FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Siem Reap, Vestlige Cambodia

Siem Reap ligger nogle få kilometer syd for Angkor. Byen er hovedstad i Siem Reap provinsen. Navnet Siem Reap betyder Siams nederlag og refererer til en århundrede gammel strid mellem Cambodia og Thailand. I 1901 begyndte École Française d'Extrême Orient en lang tilknytning til Angkor ved at finansiere en ekspedition til Bayon. I 1907 blev Angkor, som havde været under thailandsk kontrol, returneret til Cambodia, og man gik i gang med at rydde og restaurere hele området. Samme år ankom de første turister til Angkor - et uhørt antal på 200 i løbet af 3 måneder. Angkor var blevet reddet fra junglen og indtog sin plads i den moderne verden.

Grand Hotel d'Angkor åbnede sine døre i 1929 og templerne ved Angkor vedblev at være et trækplaster for Asien indtil slutningen af 1960'erne og tiltrak besøgende som Charlie Chaplin og Jackie Kennedy. I 1975, blev Siem Reaps befolkning som resten af bybefolkningerne i Cambodia, evakueret af det kommunistiske Khmer Rouge og drevet ud på landet.

I dag er Siem Reap uden tvivl Cambodias hurtigst voksende by og fungerer som adgangsport til de verdensberømte Angkor templer.

Praktiske informationer