FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Amazonas , Sydamerika

REJSER TIL AMAZONAS

Amazonas er verdens største regnskov. Området dækker omkring 6.9 millioner kvadratkilometer – det er mere end halvdelen af jordens tilbageværende regnskovsområde. Amazons ligger desuden i intet mindre end ni forskellige lande i Sydamerika – Brasilien, Colombia, Peru, Venezuela, Ecuador, Bolivia, Guyana, Surinam og Fransk Guyana – og udgør cirka 40 procent af Sydamerikas samlede areal.

Amazonas er altså med andre ord et enormt område, og består da også af en række forskellige økosystemer og vegetationstyper. Heriblandt regnskov, tropisk skov, løvfældende skov, sump og savanne. En rejse til Amazonas kan derfor bestå af mange forskellige komponenter og oplevelser.

Amazonas’ livsnerve er Amazon floden – verdens største flod målt på vandgennemstrømning og den næst længste flod efter Nilen. Fra sit udspring i Andes bjergene snor floden sig omkring 6500 kilometer igennem det sydamerikanske kontinent og udmunder i Atlanterhavet. Amazon-floden har intet mindre end 1100 bifloder – to af dem er større end Congo (tidligere Zaire) floden.

Brasiliens Amazonas

Brasilien er hjemsted for den største del af både regnskoven og floden. Amazonas lægger da også navn til en brasiliansk delstat, der er placeret i den centrale, vestlige del af regnskoven. I Brasiliens Amazonas er der gode muligheder for cruises på Amazon-floden, hvilket er en spændende måde at udforske både regnskoven og floden.

Bolivias Amazonas

Amazonas dækker cirka 20 procent af Bolivias samlede territorium. Regnskoven i Bolivia er stadig i høj grad uberørt. Derfor er der mulighed for at få både store natur og dyreoplevelser i denne del af Amazonas.

Ecuadors Amazonas

Ecuadors højjungle er en del af Amazonas og er en perfekt destination for de eventyrlystne. En spændende måde at opleve junglen på er via et ophold på et junglelodge. Dermed bor man i junglen og er hele tiden tæt på den forunderlige natur og det rige dyreliv.

Guyanas Amazonas

Guyana er dækket af omkring 80 procents regnskov. I de enorme regnskove og nationalparker er der uberørt natur, smukke vandfald og et væld af forskellige dyr. Guyana er en oplagt destination, hvis man søger de helt store naturoplevelser.

Perus Amazonas

På en rejse til Peru er det oplagt at bevæge sig ind i Amazonas. Biodiversiteten er enorm i denne del af regnskoven, og skoven ligger i overskuelig afstand fra byen Cuzco, som de fleste rejsende til Peru besøger.

Praktiske informationer