FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Baja California , Mexico
Den Californiske Halvø er adskilt fra fastlandet ved den californiske bugt og er verdens længste halvø. Halvøen er delt i de to stater Baja California Norte og Baja California Sur. Fra grænsebyen Tijuana i nord – ”syndens by” - udgår en næsten 1700 kilometer lang hovedvej ned til Los Cabos i syd. Flere steder kan området fremstå som det vilde vesten med sit endeløse ørkenlandskab, kaktusser, der bliver op til 10 meter høje og forrevne klipper. Dertil er tilsat kilometervis af øde strande.

Hovedstaden La Paz lever op til sit navn som et fredfyldt sted med maleriske solnedgange over palmestrandene, med smukke promenader og med fine gamle bygninger fra kolonitiden.
Et par hundrede kilometer længere sydpå ligger de kendte badebyer Cabo San Lucas og San José del Cabo.

Et af de store trækplastre er gråhvalerne, der hvert år kommer helt fra Beringstrædet i Alaska for at parre sig og føde i det lave og varme vand ved Baja California. Fra januar til marts kan man betragte disse 15 meter lange giganter langs det meste af halvøens stillehavskyst, men de tre bedste steder er de beskyttede bugter Bahía Magdalena, Laguna Ojo de Liebre og Laguna San Ignacio, der ligger i naturreservatet Reserva de la Biosfera El Vizcaíno midt på halvøen.

Ved San Ignacio finder man også det hvide landskab med saltminerne, der er Baja Californias hovedindtægtskilde. I bjergene Sierra de San Francisco i samme naturreservat er der farverige hulemalerier, efterladt af den oprindelige indianerbefolkning og nu erklæret for verdensarv af UNESCO.

Praktiske informationer