Loading…

Inka Eventyr I Peru

Oplev alle de største seværdigheder i Peru krydret med et spændende og udfordrende fire dages trek på Inka stien.
Denne fantastiske tur starter i hovedstaden Lima og går ned langs kysten og gennem ørkenen med de berømte Nazca linjer. Herefter bevæger man sig op i bjergregionen omkring Arequipa, som byder på verdens dybeste kløft Colca, hvor kondorerne kan ses i glideflugt. Herfra går turen mod Titicaca søen, verdens højest beliggende sø med de spændende stammer og kulturer på øerne. I Cuzco venter hjertet af inka kulturen inden der slappes lidt af i Urubamba dalen. Så tager man fat på udfordringen over dem alle - Inkastien, som slutter af ved Machu Picchu. Den sidste store oplevelse er Amazonjunglen.

Dag 1: Ankomst Lima og transfer til jeres hotel
Dag 2: Byrundtur i Lima
Dag 3: Transport til Paracas
Dag 4: Udflugt til Ballestas øerne og sand boarding i ørkenen
Dag 5: Med bus til Ica og overflyvning af Nazca linjerne
Dag 6: Natbus til Arequipa
Dag 7: Arequipa: byrundtur inkl. klosteret
Dag 8: Heldagstur og overnatning i Colca kløften
Dag 9: Udflugt i Colca kløften og bus til Puno
Dag 10: Titicaca sejltur til Uros og Amantani
Dag 11: Via Taquile tilbage til Puno
Dag 12: Bus til Cuzco med flere stop på vejen
Dag 13: Cuzco byrundtur
Dag 14: Heldagsudflugt til Den Hellige Dal
Dag 15: Cykeltur til Maras og Moray
Dag 16- 19: Inka trek, Machu Picchu, og en nat i Aguas Calientes
Dag 20: Retur til Machu Picchu samt Huayna Picchu. Tog til Cuzco
Dag 21: Transfer og fly til Puerto Maldonado, Amazonas junglen
Dag 22-24: Jungle ophold m/udflugter og helpension
Dag 24: Transfer til Puerto Maldonado lufthavn og fly til Lima, hvorfra hjemrejsen starter.

Se detaljeret program under rejseplan

Dag Beliggenhed Vis alle
1 Ankomst til Lima
2 Lima byrundtur
3 Transport til Paracas
4 Udflugt til Ballestas øerne og sand boarding i ørkenen
5 Med bus til Ica og overflyvning af Nazca linjerne
6 Natbus til Arequipa
7 Arequipa byrundtur
8 Udflugt til Colca Canyon
9 Udflugt til kløften og transport til Puno
10 Udflugt på Titicasøen
11 Bådtur til Taquile og Puno
12 Transport fra Puno til Cuzco med stop
13 Cuzco byrundtur
14 Heldagsudflugt til Pisac og Ollantaytambo, overnatning i Urubamba dalen
15 Heldags cykeltur til Maras og Moray
20 Machu Picchu & Huayna Picchu
21 Transport og fly til Amazonas junglen
24 Transfer til Puerto Maldonado lufthavn og hjemrejse

Dag 1 : Ankomst til Lima

Ved ankomsten til Lima bliver I modtaget i lufthavnen og kørt til jeres hotel, hvor I har to overnatninger.

Dag 2 : Lima byrundtur

I dag venter en halvdags byrundtur med besøg i byens koloniale og moderne distrikter. Efter jordskælvet i 1746 blev byen genopbygget, og byens brede gader store pladser og gamle huse med smukke udskårne balkoner, som er typisk for denne periode.

Dag 3 : Transport til Paracas

I bliver hentet på hotellet og kørt til busstationen, hvorfra I tager bussen til Paracas. Her bliver I igen modtaget og kørt til hotellet ved havet.

Dag 4 : Udflugt til Ballestas øerne og sand boarding i ørkenen

Paracas er det perfekte udgangspunkt for ture til Islas Ballestas, der også er kendt som "Fattigmands Galapagos" takket være deres tilgængelighed på et lavt budget, men med næsten lige så et imponerende dyre- og fugleliv. I dag skal I på sejltur omkring Ballestasøerne. Er man modig, er man velkommen til at hoppe i det kolde vand for at tage en svømmetur med søløverne. Ellers sidder man i båden og bliver sejlet stille rundt og kan betragte de mange havfugle, pingviner, søløver og mange andre dyr der lever omkring disse spændende øer.

Eftermiddagen bruges i sandklitterne, der omgiver Huacachina oasen. En tur, hvor der køres med høj fart. Der gøres stop undervejs, hvor man kan forsøge sig med at sandboarde ned af sandklitterne. Man vælger selv om det skal være stående, liggende eller siddende på boardet.

Dag 5 : Med bus til Ica og overflyvning af Nazca linjerne

Transport til busstationen, hvorfra I tager bussen til Ica, Her venter en fascinerende flyvetur over de verdensberømte Nazcalinier. Disse enorme linjer og figurer blev lavet i ørkenens hårde overflade af Nazcakulturen ca. år 250-300 E.Kr. og har været genstand for utrolig megen forskning. Enkelte figurers dimensioner er mellem 150-300 meter lange, og da de fleste figurer kun kan ses fra luften laver man disse ture henover dem i små 4 personers fly.

Efter endt flyvetur tager I bussen fra Ica til Nazca, hvor I hentes og indlogeres på hotel.

Dag 6 : Natbus til Arequipa

Sent denne aften er der natbus til Arequipa. I hentes på hotellet og køres til bussen, der afgår omkring klokken 23.00.

Dag 7 : Arequipa byrundtur

I bliver hentet på busstationen og tager på byrundtur med besøg ved katedralen, kirken La Compania og den velholdte Plaza de Armas. Arequipa kaldes også ”Den hvide By” på grund af de flotte hvide bygninger i centrum. Turen slutter ved Santa Catalina klosteret, der ligger som en by i byen. Klosteret blev først åbnet for offentligheden i 1970 efter 400 års afsondrethed. Der overnattes central i smukke Arequipa.

Dag 8 : Udflugt til Colca Canyon

Efter morgenmaden bliver I hentet på jeres hotel i Arequipa hvor fra turen starter mod den fantastiske Colca Canyon. - verdens dybeste kløft. Floden, der løber gennem kløften, falder fra 3500 m til 2200 m og vejen på begge sider af kløften går i en højde af 4000 m til 6288 m. på sit højeste sted. Første stop på vejen er ved Mirador del Vulcanos, hvor man fået et glimt af den pragtfulde flora og fauna der er så typisk for denne region af Andesbjergene.

Dag 9 : Udflugt til kløften og transport til Puno

Denne morgen besøges Cruz del Condor. Her får man den bedste udsigt over kløften, der er verdens dybeste. Tidligt om morgenen eller sidst på dagen er det ofte muligt at se kondorer lette fra deres reder. Dette er et magisk syn på et magisk sted. Resten af dagen kan bruges til korte gåture i de naturlige omgivelser, hvor man bl.a kan besøge små kolonibyer, hvorfra man kan få et indblik i det traditionelle liv der til stadighed leves af efterkommerne af Inkaerne der engang dominerede disse fjerne egne af Peru.

Over middag går turen til Puno ved bredden af Titicacasøen.

Dag 10 : Udflugt på Titicasøen

I dag sejles først til de berømte øer af siv - kaldet Uros. Efter et kort stop her går turen videre til Amatani, som er en klippeø i den nordlige ende af Titicaca søen. Indianerne på Amantani lever et traditionel liv med rødder tilbage til de gamle civilisationer, der har befolket Titicacasøen. Jorden bliver stadig dyrket traditionelt i flotte terrasserede landskaber på øen.

Ved ankomst til øen modtages man af de lokale familier, som tager en med på en gåtur fra havnen til toppen af øen - med et spektakulært udsyn over søen og de fjerntliggende bjerge. Der findes deslige nogle Inkaruiner på stedet. Selv om øen er stor, bor der kun få mennesker på øen der lever af at dyrke landet

Overnatningen foregår hos disse lokale familier som på skift åbner deres hjem for overnattende turister. Maden indtages sammen med familien. Husene er meget basale, der er ingen rindende vand toliettet er i gården. Vær beredt, om natten bliver der meget koldt her i over 4000 meter over havet. Turen er dog det hele værd!

Dag 11 : Bådtur til Taquile og Puno

Efter morgenmad hos familien, går turen videre med båd til den spændende klippeø Taquile.

Øen er kendt for deres vævning og indianerne bærer stadig deres traditionelle klædedragter, med indbyggede koder for hvem der er gift og hvem der ikke er det. På Taquile er det iøvrigt en kuriositet, at mændene er dem, der strikker!

Turen fra havnen og til toppen af øen går ad en traditionel og hård inkasti, men man bliver rigeligt belønnet men en smuk udsigt og Titicacasøen. Frokosten er inkluderet på Taquile før turen sidst på eftermiddagen går retur til Puno.

Dag 12 : Transport fra Puno til Cuzco med stop

Afhenting på hotellet, hvor fra I køres til busstationen. Dagens tur går med bus til Cuzco. Man følger sporene langs den samme rute som toget normalt tager og kan dermed nyde den samme fantastiske udsigt hen over andeshøjsletten.

Der gøres 3 interessante stop på vejen:

Først ruinerne ved Pukara. Det er det vigtigste og ældste cermonielle sted på denne side af Tihuanaco.Ruinerne er karakteriseret af en række platforme med trapper og en del vidnesbyrd om en præ-inkacivilisation, der ser ud til at gå helt tilbage til oprindelsen af andeskulturen i højlandet.

Det næste stop er ved Raqchi, som er et tempel for guden Wiracocha beliggende 121 km fra Cuzco. Dette inkatempel er monumentalt med dets 100 meter i længden, 26 meter i bredden og 14 meter i højden.

Sidste stop på turen er ved kirken i Andahuaylillas, som man også kalder andesbjergenes sixtinske kapel bl.a. grundet dens imponerende frescoer. Kirken er et typisk eksempel på den mestizo-barok arkitektur man praktiserede i det 17. århundrede.

På bus stationen i Cuzco hentes I af chaufføren, som sørger for transport til hotellet.

Dag 13 : Cuzco byrundtur

Halvdagsbyrundtur med besøg ved de vigtigste seværdigheder, med bl.a. katedralen, der siges at være bygget oven på en gammel inkahelligdom. Kirken, der er opført i 1700 tallet, rummer træskærerarbejder, malerier og anden religiøs kunst.

Dag 14 : Heldagsudflugt til Pisac og Ollantaytambo, overnatning i Urubamba dalen

Heldagsudflugt til Den Hellige Dal. Der vil blandt andet være besøg ved Pisac markedet, hvor der sælges gode alpaka varer. Der er også besøg ved Ollantaytambo fortet før der overnattes i Urubamba dalen.

Dag 15 : Heldags cykeltur til Maras og Moray

Det er tid til at røre benene lidt! Kom med på en heldagsudflugt rundt i Urubamba dalens smukke landskaber omkring Maras og Moray.

Dag 16 : Trek på Inkastien

I afhentes på jeres hotel i Den Hellige Dal og køres til til Km 82, som er udgangspunktet for trekket. Ved Km 82 kan I købe ting, som I måske har glemt, f.eks. godkendt vandrestav, vand og regnslag. I kan også benytte det sidste rigtige toilet for det næste stykke tid. I starter med at gå fra Km 82 til Huallabamba; en rimelig flad og smuk tur langs Urubamba floden, med udsigt til Mt. Veronicas snedækkede tinde i 5750 meters højde.

Her kommer I forbi nogle lokale landsbyer, hvor folk stadig bygger deres huse med traditionelle ichugræstage. Her kan I også se den berømte tuna kaktus, nogle med cuchinilla lus, som bruges til at farve tøj.

I slapper af et stykke tid, med en smuk udsigt over Llactapata- et vigtigt landbrugsområde for Inkaerne. Efter Llactapata drejer I væk fra floden og går op gennem dalen langs med Kusichaca Floden. Her har I en god chance for at se kolibrier flyve omkring i blomsterbuskene. I ankommer til landsbyen Huayllabamba om eftermiddagen og fortsætter opad til jeres første campingplads, en smule i retning af Warmi Wañusca- kendt som Den Døde Kvindes Pas. Fra lejren har I en smuk udsigt over dalen og de omkringliggende bjerge.

På Inka trekket er der afmærkede campingområder. På campingpladserne findes kun de mest basale faciliteter. I den sidste lejr er der som regel simple brusere til at få sig et bad. Der er ingen elektricitet eller internetnetværk eller mobiltelefonsignal. Det anbefales at tage de nødvendige forholdsregler. Medbring en lommelygte, ekstra batterier eller bærbare opladere. Man får tildelt et allerede opsat telt med liggeunderlag til en eller to personer og maden serveres i spisetelte. Man skal selv have sovepose med eller leje en på forhånd.

Dag 17 : Inkastien dag 2

I står tidligt op for at starte på den stejle tur til det første pas, Warmi Wañusca, i 4200 meters højde. I går gennem den fantastiske skov, dækket af grønt og gråt mos. På hele dette stykke går I på høje trappetrin. Efter dette kommer I til den åbne puna. Her kan I måske se lamaer, der græsser lige nedenfor passet. Ved ankomsten til passet får I et fortjent hvil og nyder udsigten til begge sider, før I starter ned ad trapperne på den anden side.

Efter 1-2 timers gåtur kommer I til Paqaymayu dalen, hvor der er mulighed for at benytte toiletter. I fortsætter til Runkurakay- endnu en Inka ruin- og herfra går I på 100% oprindelig Inkasti. I begiver jer af sted til det andet pas i 3900 meters højde. På dette sted, på solrige dage, har I en helt utrolig udsigt mod Vilcabamba Bjergene, hvor inkaerne trak sig tilbage til, efter kampe med spanierne. Her har I mulighed for at slå lejr eller I fortsætter den smukke tur ned til de store ruiner Sayaqmarka. Efter en grundig forklaring om ruinen og områdets historie, fortsætter I gennem en mindre tågeskov mod jeres næste campingplads.

Dag 18 : Inkastien dag 3

Hvis vejret er klart vågner I op til en fantastisk udsigt mod Vilcabamba Bjergene. Efter morgenmaden fortsætter I mod det tredje pas. Dette stykke af turen er meget smukt, med tågeskov, orkideer, bregner og et farverigt fugleliv. Dette stykke af inkastien er helt fantastisk med delvist huggede tunneller og perfekt placerede sten. I spiser frokost ved det tredje pas nær Phuyupatamarca, før I starter den lange nedstigning til Wiñay Wayna, stedet for jeres sidste lejr. Dem, der stadig har energi, kan gå længere ned og se Intipata og om eftermiddagen går I alle til det fantastiske Wiñay Wayna lige bag lejren.

Dag 19 : Inkastien dag 4

Meget tidligt forlader I lejren for at nå til Inti Punku inden solopgang. Herfra får I det første glimt af Machu Picchu mellem to bjergtoppe højt over Urubamba Floden. I mødes alle på et aftalt tidspunkt for at gå turen til Machu Picchu. I kommer til at lære om stedets vigtighed - religiøst og historisk - og I vil kunne nyde den flotte inka-arkitektur. Efter den guidede tur kan man gå rundt og nyde området lidt på egen hånd. En mulighed er, at besøge det smukke Måne Tempel. I mødes på et aftalt tidspunkt ved bussen til i Aguas Calientes, hvor I tager ned og overnatter på hotel.

Dag 20 : Machu Picchu & Huayna Picchu

Det er nu tid til at udforske Machu Picchu på egen hånd. Dagen i forvejen fik man sammen med guiden det store overblik, men der er en række steder, man fint kan komme tilbage for at nyde ruinerne eller udsigten.

Stå tidligt op og tag bussen op til ruinerne, eller for de friske så kan man selvfølgelig også gå turen.

Har man lyst til lidt mere fysisk udfoldelse, så kan det anbefale at tage turen til Puerta del Sol, eller solens port, der hvor inkastien ender og den smukke udsigt ned over Machu Picchu, møder dem som gik ad den berømte sti.

Derudover inkluderes besøg ved Huayna Picchu, der ligger for enden af Machu Picchu. Man vil kunne opleve en helt ny vinkel på Machu Picchu ruinkomplekset fra dette bjerg.

Om eftermiddagen er der tog og transport retur til Cuzco. Her overnatter I en nat mere på samme hotel som sidst.

Dag 21 : Transport og fly til Amazonas junglen

Fra hotellet går turen til lufthavnen, hvorfra I flyver til Puerto Maldonado og bliver transporteret til jeres lodge.

Der sejles ca. 40 minutter på floden til jeres lodge, hvor I tages imod med velkomst cocktail og blive anvist jeres hytte. Eftermiddagens vandretur vil føre jer forbi den store variation af tropiske træer, medicinal planter, insekter, sommerfugle og dyr, hvis veje I krydser. På retur vejen kan I nyde udsigtspunktets placering, hvor man ofte kan spotte tukaner, araer samt andre farverige fugle. Inden aftensmaden sejler I ud for at lære om junglens dyr, der først bliver aktive når mørket falder på bl.a. den hvide kaiman.

Dag 22 : Amazonas oplevelser

Apu Victor søen & Abeøen

Denne morgen bliver vi vækket at til en koncert af smukke fuglestemmer og efter morgenmaden begiver vi os på en gåtur ind gennem Amazonas dybe regnskov ad en sti der er banet til formålet. Hvor det er nødvendigt er der slået bro over vandløbene. Turen går til den majestætiske sø Apu Victor, der er en krystalklar sø omgivet af en endeløs sump og gigantiske træer. Det er også tæt på søen vi finder Amazons Udkigstårnet, hvorfra vi kan nyde panoramaudsigten over søen samt et tifold af fugle, såsom papegøjer, araer, tukaner, sigøjnerfugle og hejrer, sammen med andre dyr som kaimaner og skildpadder. Hvis vi er heldig får vi måske også et glimtet af den gigantiske odder, der er en sjælden gæst for de fleste besøgende, da den er et sky natdyr. Om eftermiddagen, vil en af de specialiserede guide, lede en tur til Abeøen, der ligger 5 min. fra lodgen. På gåturen på øen kommer vi i nærkontakt med den overdådige flora og fauna på øen, der deslige huser aber af forskellige arter der her lever i deres naturlige omgivelser. Vi kan bl.a. se den store edderkopper aber, kapuchin aber, tamarins, egernaber og den sydamerikanske gnaver, coati, ligesom en hel række af forskellige fugle. Turen til abeøen slutter med naturens egen biograf, solnedgang i farver, inden vi returnerer til lodgen for at spise aftensmad. Endelig returneres der til lodgen, hvor der spises aftensmad.

Dag 23 : Amazonas oplevelser

Cocha Perdida

Efter morgenmaden, begiver I jer ud i den næsten ubeørte jungle med guiden, der vandres til Cocha Perdida, et økosystem som er tilholdssted for flere dyre arter, såsom oddere, kaimaner, skildpadder, jaguarer, farverige fugle og fisk. Området er unikt og tilhører lodgen, som har ladet det være med den store sump og Aguajal skoven. Dernæst går I videre til observatoriet, som er bygget i toppen af et stort shihuahuaco træ, hvorfra I kan nyde udsigten til junglen. Det vil også være muligt at sejle i kano rundt på søen. Der returneres til frokost på lodgen. Det er muligt om eftermiddagen at slappe af eller tage med til den botaniske have.

Dag 24 : Transfer til Puerto Maldonado lufthavn og hjemrejse

Efter morgenmaden sejler I atter op ad floden til Puerto Maldonado, for at flyve videre til den næste store oplevelse.

Bestil rejsen.

Husk at tilføje rejsen til din ønskeliste - du finder knappen øverst på siden ovenover billedet.


Priser og varighed

Priser fra: : kr. 26.026,00 pr. person

Varighed: 24 dage / 23 nætter

Inkluderet

* Alle transfers til og fra lufthavne i Peru
* Al landtransport mellem byerne i offentlig bus eller private biler
* Alle nævnte udflugter med engelsktalende guider og entre
* Inka trek pakke med camp, guide, entre og helpension
* Nævnte overnatning på 3* hoteller med morgenmad
* 1 nat på Amantani øen homestay med helpension
* 3 nætter på 3* junglelodge med helpension og udflugter

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke Inkluderet

* Fly & inkluderbare skatter
* Alle måltider som ikke er nævnt i dagsprogrammet
* Personlig bærer og soveposer på inka-stien
* Drikkepenge og lommepenge

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.


11029 080422 TGP

Andre rejseforslag

Den Klassiske Peru Rundrejse

Er det første gang, du skal til Peru? Så er dette rejsen! Oplev Machu Picchu, Cuzco, Titicacasøens d…

Peru & Galapagos

Oplev Peru og Galapagos på én og samme rejse! Se det magiske Machu Picchu, tag på tur i den UNESCO-b…

Perus højdepunkter

Oplev alle Perus højdepunkter på denne 14 dages rundrejse; Colca Canyon, Titicacasøen, Cuzco og Mach…