FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Tahaa, Fransk Polynesien

Tahaa deler lagune med øen Raiatea, hvor legenden siger de 2 øer blev skilt fra hinanden af en hellig ål, der var besat af en prinsesse.

Dette fortryllende paradis, er omkredset af en turkis lagune, omgivet af en perlerække af "motus", små øer med kridhvide sandstrande. Den centrale del af øen er domineret af den udslukte vulkan Mount Ohiri, der med sine 568 meter byder på en pragtfuld panoramaudsigt over øen og de nærliggende øer. Vulkanens sider er kranset af dybe dale der giver bjerget sin karakteristiske savtakkede form. Under kokostræerne frodige kroner finder man flere velbevarede ruiner, pakket ind i frodigt græsser og bregner, der strækker sig helt til toppen af øen.

Lagunen ligger godt beskyttet for vinden og sammen med de velbevarede arkæologiske fund og den fiskerige lagune, har sejlere igennem årene søgte øens beskyttelse. Øen har fået tilnavnet Vanilje Øen, på grund af den værdifulde orkidé, der dyrkes på adskillige plantager. Den lille bønne med den stærke aroma parfumerer kystlinjen og denne polynesiske ret tilsættes et stænk af hibiscusblomst, der skyder op langs landsbyerne der klistrer op af bjerget. Byens indbyggere lever stadig et roligt og traditionelt liv med fiskeri og landbrug. De sælger deres varer på markedet i Uturoa eller Papeete.

Praktiske informationer