Guyana & Suriname

Tag med til Guyanas skønne natur på den åbne savanne og mød brøleaber, tukaner og araer og få et kulturelt indblik i Surinames historie samt skønne naturområder.
guyana
Du er her:
 • Guyana & Suriname
location Guyana
location Aktiv ferie, Èn rejse - flere lande, Naturrejser
location dage / nætter
location Ikke inkluderet
location Afrejse året rundt
location Fra 44.510 kr. person hvis I er to, der rejser sammen (ekskl. fly)
Tag med til Guyanas skønne natur på den åbne savanne hvor myreslugeren kan spottes på jagt efter termitbo i dagens første solstråler og i regnskoven, hvor brøleaber, tukaner, araer og oddere brøl, skrig og råb runger gennem de tætte og frodige vegetation. Slut af med Suriname, hvor I får et kulturelt indblik i landets historie om bl.a. slaverne på plantagerne og hollændernes arkitektur samt skønne naturområder.

Dag 1: Ankomst Guyana, Georgetown
Dag 2: Kaieteur Vandfaldet
Dag 3: Georgetown - Karanambu savannens dyr
Dag 4: Karanambu savannens myreslugere
Dag 5: Til Surama, bo hos Marushi indianere
Dag 6: Surama bjerget & Burro Burro floden
Dag 7: Iwokrama regnskoven & Canopy Walkways
Dag 8: Til Georgetown, hovedstadens seværdigheder
Dag 9: Til Paramaribo, seværdigheder og delfin cruise
Dag 10: Til Anaula & Ferullasi vandfaldene
Dag 11: New Aurora regnskov og landsbyer
Dag 12: Til Paramaribo
Dag 13: Plantager og fort
Dag 14: Afrejse Suriname

Se detaljeret program under rejseplan

Billeder fra Guyana & Suriname

Detaljeret program

 • P1030251

  Dag 1 : Ankomst Guyana

  Ved ankomst til Georgetown internationale lufthavn køres I til centrum, hvor I indlogeres på et kolonialt hotel i centrum, som inkluderer morgenmad.
 • Dag 2 : Georgetown

  Kaieteur Vandfald I dag køres I til Georgetowns nationale lufthavn og flyver til det imponerende vandfald Kaieteur. Flyveturen giver jer en smuk udsigt til Demerara og Essequibo floderne og den tætte regnskov så langt øjet rækker. Kaieteur vandfaldet dundrer i baggrunden, som I begiver jer rundt til de fire udsigtspunkter, der blot leder jeg tættere og tættere på de enorme kræfter, som falder ud over klippeskrænten. Kaieteur vandfaldet er næsten 5 gange så højt som Niagara Falls. I vil opleve de store bromeliaer og forsøge at spotte den endemiske gyldne frø, der lever i bromeliaernes tanke. Lyshaget og hvidspidsede sejler fugle suser gennem de voldsomme vandmasser, da de bygger reder inde bag vandfaldet. På en af stierne er det værd at holde udkig efter den orange klippehane, en imponerende og farverig hanfugl, inden I flyver retur til Georgetown og jeres hotel.
 • Dag 3 : Georgetown - Karanambu savannen

  I dag køres I til Georgetowns nationale lufthavn og flyver hen over den tætte regnskovs trætoppe og Essequibo flodens sving indtil I når den åbne Rupununi savanne. Den tidligere kvæg ranch, er nu en hyggelig lodge omgivet af mango-træer, savannen, vådland og floden. Lodgen var tidligere kendt for sit pioner arbejde med genudsættelse af forældreløse oddere. De fire økosystemer som Karanambu støder op til gør, at man kan opleve et alsidigt dyreliv med fisk, fugle, pattedyr og de store apeks rovdyr: kæmpe oddere, sorte kaimaner, jaguarer, myreslugere og arapaima fisk. Der er 2 daglige udflugtsmuligheder, som man selv kan have indflydelse på. Omaftenen sejles der op af floden for at opleve de enorme vandliljer åbne deres kronblade, som tusmørket sænker sig. Opholdet er med helpension og udflugter.
 • Dag 4 : Karanambu savannen

  En måde at opleve Karanambu savannens store vidder på, er i bagsædet på en gammel jeep, der kan forcere terrænet og komme i nærheden af især de store myreslugere, som huserer rundt på savannene. Man kan se termitbo stikke op over savanne bevoksningen. Desuden er der god mulighed for at se andre af savannens dyreliv når I passerer vandhuller, små forsamlinger af træ og I møder måske også børnene på cykel og hesteryg på vej til eller fra skole. Eftermiddagen går til en nærliggende sø, som er hjemsted for hundredvis af ibisser, slangehalsfugle og hejrer. Om aftenen er det værd at gå en tur lands landingsbanen, som tiltrækker syv forskellige natravne arter og tostribet trieller.
 • Dag 5 : Karanambu savannen - Surama

  Det er med at komme ud og nyde solopgangen over savannen en sidste gang inden der sejles mod Surama lodge på den nordlige Rupununi savanne. Surama er en rustik økolodge startet af det lokale Makushi indianer samfund i forsøg på at skabe indkomst uden at skade naturen og bevare deres kultur og skikke. Landsbyen Surama ligger på en lille savanne, dyt inde i junglen omgivet af skovdækkede bjerge. I vil blive vist rundt i landsbyen og se den lokale skole, medicin center, kirke og landsbyhuse. Eftermiddagen byder på vandretur i de frodige omgivelser, hvor I vil lære om skovens og indianernes afhængighed deraf. Om aftenen er der endnu en mulighed for at lære om omgivelserne i mørke, et ny måde at opleve stedet på. Der er helpension på lodgen.
 • P1030485

  Dag 6 : Surama bjerget & Burro Burro floden

  Der stås tidligt op for at vandre over savannen inden det går op af Surama bjerget. Dette er det bedste tidspunkt at observere fugle langs stien på. Morgenmaden indtages ved udsigtspunktet, der strækker sig over savannen, landsbyen, junglen til Pakaraima bjergene. Efter frokosten, vandrer I gennem junglen til Burro Burro floden, hvor I sejler ud for at spotte oddere, tapirer, edderkopaber, araer, tukaner og mange andre arter. I er tilbage på lodgen i tide for solnedgang.
 • Dag 7 : Iwokrama - Atta

  Efter morgenmaden køres I i jeep mod næste lodge, med rig mulighed for at opleve dyrelivet i vejkanten. Undervejs gøres der stop for at opleve den orange klippehane, et farvestrålende syn og skærende kontrast til den grønne jungle. Ved Atta lodgen er man tæt omgivet af junglen og nær lodgen ligger Iwokramas hængebroer og platforme i trætoppene. 30 meter oppe kan man opleve et hav af fugle bl.a. sorthovedet pragtpapegøje og guyana-toucanet. Omring lodgen kan man spotte aber, dådyr og agouti gnavere. Ved aftenstid er det tider muligt at observere den hvidvinget potu fugl nær lodgen. Det er værd at besøge platformene på forskellige tidspunkter af dagen, for at få mest muligt ud af livet i trætoppene. Atta lodge er med helpension og der er lokale Makushi guider til rådighed på udflugterne.
 • Dag 8 : Atta - Georgetown

  Dagen starter med endnu et indblik i livet oppe i trætoppene, hvor nataktive fugle flyver hjem for at sove og andre fugle starter dagen med fuglefløjt. Platformene giver et særdeles godt indblik i aktiviteten fra morgenstunden, medbring dog kikkert og få det hele med. I kører videre gennem Iwokrama skoven og den høje biodiversitet, er man heldig krydser I måske en jaguars spor. Selv om det er hovedvejen gennem Guyana, skal man ikke forvente meget trafik. Langs den røde jordvej ser man oftere det lokale dyreliv såsom agouti gnavere, mår arten tayra, puma, tapir og kamhokko fugle. Vejen fortsætter fra junglen til savannen ved foden af Pakaraima bjergene, hvor Jabiru storken kan ses spankulere rundt. Ankomst til Rupununi savannens nordligste samfund ved Annai, hvor I flyver til Georgetown. Der vil være en byrundtur til fods, så I kan opleve nogle af hovedstadens seværdigheder. Om aftenen vil være mulighed for at opleve steel pan trommer, som bygges af en lokal.
 • Dag 9 : Georgetown - Paramaribo

  Der tages afsked med Guyana og flyves mod Surinames hovedstad, Paramaribo. Eftermiddagen bruges på at opleve hovedstaden til fods. En charmerende by på UNESCOs verdensarvliste med flot arkitektur. I besøges bl.a. Palmehaven, havnefronten og det centrale marked. Undervejs vil I opleve de historiske bygninger som præsident paladset, moskeen og synagogen side om side med Hindu templet. Om aftenen tager I på en spændende flodsejlads for at opleve delfiner i solnedgangensskær. Der overnattes på hotel med morgenmad.
 • Dag 10 : Paramaribo - Anaula

  I dag køres der sydpå gennem små landsbyer med imponerende kæmpe træer indtil I når Atjoni. Derfra sejler I i kano til Anaula resortet beliggende ved foden af Ferulassi vandfaldene. Undervejs vil I passer flere Maroon landsbyer i skønne naturrige omgivelser. Ved Ferulassi vandfaldene kan man slappe af ved en lille sandstrand, svømme og nyde den naturlige jacuzzi. Efter middag sejles der ud på floden på udkig efter kaimaner mens I glide runder stjernerne akkompagneret af regnskovens kor af insekter og fugle. Der overnattes på regnskovs ressort to nætter med helpension.
 • Dag 11 : New Aurora & Mission Station

  Efter morgenmaden sejles der i kano mod New Aurora. I vil komme på en guidet tur gennem landsbyen og møde de lokale indbyggere og deres skikke, traditioner og livsstil. Dernæst besøges Mission Station, hvor der er en kirke, folkeskole og medicinsk post. Fra New Aurora går I til den nærmeste Gunsi landsby, hvor jeres kano venter. Efter frokost gås der en tur i skoven på øen, hvor I vil lære om medicinal planter. Efter aftensmaden vil I opleve traditionelle danse, som guiden vil forklare betydningen af.
 • Dag 12 : Anaula - Paramaribo

  Morgenen er til fri brug, så I kan vælge at tage med guiderne på vandreture , slappe af i hængekøjen, svømme i floden, se landsbyens agrikultur eller blot nyde de rolige omgivelser. Efter frokost sejler og kører I retur til Paramaribo, hvor der overnattes en enkelt nat med morgenmad.
 • Dag 13 : Paramaribos Plantager & Fort

  I dag tager I til Commewijne distriktet, som er øst for Paramaribo på den anden side af floden. I passerer undervejs tidligere planantager, de fleste har været forladt et stykke tid. Peperpot plantagen besøges, hvor de gamle kaffe- og kakao fabrik og gamle huse stadig ligger. Det var en af Surinames ældste plantager og grundlagt af englændere inden Suriname blev overtaget af hollændere i 1667. Fra Peperpot er næste besøg ved Marienburg museet inden der er frokost på en typisk javanesisk restaurant. Inden de to floder Commewijne og Suriname mødes, besøges New Amsterdam fortet, som blev bygget for at beskytte markerne mod floderne. Der er delfin cruise ved solnedgang fra New Amsterdam havnen. Til tider kan man se op til tyve delfiner i en flok lege rundt båden og en drink serveres i de dejlige omgivelser. Der serveres snacks ved den lokale restaurerede plantage Frederiksdorp mens olen går ned. Efter solnedgang kører I til hotellet i Paramaribo.
 • Dag 14 : Afrejse Suriname

  Det er tid til at tage afsked med Suriname og vende næsen hjem mod Danmark.Lufthavn

Priser og info

Priser

Standard
Fra kr. 44.510 pr. person hvis I er 2 personer, der rejser sammen
dage / nætter

Inkluderet

Ikke inkluderet

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.

8963 260220 WE

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/