FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Foz do Iguaçu, Brasilien

Det er udsigten der tæller
Foz do Iguaçu er det ene af verdens tre store vandfald. Bredere end Victoria Falls i Afrika og ikke mindst mere synlig og højere end Niagara Falls i USA/Canada - i sandhed et imponerende stykke natur. Populært sagt kan man sige, at Brasilien ejer udsigten til vandfaldene, mens Argentina ejer vandfaldene. Et besøg ved på brasilianske side af vandfaldene sker bedst om morgenen, når man har solen i ryggen og et perfekt oplyste vandfald.

Djævlens Gab
Ved Djævlens Gab tager et sæt af gangbroer den besøgende helt frem til en sikker klippehylde og et frygtindgydende udsyn de 60 meter direkte ned i den gurglende hals og de frådende vandmasser. Det er måske for meget at sige, at man føler sig i pagt med naturen. Stedet får snarere den besøgende til at forstå, hvor kraftfuld og overvældende naturen er, og larmen fra de brusende vandmasser overdøver enhver tanke om mennesket som andet end små brikker i naturen.

Tæmmer naturen
Vi mennesker kan dog sommetider tæmme naturen, og et eksempel på dette finder man klods op ad Foz do Iguaçu, nemlig Itaipu-dæmningen på grænsen mellem Paraguay og Brasilien. Dette er et imponerende bygningsværk, hvor der er brugt lige så meget beton, som der skal til for at bygge en firesporet motorvej fra Lissabon til Moskva. Kraftværket producerer nok strøm til at forsyne hele Paraguay og det sydlige Brasilien med strøm, og selv for ikke-teknisk interesserede er dette dog et så gigantisk bygningsværk, at det må opleves.

Praktiske informationer