FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Mekong , Asien

Rejser til Mekong

Den mægtige Mekong flod beliggende i Sydøstasien har udspring i Tibet og snor sig gennem 6 forskellige lande - Kina, Myanmar, Laos, Thailand, Cambodia og Vietnam. Floden er næsten 5000 km lang og dækker omkring 800.000 kvadratkilometer – et område på størrelse med Tyrkiets landområde. Mekong er anset som Sydøstasiens livsnerve, idet den forsyner regionen med en utrolig rigdom af biodiversitet. En flod af denne størrelse skaber også nogle betagende landskaber – fra oversvømmede rismarker til grønne jungle-bevoksede bredder.


Mekong dækker altså et stort område, og en rejse til Mekong kan derfor dække over flere forskellige destinationer. Der er mange steder at besøge, hvis man ønsker at se Mekong floden i al dens glans. En anden mulighed er at tage på et cruise langs floden og se en hel række af landene på én gang.

Cruise på Mekong floden
Et cruise på Mekong er en fantastisk måde at se mange af flodens spots på. Det giver nogle unikke udsigter, når man befinder sig på vandet, og samtidig er det en afstressende måde at rejse rundt på. Langs floden vil man dels opleve det frodige landskab og dels få et unikt indblik i de lokales dagligdag. Landmændene er afhængige af den livgivende flod, fiskerne får deres levebrød fra Mekong, og børnene leger ved bredden. Når man roligt glider forbi på et mindre skib, hilser de gerne.

Cambodia, Mekong
I Cambodia er der rig mulighed for at opleve Mekong, men der er store forskelle sammenlignet med nabolandet Vietnam. Cambodia har stadig synlige ar fra Pol Pots tid, idet landet er mindre udviklet end dets nabolande. Ikke desto mindre er der masser at se og en spændende historie bag.

Laos, Mekong
Laos kan også tilbyde en unik indgang til Mekong, når man sejler med slow boat ned af den store flod. Mange tager denne ”must do”-aktivitet som en transport fra Thailand til Laos – en 2-dages tur som starter ved landegrænsen mellem Thailand og Laos i byen Huay-Xai og ender i Luang Prabang i Laos.

Vietnam, Mekong
Vietnam er en populær destination, hvis man ønsker at beundre Mekong floden. Det er her det berømte Mekong delta befinder sig, hvor floden forgrener sig, og i en flok af bifloder snor sig gennem en stor del af det sydlige Vietnam. Deltaets flydende markeder er en helt speciel oplevelse, og et af de mest kendte er Cai Be. Her handler de lokale med grøntsager, frugter, fisk og meget mere. Og så foregår det hele tilmed på floden i små både. Et alternativ hertil er en cykeltur i Mekong deltaet, hvor man cykler langs flodens bredder – omringet af vand på begge sider. De lokale er venlige og imødekommende, så på en cykeltur kan man benytte sig af et homestay, hvor man overnatter ved en lokal familie i deltaet.

Praktiske informationer