FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Rupununi savannen, Guyana

Rupununi savannen er et afbræk fra Guyanas kilometervis af regnskov. Her kan øjet vandre til horisonten og bjergene, men dermed ikke sagt at man ikke kan få jungle oplevelser i området. Man finder en god kombination af begge verdener ved at besøge flere af lodgene i det nordlige Rupununi. For selv om det primært er den åbne savanne, så er landskabet mere alsidig med floder, regnskovsbevoksede bjerge og store vådlandsområder.


Nordlige Rupununi er naturlige afgrænset af Pakaraima og Iwokrama bjergene i nord og Kanunku bjergen i syd. Rupununi savannen har en meget spredt og lille befolkning, der udgøres af spredte gårde og især indianer samfund. Ellers er det naturen, der dominerer. Området har en stor biodiversitet med 1.500 plante arter, 400 fiske arter, 120 arter af slanger, øgler og frøer, 105 arter pattedyr, 500 fugle arter. Men det anslås, at der er mange flere uopdagede arter i Rupununi. For at nævne et par stykker; den sorte kaiman, kæmpe flod-oddere, myreslugere, jaguarer, Harpy-ørne, kapivar gnavere og her er vi næsten ikke gået i gang med at nævne fugle arterne.


Størstedelen af Guyanas besøgende tager til denne del af landet, men dermed ikke sagt at man oplever turisthorder, da flyene kan tage 13 personer og de fleste lodges har en kapacitet til 12-16 personer på én gang. Flere Makushi indianer stammer har etableret øko-lodges i området i forsøg på at kombinere indtægt med natur bevarelse.


Det sydlige Rupununi udgøres af regnskov, men primært savanne og Kanuku bjergene, som er den naturlige grænse mellem nordlige og sydlige Rupununi. Her finder man en endnu mindre udviklet infrastruktur end i det nordlige Rupununi og de færreste turister kommer så langt sydpå. Der er masser af gårde med kvæg opdræt, som breder sig ud over den åbne savanne med Kanuku bjergkæden i baggrunden. Området tiltrækker dem, der kan leve med det rustikke og gerne vil opleve livet som cowboy i et meget ufremkommeligt område. Udover lokale gårde og ægte cowboys, bebor indianer stammer også området, såsom Wai Wai & Wapishana.

Praktiske informationer