FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Porto , Portugal
Porto er med knapt en kvart million indbyggere Portugals næststørste by og opfattes som hovedstaden i den nordlige del af landet.

Porto - et verdenscenter
Ligesom Lissabon ligger Porto ved hav og flod og har nogle meget bakkede bydele, men så holder lighederne også op.
Oprindelig hed Porto Portucale under Suebi-folket, og blev et bispedømme under goterne, før byen blev erobret af maurerne i 997 under El Mansur.
Rig af århundreders handel er det moderne Porto lige så meget et verdenscenter, som det er en by gennemsyret af fortidens historiske begivenheder.

Portos falmede storhed
Portos mest slående egenskab er den "falmede storhed" byen udstråler. Den specielle udstråling er resultatet af et mix af barok, neoklassisk og "Belle Epoque" arkitektur i forskellige grader af velbevarethed, der giver en tidløs charme, der gør Porto unik i Europa - man skal vel til Cuba for at finde noget lignende.
Porto ligger på den nordlige side af floden Douro - op ad den stejle banke og et par kilometer mod vest ligger Atlanterhavet. Porto er bedst kendt for sine ejendommelige broer og den meget berømte portvin, som vinelskere over hele verden tager på lager og senere nyder.
Det gamle Ribeira flodbredsdistrikt blev i december 1996 klassificeret som en UNESCO verdens kulturarv, og er i dag et tætbefolket område af snævre, snoede gader og skyggefulde buegange. Den løbende restaurering af dette livlige kvarter tiltrækker et stigende antal restauranter, barer og natklubber.

Kulturhovedstad
I retfærdiggørelse af valget til Europas Kulturhovedstad 2001 kan Porto brovte med adskillige vigtige attraktioner, f.eks. Sé Katedralen og den storslåede Sao Francisco Kirke med sit slående guldbelagte interiør.

Seværdigheder i nærheden af Porto
Hvis man krydser den flotte to-etages Do Luis bro kommer man til Vila Nova da Gaia, portvinens sande hjemsted. Her kan besøgende få rundture til de verdensberømte gårde, som bærer så familiære navne som Taylors, Grahams, Cockburns og Sandeman. Turens højdepunkt er den obligatoriske vinsmagning til slut.
Fiskerbyerne Matosinhos og Leça da Palmeira nord for Porto kan prale med at have nogle af Portugals bedste fiske- og skaldyrsrestauranter. Rejser man sydpå inden for kort afstand af byen, finder man i Espinho et afslappet feriested ved stranden med hoteller, diskoteker og et førsteklasses kasino...

Praktiske informationer