FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Yucatán halvøen , Mexico
På denne populære halvø sammensmeltes mayernes klassiske kultur med spansk kolonitid og caribiske strande. Ruinerne Chitzén Itzá, Uxmal og Tulum står som vidnesbyrd om den fantastiske og dragende mayakultur, der forsvandt på så mystisk vis. De spanske conquistadores har tilsvarende sat deres tydelige aftryk i de charmerende byer som Mérida og Valladolid.
Til strandfolket er der dækket det smukkeste bord af palmestrande langs den 300 km lange caribiske kyststrækning også kaldet ”Mayaernes Riviera”. Se mere under dette afsnit.

I modsætning til resten af Mexico, er Yucatán-halvøen flad i terrænet, men der er varmt og frodigt, med en bred fauna og flora i både dens krat og regnskov. Den er opdelt i de tre delstater Campeche, Yucatán og Quintana Roo, og med undtagelse af de store turistområder, er livet på denne gamle kalkstensslette stille og roligt udviklet sig til et moderne latinsk samfund med respekt for de gamle maya traditioner.

Indianerne lever nogle steder i den samme type lerklinede huse som deres forfædre, sover i hængekøjer og dyrker majs og bønner på gammeldags vis. De fremstiller smukke, håndvævede tæpper og hængekøjer, som man kan købe på de små markeder og samtidigt få et blik ind i deres forunderlige verden. Yucatán-halvøen har det hele – den perfekte, tropiske cocktail af lige dele sol, strand, kultur og levende historie.
På Yucatán er det grundet den gode infrastruktur meget populært at leje bil og køre rundt til de mange attraktioner i eget tempo.

Praktiske informationer