvejen med det rødlige ørkenlandskab til begge sider, indtil I når Marla. Denne lille by fungerer hovedsageligt som et lille pitstop på rejsen lodret gennem Australien. Dog besøges byen to gange om ugen af det historiske Great Southern Railway-tog, The Ghan. Ellers kan I bruge tiden i Marla til at lade op til i morgen, hvor I skal besøge én af Australiens absolutte højdepunkter, Uluru.

Forventet distance: 235 km.  

Dag 4 : Fra Marla til Uluru

I dag vil I rejse nordpå og krydse grænsen mellem South Australia og Northern Territory. I vil passere gennem store strækninger med ørkenområder, hvor I kan nyde de spektakulære udsigter, I passerer, til både røde klippeformationer, tørrede flodlejer og enestående naturskønhed. Endedestinationen er Uluru, også kendt som Ayers Rock, der ligger i Uluru-Kata Tjuta National Park. Uluru er symbolet på Australien kendetegnet ved sin brændte røde farve. Klippen skifter dog farve afhængigt af tidspunktet på dagen, støv, skydække og endda i forhold til vinklen. hvorfra man kigger på den. Ved solnedgang kan I opleve hele farveskalaen, når Uluru nærmest opfører et lysshow, når den skifter farve fra rød til orange til lilla på blot få minutter. Det er et helt specielt syn!

Forventet distance: 495 km.

Dag 5 : Uluru

I har dagen til frit at udforske området omkring Uluru. I kan vælge at stå op før solen, tage ud til en udkigspost og overvære det øjeblik, hvor dagens første solstråler rammer denne storslåede klippe. I kan også besøge Ulura-Kata Tjuta Cultural Centre for at lære om aboriginernes kultur, kunst og håndværk. Området ved Uluru har en helt speciel spirituel betydning for de indfødte, som I kan lære om her på stedet. Ellers kan I besøge forskellige dybe kløfter, finurlige og imponerende klippeformationer og smukke vandreruter på jeres fridag ved Urulu. Der er i den grad nok at give sig til.

Dag 6 : Fra Uluru til Kings Canyon

I fortsætter turen gennem Australiens røde centrum. På dagens køretur passerer I bl.a. Kata Tjula. også kendt som The Olgad, der er en gruppe massive, røde sandstensklipper, der minder om Uluru, og som ligger i et meget naturskønt område. Fortsæt turen gennem det vidtstrakte ørkenlandskab indtil I når til Kings Canyon.

Først og fremmest må I opleve udsigten fra kløftens kant, der er intet mindre en storslået. Udover en storslået udsigt, huser Kings Canyon også mindre, naturlige perler; Besøg den smukke oase i Kings Canyon, der har fået det passende navn, Edens have, da haven er en frodig, grøn plet, der står i stor kontrast til det omkringliggende tørre ørkenlandskab. Besøg også Kings Canyons forsvundne by, der ikke består af huse, men derimod natulige stenformationer, der giver associationer til ruinerne fra en forladt by. I kan også bruge eftermiddagen på at gå gennem bunden af kløften, eller, hvis I er i form til det, kan I klatre op til kløftens kant.

Forventet distance: 300 km.

Dag 7 : Fra Kings Canyon til Alice Springs

I dag vil I rejse gennem et lidt andet terræn end I har været vant til indtil videre. Turen mellem Kings Canyon og Alice Springs er i højere grad præget af græsarealer. Husk også at læg mærke til Finke-floden og de majestætiske desert oak-træer, der pryder landskabet. Disse træer er karakteristiske for området og giver en unik visuel kontrast til den røde ørkenjord.

I ankommer til Australiens mest berømte outback-by, Alice Springs. Alice Springs har været et vigtigt stop for rejsende siden de tidlige Overland Telegraph dage i 1800-tallet. I dag har 'The Alice' udviklet sig til en så betydningsfuld by, at den er mere end blot en oase i Outbacken. Den tidlige historie i Alice Springs er omhyggeligt bevaret i flere af byens museer. Et besøg på School of the Air og Royal Flying Doctor Service vil vise jer to af de faciliteter, det kræver for at få hverdagslivet til at køre i fjerntliggende steder.

Forventet distance: 470 km.

Dag 8 : Alice Springs

I har en fridag her i Alice Springs, hvor I kan udforske byens historie, faciliteter og fantastiske omkringliggende natur.  

Dag 9 : Fra Alice Springs til Tennant Creek

I dag skal I på en længere køretur, så I kan passende starte tidligt ud, når I sætter kursen med Tennant Creek. Denne strækning tager jer gennem én af de mest tyndtbefolkede områder i Australien, så forbered jer på lange, åbne strækninger uden byer eller andre tegn på menneskeliv. Dog giver det plads til, at dyrelivet kan leve mere frit, så hvis I er heldige, får I måske kænguruer, slanger eller emuer at se!

Efter den lange køretur ankommer I til Tennant Creek, der i dag er det centrale Australiens næststørste by, da byen er hjemsted for 4000 mennesker. Tennant Creek er en moderne guldmineby og selve Creek ligger 12 km nord for byen. Det var her Overland Telegraph Station blev bygget i 1872, og de historiske stenbygninger kan stadig besøges i dag.

Forventet distance: 505 km.

Dag 10 : Fra Tennant Creek til Katherine

I dag venter endnu en stor køredag, så igen er det en god ide at starte dagen tidligt ud. I forlader Tennant Creek og kører nordpå til Katherine. Dagens strækning udgør ovengangen mellem det tørre Red Centre og den tropiske Top end, inden I ankommer til Katherine-regionen. 

Denne region kan prale af den storslåede Nitmiluk (Katherine Gorge) nationalpark. Omkring Katherine kan i opleve storslående skatte som Borroloola, Gulf-regionen på den anden side af Roper River, Elsey National Park, Mataranka Thermal Pools, det majestætiske landskab i Victoria River Pine Creek og områderne ved Douglas og Daly River. Heldigvis har I også dagen i morgen til at gå på opdagelse i dette fascinerende område.

Forventet distance: 675 km.

Dag 11 : Katherine

Brug jeres fridag på at udforske den smukke Katherine-region.

Dag 12 : Fra Katherine til Kakadu National Park

Dagens køretur via Pine Creek tager jer gennem det smukke og varierede australske landskab. I vil både passere gennem åbne sletter, forbi rinende floder og langs frodige skove. Måske kan I også støde på dyreliv undervejs, herunder wallabies, kænguruer og en mangfoldighed af fuglearter.

I ankommer til Kakadu National Park, ét af fire australske steder, der er optaget på UNESCO-verdensarvslisten. I parken findes alt fra imponerende landskaber, vandløb og vandfald til en rig kulturhistorie, der spænder over århundreder. Nogle af de mest berømte steder inkluderer Ubirr Rock og Nourlangie Rock med deres gamle aboriginalmalerier, samt Jim Jim Falls og Twin Falls for deres naturlige skønhed. Det er ikke svært at forstå, hvorfor National Parken har fået et UNESCO-stempel.

Forventet distance: 300 km.

Dag 13 : Kakadu National Park

Brug dagen på at nyde den fantastiske natur, der findes i Kakadu National Park.

Dag 14 : Fra Kakadu National Park til Darwin

Der er meget at se på vejen mellem Kakadu National Park og Darwin - der er alt fra klynger af vandfugle ved vådområderne til hoppende krokodiller. Undervejs på køreturen kan I gøre et stop med en sejltur langs Adelaide-floden, før I fortsætter på den sidste del af jeres rejse til Darwin.

Darwin er hovedstaden i Northern Territory, og den ligger på kanten af en havn, der er større end Sydneys. Byen er en smuk, travl, tropisk og fascinerende by, der huser en sammensmeltning af mennesker og kulturer, der får byen til at bobble af på grund af den unikke, venlige og tilbagelænede livsstil, byens indbyggere lever efter.

Forventet distance: 255 km.


Priser og varighed

Priser fra: : 13.511,00 kr. pr. person

Varighed: 14 dage / 13 nætter

Inkluderet

* 13x overnatninger på 3* hoteller

* 6x morgenmad

* 14x dages billeje

 

 Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelseIkke Inkluderet

* Oversøiske fly

* Ikke nævnte måltider, drikkevarer og udflugter

* One Way afgift på billeje (betales direkte)

* Drikkepenge

* Visum udgifter

* RejseforsikringBemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i den nævnte pris. I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres flyrejse.

21802 150124 KJ

Andre rejseforslag

Adelaide til Perth - Crossing The Nullarbor

Oplev et område, der ikke minder om noget andet sted i verden, når I kører tværs gennem den øde og t…

Sydney til Brisbane - Rainforest, Beach & Wildlife

Tag med på en eventyrlig rejse, der tager jer gennem det sceneriske New South Wa…

Kimberley Wilderness Fra Broome

Åbne sletter, dybe kløfter og høje bjerge venter i Australiens barske, men fascinerende og billedskø…