FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Phonsavan, Nordlige Laos

Phonsavan er det oplagte overnatningsted, hvis man vil udforske det fascinerende område Plain of Jars - eller på dansk Krukkesletten. Krukkesletten består af tusinder af stenkrukker, der er spredt udover bakker og dale. Krukkerne varierer i størrelse mellem 1 og 3 diameter og er ofte anbragt i klynger. De største klynger har omkring 400 store stenkrukker.

Phonsavan oplevede for alvor de amerikanske luftbombenedslag under Vietnamkrigen, hvilket stadig kan ses i byen. Der findes stadig mange udetonerede bomber i hele Laos.
Umiddelbart er Phonsavan ikke den mest charmerende by efter den ret hurtige genopbygning i kommunistisk stil, men er man interesseret i landets historie, er der et par udmærkede museer. Det er dog også først og fremmest området omkring byen, man kommer her for. Fra Phonsavan kan man tage på trekkingture ud i de frodige bjerge, bo i lokale Hong landsbyer samt besøge Krukkesletten, der er det største bevis på, hvilket enormt bombardement Laos oplevede i perioden 1964 og 1973.

Praktiske informationer