Rejser til Cook øerne


Cook-øerne består af 15 øer, der ligger spredt over et næsten 2 mio. km2 stort område i Stillehavet. Landarealet udgør dog kun 240 km2 og her bor godt 20.000 indbyggere - godt halvdelen af dem på hovedøen Rarotonga, hvor hovedstaden, Avarua, også ligger. Man deler normalt Cook øerne op i de nordlige og sydlige øer. Mod nord er øerne blot atoller, som kun lige stikker op af vandet og primært består af hvide strande og palmer, mens de sydlige øer er vulkanske og har høje bjerge.

Fælles for alle øerne er, at de har en smuk uberørt natur med lange kridhvide sandstrande og krystalklart vand - nogle rigtige "bounty" øer og det perfekte feriested.

Indbyggerne på Cook-øerne er venlige og imødekommende, elsker sang og dans, og værner om deres polynesiske kultur og traditioner.

Rarotonga er hovedøen, hvor de fleste besøgende vælger at bruge mest tid, men har man mere tid til rådighed anbefaler vi på det varmeste, at man tager turen helt på til Atutaki, som måske er et af de smukkeste steder på jorden.