FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Raiatea, Fransk Polynesien

Raiatea betyder den fjerne himmel og skyen med det bløde lys. Øen blev oprindeligt kaldt Havai'i efter de ældre polyneseres hjemland og er den heliigste ø i det Sydlige Stillehav. Øen ligger tæt ved dens tvillinge-ø Tahaa, som den engang var geologisk forbundet med.

Raiatea er den andenstørste ø blandt alle Selskabsøerne (næst efter Tahiti). Hovedbyen hedder Utoroa, og er den næststørste by i Fransk Polynesien. Byen har masser af charme og selvfølgelig en eminemt placering. På den ene side mødes man af en blå lagune og på den anden side knejser bjerget Tapioi - som for øvrigt har en glimrende hiking rute, hvor man ender med en fantastisk udsigt. Byen har et mindre madmarked, hvor der er god mulighed for at nyde lokale frugter og grøntsager.

Øen var center for religion og kultur for over 1000 år siden. Templet Mara Taputapuatea var det vigtigste i regionen, og er i dag Unesco verdensarv. For mange år siden mødtes præster, høvdinger og andre vigtige personer her til vigtige religiøse ceremonier, og ruinerne har stadig stor betydning for befolkning. Raiatea giver fortsat navn til flere af øernes legender, som fortælles den dag i dag. De grøn-klædte bjerge inkluderer Temehani, et polynesisk Olympusbjerg.

Praktiske informationer