FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Sri Lanka , Asien

Rejser til Sri Lanka


Sri Lanka er kun halvanden gang større end Danmark, men byder på stor diversitet - høje bjerge, udstrakt savanne og palmefyldte sandstrande. Landet gemmer også på spændende historie og kultur, befolkningen er venlig og smilende og køkkenet er krydret og spændende.

Øen gemmer på et utroligt smukt landskab, som forandres gradvist, efterhånden som man bevæger sig fra kysten til de mere bjergrige egne. De grønne teplantager og rismarker med vandbøfler brydes af de hvideste stupaer og templer. I højlandet kan man vandre op af det legendariske Adams Peak. Tæt ved toppen er det berømte fodspor, der i buddhismen siges at være buddhas fodspor, i hinduismen Shivas fodspor og i kristendommen og islam Adams fodspor. I januar oplyses hele bjerget fra midten af natten og til solopgang af de mange pilgrimme, der i fælles flok vandrer mod toppen.

De smukke strande strækker sig rundt om hele øen, og der er rig mulighed for diverse vandsportsaktiviteter i det varme hav. Sri Lankas østlige kyst er velbesøgt af surfere, der nyder de gode bølger og den afslappede stemning, for eksempel ved Arugam Bay. De sydlige kyster er et paradis, hvis man drømmer om hvide sandstrande og roligt hav.

Et andet af landets helt store højdepunkter er nationalparkerne. Gå ikke glip af tidligt om morgenen at begive jer ud for at spotte elefanter, påfugle og jaguarer i de smukke omgivelser. Nationalparker såsom Yala og Udawalawe byder på store naturoplevelser.

De historieinteresserede bliver også forkælet i rigt mål på Sri Lanka. Her er både rester fra hollandske, portugisiske og engelske koloniherrer i kystbyerne og teplantagerne. Rundt i landet finder man de ældgamle tidligere hovedstæder med kæmpe ruinkomplekser og store pagoder. I det nordlige Sri Lanka mindes man stadigt om borgerkrigen, der hærgede det smukke land i så mange år.

I Colombo kan man nyde det spændende køkken og gå en tur langs havet, hvor de lokale mødes i weekenden og efter arbejde. Srilankanerne er utrolig venlige, farverigt klædt i sarier og saronger og smitter med deres livsglæde. Ved første øjekast kan trafikken i Colombo virke kaotisk og larmende, men når man først har forstået det oftest venligt mente dytteri, glemmer man det hurtigt.

En af de bedste måder at opleve landet er på en af de smukke togture, som zigzagger gennem teplantagerne, bjerge og langs kysten. Fra vinduet kan man beundre det afvekslende landskab og få et indblik i de lokales dagligdag.

Sri Lanka er en skatkiste af oplevelser, som blot venter på at blive åbnet.

Praktiske informationer

Vejret

{{city.City}}{{data.MonthDisplay}}
Dagstemperatur (°){{data.Temperature}}
Nedbør (mm){{data.Rainfall}}