FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Izamal, Yucatán halvøen

Dette er den ældste koloniby på Yucatan. Izamal er berømt på grund af præsten, der brændte alle de historiske maya inskriptioner. Præsten hed Fray Diego De Landa, og han fortrød senere sin handling og brugte en stor del af sit liv på at nedfælde alt, han vidste, om Mayaernes måde at leve på. Han grundlagde desuden byens store kloster og den kirke, der blev bygget ovenpå en maya pyramide.

Izamal var munkenes by, hvor der blev sat meget ind på at omvende mayaerne til katolicismen. Det store kloster – også bygget, hvor pyramiderne lå – har blandt andet en statue af pave John Paul II som minde om hans besøg i 1993.

Det kan bestemt anbefales at besøge Izamel- Byen er hyggelig, autentisk og rolig. Den lokale, traditionelle Yucatan-stemning er stadig intakt – ikke mindst om aftenen, hvor der kun er få turister tilbage. De fleste turister kommer nemlig kun forbi på en dagstur for at besøge kirken.

Tag en hestevogn rundt med lokalguide i Den Gule By, som Izamal også kaldes med god grund. Alle huse uden undtagelse er i det koloniale centrum malet solskinsgule.

Praktiske informationer