FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Napier, New Zealands nordø

Napier, som ligger ud til Stillehavet, blev i 1931 ramt af et stort jordskælv og en efterfølgende brand. Da byen efterfølgende skulle genopbygges, blev det i den farverige Art Deco stil, og mange af disse bygninger er stadig smukt bevaret.

Området Hawke's Bay ved Napier er tørt og solrigt, men også meget frodigt, så det er naturligt blevet udlagt til landbrugsområde. Her produceres både frugt, blandt andet æbler og kiwi som eksporteres til hele verden, men også fortræffelige vine. Det er derfor oplagt at tage på en vinsmagningstur - måske på cykel - når man besøger Napier.

Halvøen Cape Kidnappers siges, efter Maorisagnet, at være brugt som en krog til at hive New Zealand op af havet med - som var landet en stor fisk. I 1769 ankrede Kaptajn Cook op ud for halvøen, og nogle Maorier forsøgte at kidnappe hans tahitianske oversætter - deraf navnet. Her findes den største og nemmest tilgængelige sule koloni i verden. Fuglene er imponerende med deres op til 2 meter brede vingefang. Det bedste tidspunkt at opleve sulerne på er fra november til sent februar.

Praktiske informationer