Loading…

Rejser til Maldiverne, Rejseartikler

Altid tæt på vandet

Når du rejser til Maldiverne så er det sikkert for at opleve kridhvide paradisstrande, krystalklart 25-30 grader varmt vand, flotte turkisblå laguner og snorkling i en fabelatig farvestrålende verden under havets overflade.

Maldiverne ligger i Det Indiske Ocean cirka 750 km sydvest for Indien og Sri Lanka. Man flyver til hovedstaden Male, som ligger på øen af samme navn. Herfra flyver med vandflyver eller sejler videre til de andre øer.

Læs om mulighederne herunder for at få lavet en skræddersyet rejse til Maldiverne.

Maldiverne består af 99,99% hav

Maldiverne har næsten 1200 øer, som ligger spredt over et område, der er dobbelt så stort som Danmark. Øerne har tilsammen et landareal på kun 298 km2, hvilket gør Maldiverne lidt mindre end Als og lidt større end Langeland. Det lille landareal betyder at Maldiverne består af 99,99% hav.
Så giver det god mening at havet er omdrejningspunktet for de ca. 500.000 indbyggere på Maldiverne. Fiskeri er det største erhverv og turismen er i kraftig vækst.

Maldiverne er flad som en pandekage

Maldiverne er det lavest beliggende land i verden. Det højeste punkt er kun 5 meter over havets overflade og i gennemsnit stritter Maldiverne kun 1,5 meter op.
Det gør landet ekstremt sårbart overfor klimaforandringer. FNs Klimapanel konkluderede i en rapport i 2007 at Maldivernes cirka 250 beboede øer risikerer at forsvinde i år 2100 på grund af højere vandstande i verdenshavene.

Maldiverne blev også hårdt ramt af Tsunamien 2. juledag i 2004, hvor kun 9 af øerne slap uden skader. Det, at Maldiverne er så fladt, begrænsede faktisk de omfattende skader, fordi havet ikke havde nogen steder undervejs, der kunne skabe høje bølger.

Maldiverne er paradisøer med hytter på vandet

Bortset fra hovedøen Male, så ligger der oftest kun et ferieresort på hver ø. De typiske billeder fra Maldiverne er kridhvide sandstrande, farverige koralrev og feriehytter på pæle direkte i vandet.
Billederne er ingen overdrivelse. Som rejsebureau vil man altid gerne vise de flotteste billeder af et rejsemål. På Maldiverne kommer billederne ikke engang tæt på virkeligheden. Men det er man jo nødt til at se med sine egne øjne for rigtigt at tro på det.

Kan man rejse til Maldiverne med all inclusive

Ja, det er svært at undgå. All inclusive er enten et tilkøb eller inkluderet fra starten på langt de fleste resorts. Når der kun er et ferieresort på hver ø og det kræver en vandflyver at komme til en anden ø, så giver det naturligvis visse udfordringer med at spise andre steder end på resortet. Det er derfor helt normalt at rejse til Maldiverne med all inclusive, hvor måltider og de fleste drikkevarer er inkluderet. Heldigvis har feriestederne flere gode a la carte restauranter i høj kvalitet at vælge imellem, så man ikke går død i at spise det samme hele tiden. Se billige rejser med all inclusive her

 

Kan man rejse til Maldiverne med børn

Børn elsker Maldiverne. Det er nemt og trygt at rejse med børn. De lokale er søde og venlige. Vejret er godt. Vandet er varmt. De kan svømme, snorkle, dykke og lege på stranden. Det bør være nemt at overtale børnene til at tage med. Vi foreslår denne rejse til Maldiverne med børn.

 

Er der luksusrejser til Maldiverne

Ja. Du kan få det lige så luksus, eksklusivt og mondænt, som du ønsker det. Vi anbefaler dette resort når kun det bedste er godt nok.

 

Hvad kan man opleve på Maldiverne på 1 dag

Én dag er reelt for lidt til Maldiverne. Det er ikke et sted, som man lige kommer forbi, fordi man drejede af ved den forkerte afkørsel. Indgangen til øerne er hovedstaden Male, så brug din dag her før du fortsætter ud på en af koral øerne, med at nogle af disse forslag:

Grand Friday Moskéen
Grand Friday moskéen er den største moske på Maldiverne. Du kan nærmest ikke undgå den, når du går rundt i Male.

Sejrsmonumentet
Lige ved siden af Grand Friday-moskeen finder du Sejrsmonumentet, som repræsenterer maldivianernes sejr mod et kupforsøg i 1988. D. 3 november fejres også som Victory Day og er en national helligdag.

Sultan Park og Nationalmuseet
Den lille offentlige park kaldet Sultan Park og Nationalmuseet ligger begge, hvor det kongelige palads for Sultanen af Maldiverne engang lå. Parken er et rart sted at slappe af eller tage børnene med hen for at lege. Inde på museet finder du historiske artefakter.

Tsunamimonumentet
Tsunamimonumentet blev bygget for at mindes ofrene for den store tsunami, der ramte Maldiverne 2. juledag 2004. Kun 9 øer slap fra katastrofen uden alvorlige skader.

Lokalt marked
Hvis du vil dykke dybt ned i den maldiviske kultur, så besøg det lokale marked. Der vil du finde forundelige frugter som f.eks. Hala frugten.

 

Hvad kan man opleve på Maldiverne på 3 dage

Du er nået sikkert frem til din paradisø via hovedstaden Male. Nu er det tid til afslapning og oplevelser. De kan selvfølgelig variere fra ø til ø, men her er nogle af de ting, som mange oplever:

Sol og strand
Det er til at blive helt blød i knæene over hvor lækre strandene og solen er.

Dykning
Der er et PADI dykkercenter på de fleste resorts, så du kan komme ud at dykke på atollerne og opleve det krystalklare vand, de smukke fisk og flotte koraller. Du behøver ikke at have dykkercertifikat for at prøve at dykke.

Snorkling
Hvis dykning ikke lige er dig, så kan man snorkle tæt ved stranden og få nogle fantastiske oplevelser. Snorkling bliver sandsynligvis din nye ynglings hobby, mens du er på Maldiverne.

Maldiverne fra luften
Har du mulighed for at prøve at paraglide over kysten og se øerne oppefra, så grib chancen. På nogle øer tilbydes panorama flyveture. Der er noget helt unikt ved at se øernes farvespil fra luften.

Gå en tur, hånd i hånd, den ene vej rundt på øen
Når man får nok at være i vandet, så bliv lufttørret med en rolig gå tur rundt på øen langs stranden eller inde på øen. Der er noget terapeutisk over at spadsere på så smukke paradisøer.

Gå tur den anden vej rundt på øen
Øerne er små, så der er god tid til at både at gå den ene og den anden vej rundt på øen.

 

Hvad kan man opleve på Maldiverne på 1 uge

Du skal nok forvente at opleve det samme som på 3 dage, men benyt også muligheden for at lave:
Øhop
Fra mange øer er det muligt at sejle til en nærliggende ø eller atol. Det kan være rart med lidt afveksling. Har man mere end en uge, så kan man kombinere Maldiverne med f.eks. Sri Lanka

Skift resort
Hvis du vil have lidt mere afveksling, så kan man skifte ø og tage nogle dage på et andet resort. Måske prøve et par dage med ekstraoridnær luksus på dette resort.

Rejser til Maldiverne fra Billund/ København/ Aalborg/ Hamborg
Hannibal Travel bruger rutefly, så du kan rejse hele året når det passer dig.
Den nemmeste rejse til Maldiverne er fra København til Male, ofte via Istanbul, Doha, Dubai eller London. Vi undersøger selvfølgelig, hvad der konkret er bedst for dig.

Rejser til Maldiverne i 2022
Hannibal Travel laver skræddersyede rejser, så hos os kan du rejse når du vil og gøre hvad du vil. Du kan se rejseforslag til Maldiverne i 2022 her.

Nyhedsbrev