FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Namibia , Afrika

Rejser til Namibia


Namibia, der betyder "åbne sletter" på det gamle Hottentot-sprog, er nok mest kendt for sine unikke og fantastiske ørkenlandskaber - ikke mindst verdens højeste sandklitter i Sossusvlei. Landet ligger mellem Kalahari-ørkenen i øst og Namib-ørkenen i vest, der menes at være verdens ældste ørken.

Men der er meget mere at komme efter på en rejse til Namibia, der har nogle af verdens måske smukkeste naturscenerier. Op mod 16% af landets areal er udlagt til nationalparker, så der passes godt på Namibias skrøbelige natur, der også består af mange sjældne dyre- og plantearter.

Se vores forslag til individuelle rundrejser i Namibia eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Etosha National Park og Fish River Canyon
Mod nord ligger en af Afrikas største nationalparker, Etosha Nationalpark, og mod syd det spektakulære Fish River Canyon, der skærer sig 160 km gennem landet og 550 meter ned.

Mellem ørkenerne, Etosha Nationalpark og Fish River Canyon ligger ikke mindre end 820.000 km2 land - samme størrelse som Frankrig og England tilsammen, men kun beboet af lidt over 2 mio mennesker. Her kan man opleve det ene smukke landskab efter det andet, forhistoriske fossiler, små byer med kolonitids atmosfære, fantastiske kyststrækninger, stammelandsbyer og meget mere. Og undervejs kan man nemt komme til at føle sig som det eneste menneske i dette land, hvor man mange steder kan dreje 360C rundt om sig selv, og kun se horisonten, en lang lige grusvej, en støvsky, måske et træ og ellers absolut ingenting.

Tyske efterkommere
Namibia var tidligere kendt som Tysk Sydvestafrika, og der er stadig mange tyske efterkommere i landet. Også mange byer bærer tydeligt præg af de tidligere tyske kolonister, f.eks. kystbyen Swakopmund. Efter tyskerne besatte Sydafrika Namibia, der først formelt blev selvstændigt i 1990.

Det officielle sprog er egentlig engelsk, men størstedelen af befolkningen taler tysk eller afrikaans, og flere indfødte sprog. Namibias bedst kendte stammefolk er nok Ovambo, Herero og ikke mindst Himba, hvor kvinderne smører sig ind i gedefedt blandet med en rød jordart.

Velkommen til Namibia, hvor man virkelig føler, man er kommet til verdens ende!

Praktiske informationer

Vejret

{{city.City}}{{data.MonthDisplay}}
Dagstemperatur (°){{data.Temperature}}
Nedbør (mm){{data.Rainfall}}