Loading…

Gør en forskel - "Pack for a Purpose"

Vi rejser længere væk, dybere ind og tættere på end nogensinde før. Det bringer os mange gange ansigt til ansigt med den knapt så gyldne side af medaljen - der hvor luksus og postkort-skønne strande er erstattet af fattigdom og store miljøproblemer. Men det er også her, oplevelserne og indtrykkene af det land og folk, vi besøger, bliver ægte og nærværende! 

Mange af os vil gerne hjælpe og gøre en forskel - om så bare med små ting og for en kort stund. Og man behøver ikke hive flere dage ud af feriekalendere. Man kan nøjes med at finde en lille plads i sin kuffert og klikke ind på www.packforapurpose.org

Her finder man hoteller og lodges i hele verden, der gør en aktiv indsats for at hjælpe i deres lokalsamfund og gøre turismen bæredygtig og ansvarlig. Under hvert hotel og lodge kan man læse mere om de projekter, de enkelte er involverede i  - og det er alt lige fra natur og miljø til sundhed og uddannelse. Vil man så støtte med f.eks. tøj, skolematerialer eller legetøj, er der en liste over de ting, der er behov for. På den måde er man sikker på, at ens bidrag er præcis det rigtige! Mange steder kan man også komme ud og se, hvordan livet er i den lokale landsby, og hvad projekterne gør for at hjælpe - og hvad der allerede er opnået.

Vores medarbejder Sanne var på sin sommerferie i Zimbabwe netop ude og besøge en skole i Matabeleland - Ngamo Primary School. Efter at have læst om Bomani Tented LodgePack for a Purpose, blev kufferten pakket med blyanter, limstifter, farvekridt og frisbees - fundet i gemmerne derhjemme, i kollegernes skuffer og suppleret med billige indkøb hos Tiger. "Det var en enestående oplevelse at møde lærerne og de fantastiske børn, der var stolte over at fremvise deres skolekundskaber - og ikke mindst sang og dans. Stolte var vi ikke ligefrem over vores egne danseevner og kundskaber ud i Ndebele-sproget... Men det fik smilet frem på læberne! Det var også spændende at høre lærerinden fortælle om inklusion i deres skole - noget de havde arbejdet med siden 2010... Takket være den støtte, de får fra bl.a. Bomani Tented Lodge, har flere af lærerne fået efteruddannelse og bl.a. lært tegnsprog, så de nu kan have børn med i klasserne, som ellers ville være mere eller mindre tabt af skolesystemet. Det var tankevækkende og indsigtsfuld dag, og på trods af den alt for synlige fattigdom, var der en utrolig smittende livsglæde, som vi kunne lære meget af. Og hvor var det fantastisk at se glæden i børnenes ansigter - en ægte glæde over at få en frisbee og en blyant!"

http://www.packforapurpose.org/