FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Salar de Uyuni , Bolivia
Som et stort indtørret hav henligger Salar de Uyuni i 3.656 meters højde og strækker sin hvide flade ud i horisonten. Så langt øjet rækker spejler himmelen sig i dens overflade. Ufattelig tomhed, som intet andet sted på jorden, omgiver den rejsende i dette område. Om sommeren er området en stor sø på 10,582 km2 med en dybde på mellem 60-80 cm. Om vinteren tørrer området ud og efterlader kun den tørre blanke overflade.

Som et fatamorgana midt i det omgivende hvide landskab dukker øen, Isla de Pescadores, op midt i søen. Øerne i saltsøen repræsenterer et særligt økosystem, der blandt andet består af 12 meter høje kaktusser. Man fornemmer først områdets storslåethed, når man hvor end man vender øjet, kun ser det ubrudte flade hvide landskab og den blå himmel, der forener sig til en fælles flade, hvor øerne synes at svæve i luften.

Området er en naturlig ressource med dens forekomster af salt, der her bliver udvundet til eksport. Det er muligt at besøge saltminerne, hvor overfladesalten bliver skrabet sammen og tørret, inden det fyldes i sække for at blive kørt bort. Andre steder skæres hele saltblokke ud af jorden

Praktiske informationer