FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Bali , Indonesien

Velkommen til Bali - Gudernes Ø.


Det er intet tilfælde, at Bali er en af Indonesiens mest populære rejsemål. Intet andet sted blandt Indonesiens mange øer oplever man den imødekommenhed og gæstfrihed, der kendetegner en rejse til Bali. Læg dertil at klimaet er behageligt, solen gavmild, naturen betagende smuk og kulturen rig og spændende - og man har de bedste rammer for en pragtfuld rejseoplevelse.

Se vores forslag til individuelle rejser i Bali eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Desuden er Bali overskuelig at besøge. De fleste seværdigheder er forholdsvis lette at komme til, og oplevelserne er mange. Når man rejser til Bali, er der dog flere spændende rejsemål. Tag for eksempel til Ubud, der er Balis kulturelle centrum og byder på traditionel og lokal kunst. Slæng jer på en af strandene på sydkysten, hvor solen om aftenen maler himmelen gul. Eller tag på eventyr på den norvestlige del af Bali, hvor regnskove, kaffeplantager og grønne områder tilbyder fantastisk natur.

Smukke strande, hvor man kan dase, bade eller surfe er der nok af. Solnedgangene er fantastiske ved Kuta og solopgangene er ligeså fantastisk ved Sanur eller Nusa Dua. Surfing-mulighederne er gode både ved Kuta og Seminyak samt ved mange andre af Balis kyster.

Balineserne er et folk, man ikke kan undgå at falde for. De har ikke opgivet deres traditionelle livsanskuelse og levevis, men har samtidig omfavnet de udviklinger, der gør det lidt lettere at komme igennem dagligdagen. På Bali møder man et smilende folk, der er stolte af deres kultur - en kultur, de gerne deler med besøgende.

Et andet stort trækplaster er det høje niveau, man kan finde på hoteller. Hotellerne udemærker sig både på service og standard - og så er det til at betale for. Man får nemlig meget luksus for pengene på den smukke paradisø.

Kort sagt, glæd jer til en eventyrlig rejse til Bali - Gudernes Ø.

Praktiske informationer

Transport

Prisen på lokal transport på Bali er meget lav. Det er dog vigtigt at få taxameteret slået til eller aftale en pris, inden turens start, da man ellers kan risikere at blive snydt. Den mest gængse og billigste form for offentlig transport er Bemo’er, små pickupper eller minibusser, der kører faste ruter dagen lang, og stort set stopper over alt.

Til længere strækninger anbefales turistbusserne (shuttle busserne). De kører på faste strækninger mellem de større turistområder på Bali, dog er de en smule dyrere end Bemo’erne.

Drikkepenge

Drikkepenge er almindelig praksis i turistbranchen - dvs. hoteller, restauranter, taxaer, guider osv. Som alle andre steder i verden afhænger beløbet selvfølgelig af den service, man får. På Bali er det kutyme at give drikkepenge til guider, chauffører og hotelpersonale.

De fleste steder er der allerede pålagt 10 % service afgift, men drikkepenge er en stor del af balinesernes løn, og de fleste ansatte i turistbranchen er sæsonansatte. Derfor bliver drikkepenge glædeligt modtaget.

Drikkepenge afregnes altid i den lokale valuta Rupiah og 20.000 Rupiah svarer til ca. 10 DKK.

Valuta og kreditkort

Den officielle valuta på Bali er Rupiah (IDR). På en rejse til Bali er det altid en god idé at have US Dollars med, som man kan veksle undervejs, da man i mindre turistede områder kan komme ud for, at man ikke kan hæve eller betale med kreditkort.

Der findes rigtig mange autoriserede vekselboder (Authorized Money Changer), hvor man nemt kan veksle penge. Vi anbefaler ikke, at man bruger ”gade-vekselerer´”, da de kan finde på at snyde med kursen og beløbet.


Selvom vi anbefaler, man tager US Dollars med, så kan man langt de fleste steder betale med internationale kreditkort f.eks. Visa eller MasterCard, dog ofte med et gebyr på 3%. Med kreditkort kan man også hæve penge i de mange pengeautomater i turistbyerne. Man skal dog være opmærksom på, at der er et gebyr, og at man ofte kun kan hæve 1 eller 1.5 million Rupiah pr. transaktion.