Loading…

Astronomi i Chile, Rejseartikler

 

Det lange smukke land Chile er et af de bedste steder i verden at observere stjerner. Især i det nordlige Chile, hvor man i højderne finder det tørre landskab og den klare himmel hele året rundt, som kan beskrives som et sandt paradis for astronomi interesserede. Dette har Chile bemærket og mange organisationer har opsat observatorier både på forsknings- men også amatør-niveau.

 

ALMA observatoriet har det mest kraftfulde teleskoper i verden med 33 installerede antenner - det er meningen, der skal være 66. Når det er færdigt vil det blive åbent for offentligheden. Paranal observatoriet er hjemsted for et imponerende teleskop, som kan besøges på lørdage med reservation.

 

Vi har ruter, der byder på stjernekiggeri i Elqui-dalen og hvor der er indlagt besøg ved Mamalluca observatoriet, hvor man kan observere den utrolig klare himmel. I Elqui-dalen findes desuden Astro-hotel, som tilbyder kuppelformede værelser med private teleskoper.

 

Der er flere muligheder for udflugter med fokus på andinsk astronomi i Atacama ørkenen samt besøg ved det Andinske Astronomi Observatorium i Santiago de Chile. Et af de største amatør observatorier i Sydamerika beliggende ikke langt fra hovedstaden. Kontakt os for yderligere information om ture og udflugter med en astronomi-tilgang.