Loading…

Cuzco

Cuzco – Amerikas arkæologiske hovedstad


Perus største turistby Cuzco ligger 3310 meter over havet i vidunderlige omgivelser. For Inkaerne var dette imperiets hovedstad og selvfølgelig er den at finde på Unescos liste over verdens kultur arvs byer. Byen hviler på et fundament af enorme historiske inkaruiner, og hvorpå spanierne byggede flere elegante kirker og klostre i charmerende omgivelser. Cuzco har flere end 500.000 indbyggere, hvoraf langt de fleste er indianere og læg hertil 2 millioner turister der hvert år besøger byen. På trods af dette er det stadig indianerne der præger byen.

Ved ankomsten er det vigtigt at respektere højden, tage mindst nogle timers hvil og i det hele taget starte roligt ud før opdagelsesrejsen begynder ad de brostensbelagte gader. Langs næsten alle de centrale veje og de små stræder i kvarterne omkring Plaza de Armas kan man se det perfekte stenarbejde, som inkaerne udførte så unikt. Det står som en interessant kontrast til de mere moderne spanske huse i den kønne kolonistil der er bygget oven på.

Bevæbnet med en fælles indgangsbillet til Cuzco og omegns mange seværdigheder kan man få dage til at gå med besøge kunstsamler, etnografiske tabloer, eller besøge ruiner i om omkring byen der alle relaterer sig til inkaernes storhedsperiode.

Cuzco er en by, der fortjener tid og fordybelse. Den fascinerende historie blander sig i sindet med hverdagsbilleder og de mange museers indblik i fortiden og skaber et dybt indtryk hos de fleste.

Cuzco er det perfekte udgangspunkt for ture til Machu-Picchu samt Valle Sagrado, også kendt som inkaernes hellige dal.

Seværdigheder i Cuzco:


Plaza de Armas:Byens hjerte, tæt pakket med smukke koloniale arkader og kirker.

Katedralen:Siges at være bygget ovenpå en gammel inkahelligdom. Kirken, der er opført i 1700 tallet, rummer træskærerarbejder, malerier og anden religiøs kunst.

La Compañia de Jesús:Kirke på østsiden af torvet og ligeledes bygget ovenpå et gammelt inkatempel. Gode eksempler på naiv religiøs kunst og træsnit.

La Merced:Kirke opført i 1534 og genopført i 1700 tallet. Rummer resterne af Gonzalo Pizarro, halvbroder til Francisco, inkaernes banemand.

San Francisco:Kirke 3 gader fra Plaza de Armas, med en stor lysekrone af menneskeknogler.

Belém de los Reyes: Kirke i byens sydlige udkant, bygget af indianere i 1700-tallet, med guld- og sølvbelagt alter.

Santo Domingo:Kirke bygget på fundamenterne af „Soltemplet" med stenene fra selve dette. En model af templet kan ses ovenpå. Udgravningerne viser noget af det bedste inkastenarbejde man finder i Cuzco.

Udvalgte udflugter i Cuzco

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Cuzco

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere