FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Brasilien, Sydamerika

Rejser til Brasilien - en sanselig oplevelse


Kæmperiget Brasilien venter med et væld af spændende oplevelser for den rejsende. Med sine 8,5 mio. kvadratkilometer dækker Brasilien næsten halvdelen af det sydamerikanske kontinent. Ja, faktisk kunne Danmark ligge i Brasilien 200 gange - og så ville vi have godt vejr året rundt!

På en rejse til Brasilien kan man på grund af landets enorme størrelse både opleve store geografiske forskelle, men også vidt forskellige kulturer. Indianerne, Brasiliens oprindelige folk, menes at være kommet til landet for 20.000-30.000 år siden. Man strides stadig om, hvorfra og hvordan de nåede dertil.

Portugiserne har dog haft den største indflydelse. Fra dem arvede indianerne katolicismen, det portugisiske sprog samt mange af dagligdagens måder at gøre tingene på. Kombinerer man det med livsglæden, rytmesansen og den menneskelige åbenhed, der kom med de afrikanske slaver, har man den brasilianske folkekarakter i en nøddeskal. Og den har alle, underordnet om de er regnskovsindianere eller forretningsmænd i São Paulo.

Se vores forslag til individuelle rejser i Brasilien eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Byerne
En del af byerne i Brasilien rummer flere mennesker, end der er indbyggere i hele Danmark. São Paulo, Brasiliens største og vigtigste by, er nok betydningsfuld for handel og industri, men ikke for turister. Her deler Rio og Salvador helt klart førstepladsen. Rio er kendt for sin sensuelle og dramatiske natur, mens Salvador kan prale af sin historiske plads, ikke alene mellem fortid og nutid, men også mellem Europa, Afrika og Latinamerika. At gå på opdagelse i Salvadors gader er i sig selv en fortryllende oplevelse. Byer behøver dog ikke være store for at trække turister. Ouro Preto, for eksempel, er ikke større end en dansk stationsby, men rummer oplevelser nok til en hel uge.

Strandene
Brasiliens kystlinie er den længste ubrudte kystlinie i verden og rummer stadig hundredvis af uspolerede vidunderlige strande. Selv ved millionbyen Rio skal man blot køre i 40 minutter for at finde strande, der er mennesketomme - i hvert fald på hverdage. Omvendt kan man ved de store byer finde strande, hvor menneskemylderet, og det at blive set, er afgørende. Brasilianerne bruger ikke kun strandene for at blive brune og slappe af. De kommer for at blive set under palme-parasollerne og i selskab med vennerne. Gerne med de indsmigrende rytmer som baggrundsmusik for skuespillet. Nordpå er strandene dramatiske med høje klitter i tørre landskaber. Her er kørsel i små strandbiler - beachbuggies - en populær fritidsfornøjelse. Omkring Salvador eksploderer de grønne palmelunde ved strandene med eksotiske navne som "Den Grønne Drøm" og "Allahs Have". På de mere urbaniserede strande sydpå møder man kontorpigerne, der har mere travlt med at kigge på sig selv end på det smukke sceneri. Overalt træffer man fiskere, der tilbereder måltider af skaldyr, man end ikke har hørt om i Danmark

Naturen
Verdens største regnskov, Amazonas, ligger i hjertet af Brasilien og har en utrolig variation af plante- og dyreliv. Et mindre kendt naturområde er Pantanal i staten Mato Grosso, et sumpet område på grænsen til Paraguay og Bolivia. Her er dyrelivet endnu rigere end i Amazonas. Brasilianernes indstilling til regnskovene og den økologiske cyklus i det hele taget går i disse år mod en langt større selvforståelse, der forhåbentlig på lang sigt vil være med til at værne om landets unikke flora og fauna.

Velkommen, vi tager dig ved hånden og fører dig mod din rejse til Brasilien.

Praktiske informationer

Vejret

{{city.City}}{{data.MonthDisplay}}
Gennemsnitstemperatur (°){{data.Temperature}}
Nedbør (mm){{data.Rainfall}}